изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:24 EET
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ    
Екология

Седем трупа на одрани кучета са открити през последните месеци на различни места в Добрич, научи НДТ от представителя на Българо-германското дружество за защита на животните в Добрич Мария Великова. Намерени са и одрани котки. Труповете на убитите животни са били захвърляни до кофи за боклук в квартал „Добротица” и в централната част на града. Личал си майсторлък при дрането на животните, което навеждало на мисълта, че извергите са искали кожите на кучетата. Едното от тях е било драно живо, смята М. Великова.



Тя коментира, че така козината е много по-пухкава и водоустойчива в сравнение с тази на вече умъртвеното животно.

Тази потресаваща ситуация не се случва за първи път в Добрич. Преди няколко години в града бяха намерени няколко мъртви кучета живи одрани. Тогава предположението бе, че става въпрос за някакъв зловещ ритуал. Едно от кучетата, подложено на тези мъчения, все пак оцеля. То бе намерено в навечерието на Коледа. С перфектен разрез над очите целият скалп на главата му беше свален, беше с остъргана мускулатура до череп, клепачната му мускулатура също е била отрязана. Той единствен беше оцелял от няколкото свои събратя, подложени на това мъчение. 20 дни е бил полужив. Операцията му е продължила много часове, но бе успешна. По-късно кучето бе осиновено от рехабилитаторка в Германия и бе наречено Арнолд.

„Щом човек може да направи това, той е способен на всичко”, категорична е Мария Великова. Затова тя иска да бъдат приети промените в Наказателния кодекс, с които убийството на кучета да се криминализира. Тя посочи, че в другите европейски държави се спазват законите и затова няма бездомни кучета. Там проблемът е решен чрез кастрация на кучетата, а в България уличните четириноги са превърнати в бизнес, включително и за ветеринарните лекари, твърди тя.

 

Едва 5 от общо 40 осиновени в Добрич бездомни кучета, са в домовете на осиновителите си. Това е установила неотдавна проверка на екип на от Българо-германското дружество за защита на животните. М. Великова посочи, че едно куче може да бъде осиновено срещу такса от 20 лева като след това се издава паспорт, поставя се ваксина на кучето и то вече е собственост на новия си стопанин.

НДТ разполага със снимки на одраните животни. Предвид огромната жестокост, на която те са илюстрация, ще бъдат публикувани само в интернет изданието на вестника www.ndt1.com.

НДТ

 

„БЪДЕТЕ ХОРА, А НЕ ЗВЕРОВЕ”

 

 

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ | 14 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-07-12 @ 11:06 EEST
Това не са хора.Тея заслужават 10 пъти по-голяма гавра от това , което са сторили.Дано ги хванат , ама не полицията , а някой дивак дето само той си знае кво да им направи.Заради ей такива долняри , никога няма да достигнем нивото на никоя държава от Европа.Тея боклуци ни нареждат по-назад и от Албания.Ще си намерят майстора , вярвам в това и знам , че много хора го вярват.Жална им майка на отрепките !
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-07-12 @ 13:59 EEST

Това е ужасно! Как  може такова нещо?

В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-07-12 @ 14:20 EEST

Редакцията може да си спести публикуването на тези снимки!!!

Мисля че не е приятно да слагате такива снимки или поне сложете линк към снимката и напишете че не е за хора със слаби сърца!

ВЪЗМУТЕНА СЪМ ОТ ВАС!!!

В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-07-12 @ 14:22 EEST

А от извергите възмутена ли сте?

В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-07-12 @ 14:32 EEST
Да и от тях съм възмутена, не защото защитавам бездомните кучета, а защото мисля че не е такъв начина да се убиват. Обичам животните, но бездомните кучета ги ненавиждам. Винаги когато изляза по центъра с децата си настръхвам при мисълта че някой от тези охранени кучета които лежат по цял ден на плочите и пред магазините, може да скочи и да ухапе децата ми.
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-07-12 @ 16:30 EEST
отвратена съм от ставащото! това не са хора! Не сме народ, а мърша!
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-07-12 @ 18:44 EEST

Към 15:40... Кои са тез дечица? Верно е, че безпризорните кучета са напаст, но психопатите са доста по-вредни. Колкото до агънцата и прасенцата. Ами тях ги отглеждаме, за да се прехранваме ти и аз, а не да берем боровинки по цял ден. Ай, със здраве да е!

В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-07-13 @ 14:22 EEST
Хехе много здрави снимки


В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-07-13 @ 17:39 EEST
О, щом си фен, порови из фотогалериите. Имаше едни нещастници дето горяха на един светофар. Там да гледаш какво става... :-Р
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-07-13 @ 17:41 EEST
А от тез меса какви зарази ще тръгнат...
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 18:38 EEST
suglasna sum 4e trqbva da se predupredi 4e snimkite sa \\\":malko istinski \\\" no mislq 4e tova e edinstveniq na4in 4ovek da se potrese ot ne6to i da predprieme ne6to protiv nego za6toto kato ti go razkajat kato prikazka e edno a kato go vidi6 e drugo
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 18:40 EEST
ako vsi4ki jivotni se vuzpriemaha kato hora moje bi 6te6e po-malko takiva slu4ai da ima no da vi kaja horata sa tolkova zlobni 4e dori i hora da bqha pak 6tqha da polu4at jestokost mnogo e tujno i jalko kato gledam kak horata se samouni6tojavame i oni6tojavame vsi4ko okolo nas
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 18:43 EEST
Не смятам, че редакцията е трябвало да спести каквото и да било!! Истината ТРЯБВА да бъде показана !! Нека хората видят какви зверства се извършват !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БРАВО НА РЕДАКЦИЯТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 21:01 EEST
Не бъдете параноична! При положение, че кучетата са нахранени и просто си лежат каква опасност съзирате в тях? Престанете да демонизирате бездомните кучета, те са на улицата заради скапаните хора, които си изхвърлят домашните любимци и/или техните малки. Не казвам, че е хубаво да има бездомни кучета, но тях нямаше да ги има, ако онези алчни крадличи престъпници от \\\"Екоравновесие' си вършеха работата като хората. Настоящата практита е кастриране на малки кученца под 6-месечна възраст, които често след операцията умират от инфекция. На \\\"Екоравновесие\\\" им излиза изгодно да не кастрират женскте кучета, а да събират малките им, което е закононаручение и нямат право да правят.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди