изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:03 EET
Здравен хороскоп – 19-25 юли 2010    
Хороскоп

През седмицата 19-25 юли Луната продължава да бъде растяща, във фаза Първа четвърт и не благоприятства оперативните интервенции. При растяща Луна възстановителният процес е по-бавен и раните зарастват по-трудно. Растящата Луна създава предпоставки за кръвоизливи и за следоперативни усложнения. Но какъв ще бъде изходът за всеки отделен човек, зависи предимно от неговия рожден хороскоп. През тази седмица нараства и апетитът, затова тези, които са предразположени към напълняване е желателно да се съобразяват с количеството поети калории и да ги намалят.



На 19 и 20 юли Луната е в знака Скорпион, където ще остане до 02.48 часа на 21 юли. На 19 и 20 юли не са желателни никакви оперативни намеси, с изключение на животоспасяващите. Знакът Скорпион се управлява от планетата Плутон, която се свързва с въпросите за живота и смъртта, с началото и края, с трансформацията. Ако операцията е наложителна, то трябва да бъдат извършени допълнителни действия в следващ, подходящ ден за целта за предпазване от усложнения и възпаления.

На 19 и 20 юли не се препоръчват операции на дебелото и правото черво, сфинктера, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката или отстраняване на миома, пиърсинг на гръдните зърна. Дните са подходящи за лечение и профилактика на изброените органи. Не са желателни случайните полови контакти, поради възможността от възпаления, предавани по полов път, от нежелана или извънматочна бременност.

19 юли е по-неблагоприятен ден за родените през първата и втората декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а 20 юли за родените през третата декада на същите знаци. При някои от представителите са възможни проблеми с белите дробове и бронхите, а при други – сърцебиене, аритмии, спазми с невралгичен характер в областта на сърцето. Активно спортуващите е желателно да не натоварват прекалено сърцето си и мускулите на прасеца. Родените през третата декада на същите знаци на 20 юли е желателно да избягват алкохола, силните лекарствени средства и опиати, некачествена храна и къпането в неохраняеми водоеми. Луната в напрегнат аспект с Нептун създава предпоставки за отравяния от всякакъв род, силна чувствителност към лекарства, опиати и химикали, както и към нещастни случаи във вода.

На 21 юли в 02.48 часа Луната преминава в знака Стрелец, където ще бъде до 11.39 на 23 юли. На 21, 22 и 23 юли до 11.39 часа не се препоръчват операции на черния дроб, кръвоносната система, жлъчния мехур и жлъчните пътища. Не е желателно да се извършват кръвопреливания и кръвопускания, поради по-бавното съсирване на кръвта при Луна в знака Стрелец. Дните са подходящи за лечение и профилактика на изброените органи.

22 юли е неблагоприятен ден предимно за родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Аспектите могат временно да влошат състоянието при болните от диабет и други ендокринни заболявания, чревни разстройства и колики. Избягвайте силните подправки и мазни храни. В късните часове на деня и през нощта срещу 23 юли шофьорите да бъдат внимателни зад волана и особено при пресичането на ж. п. прелези. Възможни са и инциденти по време на спортни състезания, лов, по време на конна езда, с влакове.

На 23 юли в часовете между 07.50 и 11.39 Луната ебез курс“, т. е., до напускането на знака Стрелец тя не прави аспекти с останалите планети. А това предразполага към хаотичност, непредпазливост и съответно към грешки, които в някои случаи могат да ви струват скъпо.

В 11.40 часа на 23 юли Луната преминава в знака Козирог. Още с преминаването в знака Козирог Луната прави кардинален тауквадрат от една страна с Юпитер и Уран в Овен, от друга страна със Сатурн във Везни и от трета страна е в съвпад с Плутон. Денят е неблагоприятен предимно за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Тази мощна енергия мунданно създава предпоставки към сериозни инциденти в металургични предприятия, военни бази, мини и други, атентати, катастрофи, природни катаклизми и т. н. Работещите на места с риск трябва да бъдат много внимателни по време на работа. Избягвайте конфликтите както в дома, така и на работното място.

На 23, 24 и 25 юли не се препоръчват операции на костите и ставите, гръбначно-мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби. Дните са благоприятни за лечебно-профилактични процедури свързани с костите, ставите, гръбнака, дълбинно почистване на кожата, изчистването на зъбен камък, отпускащи масажи и масажи за премахване продължителните блокажи по тялото.

В здравословно отношение родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог на 23 юли са предразположени към временни разстройства в пикочо-половата система, дълбоки подсъзнателни страхове и емоционални изригвания, главоболие, нарушения в съня, панически разстройства, травми на краката. Особено уязвими са хората с нервно-психични заболявания.

24 юли е неблагоприятен ден за родените през втората декада на изброените по-горе знаци, а 25 юли – за родените през третата декада. Дните са почивни и е подходящо време за излет в планината или на друго място сред природата. Все пак Луната в Козирог изисква отговорно отношение при подобни излети, защото знакът Козирог се свързва със земята и планината. Ако ви предстои пътуване по пътищата на България, проверете преди да тръгнете автомобила си за изправност – спирачките, съединителя, скоростната кутия, коляновия вал и т. н.

На 20 юли православната църква чества Деня на св. Илия – Илинден. По статистически данни морето всяка година на този ден взима много жертви. Бъдете внимателни при къпане в морето. На 25 юли православната църква чества Успение на св. Ана (майка на Пресвета Богородица) – закрилница на бременните жени и майчинството. Честит празник на именниците и празнуващите!

Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп – 19-25 юли 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди