изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:47 EEST
Река Йордан умира от замърсяване    
По светаТел Авив, Израел /КРОСС/ Близо до брега на кристалната някога река Йордан, израелските власти са поставили табелка „Отровни отпадъци, опасно за здравето\", пише днес La Repubblica. „ Кръщаването е забранено заради замърсяване\"- е другата табелка. Как изобщо може да се помисли, че свещената за половината човечество река, по решение на правителството ще стане забранена за къпане?

Но фактите са красноречиви - два века след кръщаването на Исус, сребристите води на реката, чийто бряг преди бе украсен с върби, тополи, тръстика, са се превърнали отровен поток от отпадъци. Забраната на правителството е заради това, че \"контактът на човека със силно замърсената вода може да нанесе сериозни вреди на здравето\". В реката вече не идва вода от Тивериадското езеро, а по цялото й протежение в нея се изхвърлят селскостопански отпадъци, отпадъци от рибопроизводството, от жизнена дейност на човека. Сега това не е бистра вода, а застояла, лошо миришеща вода, пълна с водорасли, пише вестникът. Няколко неправителствени организации, в които членуват евреи, християни и мюсюлмани от Израел, Палестина и Йордания са се обърнали към своите правителства с призив да се спаси свещената река. Те предупреждават, че още следващата година реката може да изчезне и да остане само вонящо блато.



ГАЛИЛЕЙСКОТО ЕЗЕРО, НАРЕЧЕНО ОЩЕ КИНЕРЕТ
РЕКА ЙОРДАН
Дъждовете тази зима ще спасят Мъртвото море от изчезване
Мъртво море ще умре към 2050 година
 


Сходни връзки

Река Йордан умира от замърсяване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди