изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:25 EEST
КРИЗА Е: Шефове на НОИ взели десетки хиляди от отпуски    
Новини

  Настоящият директор на НОИ Христина Митрева е получила над 31 000 лева обезщетение за неизползван годишен платен отпуск.



Това става ясно от отговор на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов на въпрос на депутата от БСП Димитър Дъбов за размера на обезщетенията, които са получили Митрева и бившият шеф на НОИ Йордан Христосков, съобщи вестник \"Новинар\".

По думите на Младенов Митрева е взела парите при освобождаването й от длъжността шеф на дирекция ”Анализ, планиране и прогнозиране” на НОИ. Тя е имала 225 дни неоползотворена почивка от периода 2001 до 2009 година.
В отговора на социалния министър се казва, че причината Митрева да не използва полагаемата си отпуска са функциите й като ръководител на дирекция, които изисквали личното й присъствие през продължителни периоди от време.

Бившият директор на НОИ Йордан Христосков е получил още по-впечатляваща сума като обезщетение за неизползвани отпуски. При освобождаването му от поста през май 2009 година той е получил над 47 000 лева за неизползвани 228 дни. Мотивите за неизползваните почивки според Младенов са радикалните промени в осигурителното законодателство и разширяването на административните функции на института.

В началото на юли избухна и друг скандал, свързан с Христина Митрева, заради това, че консултира министъра на труда срещу заплащане. Тогава Тотю Младенов обяви, че тя ще продължи работата си, но вече безвъзмездно. Той допълни, че това, което получава Митрева, е изключително обидно, защото спестява много разходи на министерството. (Според съобщения в медиите Христина Митрева консултира министъра срещу 700 лева месечно.)

Неотдавна депутатите приеха промени в Кодекса на труда, според които натрупаните стари отпуски трябва да се изчистят до края на 2011 г. Неизползваните дни ще изгорят след тази дата, като за следващата година не могат да се прехвърлят повече от 10 дена отпуск.
Днес парламентът разглежда ветото на президента, което той наложи върху промените в Кодекса на труда заради правото на отпуска.

dir.bg

БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ: Христина Митрева взела 31 бона от неизползвани отпуски

 


Сходни връзки

КРИЗА Е: Шефове на НОИ взели десетки хиляди от отпуски | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КРИЗА Е: Шефове на НОИ взели десетки хиляди от отпуски
Автор: Anonymous да 2010-07-22 @ 11:02 EEST

Заобиколени сме отвсякъде от умни и предприемчиви хора. Всъщност резултатът от работата на държавните служители се вижда - една добра за живеене Държава... Ха-ха-ха!...

КРИЗА Е: Шефове на НОИ взели десетки хиляди от отпуски
Автор: Anonymous да 2010-07-22 @ 11:58 EEST

Тези хора нямат ли срам!!!!!!!!!!!!

КРИЗА Е: Шефове на НОИ взели десетки хиляди от отпуски
Автор: Anonymous да 2010-07-22 @ 13:47 EEST
Изглежда нямат!Идиоти!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди