изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:23 EEST
Пътят за морето през Търново по-кратък с 30 минути    
Новини

Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на ремонтирания пътен възел "Качица" на входа на Велико Търново.



С отварянето на двете кръгови движения пътя за курортите по Северното Черноморие вече е по-кратък с 30 минути и никой няма да се лута по тесните улици на Велико Търново, както до преди няколко седмици, пише "Стандартнюз".

Пътното съоръжение ще облекчи значително трафика и за Русе и София, добавя БТА.

Бойко Борисов връчи разрешението за ползване на "Качица" на кмета на града Румен Рашев. Документът е важен за законната експлоатация на пътя, за разлика от други, които все още не са узаконени, обясни премиерът.

По думите му, в нарушение на закона от предишното правителство са въведени в експлоатация ремонтирания участък по северния склон на прохода "Хаинбоаз", където все още няма разрешение за ползване на третата лента за движение, изградена върху частни терени, чиито собственици още не са си получили обезщетенията.

Подобни нередности има на участъци от автомагистралите "Марица" и "Струма", както и при изграждането на комините на ТЕЦ "Марица-Изток".

Целият проект по "Качица" бе изпълнен от българо-австрийската фирма "Строинвест-Алпине". В пътния възел са инвестирани 4,5 млн. лв. от държавния бюджет.
Първата копка е направена през 2006 г., но същинското строителство започна през ноември 2008 г. До момента в пътното съоръжение са вложени 11 млн. лв.

Изградени са 2,5 км асфалтов път, на който са поставени 130 пътни знака. При окончателното му изграждане ще бъдат направени 5 290 кв.м тротоари.

В условията на криза правителството отпуска 3 млн. лева за реконструкция на кръстовището пред моста-убиец край град Бяла, където преди 4 години загинаха 18 души, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който също бе на откриването на "Качица", цитиран от БНР.

Той допълни, че за година в България са построени толкова километра магистрали, колкото за целия преход. "Поехме ангажимент да направим 240 км. магистрали. В момента това правителство строи 82 км., след една седмица правим първа копка на Лот-3 на Тракия, ще добавим още 35 км. Това е точно толкова, колкото (са направили) всички правителства на демократичния преход за 20 години взети заедно", обясни той.

По-рано днес стана ясно, че пътната агенция е отпуснала спешно 67 000 лв. за текущ ремонт на пътя през прохода "Петрохан".

www.dir.bg

 


Сходни връзки

Пътят за морето през Търново по-кратък с 30 минути | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди