изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:32 EEST
РЗС разкри роднински назначения в ДАНС    
Политика В ДАНС има шуробаджанащина, кражби и неправомерни уволнения, съобщиха вчера от РЗС на тематичен брифинг. Депутатите Тодор Великов и Емил Василев казаха, че са били сигнализирани от бивши служители за много такива нарушения, които впоследствие са проверили. Те изнесоха и имена на конкретни такива назначения на близки или роднини на политици, прокурори, представители на ръководството на ДАНС.

На работа е назначен Адриано Ситнилски – син на висшия прокурор Камен Ситнилски. Михаил Борисов, който е близък на Иван Костов, също работи там. Племенницата на Драшков е назначена за агент. Цветлин Йовчев пък назначил секретарката си Мая и брат й за агенти. Диана Павлова, която е бивша библиотекарка, е назначена за директор на дирекция, съобщиха представителите на партия РЗС. В ДАНС има две началнички на отдел - Вера и Таня Каракашеви, които са близначки. Там работят и двама братя – Иванови. Сред имената на назначените, които оповестиха от РЗС, са и тези на Милена Войнова – дъщеря на бившия началник на Пожарната Кирил Войнов.
Същевременно в агенцията според РЗС тече и друг процес – на уволняване на квалифицирани служители на бившата Национална служба \"Сигурност\" (НСС). Хората на Яне Янев начертаха и схемата, по която ставали съкращенията на служителите от бившата НСС. „Първо им обявяват, че предстои съкращаване и им се предлага преназначение. За целта се създавала специална структура, която след това се закрива“, посочи Емил Василев. По думите му това се правело, за да не могат съкратените да съдят агенцията за неправомерно уволнение.
В РЗС разполагали и с информация за кражби в резиденцията в Банкя, докато е ползвана от ДАНС през последните две години като център за обучения. Информацията за назначенията и кражбите била предоставена на представителите на РЗС от хора, дошли в приемната на партията, или била изпратена в писмен вид.
„Не знам дало това е така, но може да се провери“, коментира вчера пред bTV Цветан Цветанов. Той добави, че РЗС разполага с повече информация за структурата. Според него обаче тази информация е клюкарска.
„Не е новина, че в РЗС са афектирани на тема ДАНС. Те си загубиха позициите там. Затова се хвърлят кукички и се опитват да привлекат вниманието“, каза пред „Класа“ бившият депутат от ДСБ Атанас Атанасов.
Засегнатите лица не бяха открити вчера за коментар. На телефона, обявен на сайта на ДАНС за контакти, вчера никой не отговаряше.
„Ако случилото се представлява обществен интерес, можем да го проучим посредством парламентарната комисия за ДАНС в парламента“, каза пред „Класа“ депутатът от ГЕРБ и член на комисията Иван Иванов. http://www.klassa.bg
 


Сходни връзки

РЗС разкри роднински назначения в ДАНС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди