изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:43 EEST
Килърът на Самоковеца трябвало да убие и Цеци Красимирова    
Новини Манекенката я нарочили за отстрел, понеже била в час с всички явки и контрагенти на "картофопроизводителя".

Три са дълбоко пазените тайни на моделката Цеци Красимирова, наричана в “някои среди” Черната пантера. Първата от тях е, че е лансирана в мутренските кръгове от първия “държавен” контрабандист на България – вече покойния полковник от ПГУ на ДС Георги Найденов, бивш шеф на “Тексим”, а след промените – директор на едноименната банка.

Когато Тато закъсва за валутни постъпления, той вади Найденов от затвора и го прави директор първо в Своге, а след това в Мездра. Клюката носи, че именно в градчето на Искърското дефиле е станало сближаването между Найденов и родителите на Красимирова. Новоизлюпеният банкер е първата ракета-носител на красивата мездренска ученичка. Той й дал силен тласък по посока на “бомонда” и помогнал на провинциалната мома да “стане човек”.

Втората е, че Цеци не е пострадала от рикоширал куршум при разстрела на любовника си Константин Димитров – Косьо Самоковеца, на площад “Ван Дам” в Амстердам, а също е била мишена, нарочена за ликвидиране.

Третата е, че окото й било фатално увредено от парчето олово и се наложило замяната му с изкуствено – с такъв недъг са още две известни личности на България преди Цеци – авторът на поемата “Септември” Гео Милев и рокпевицата Милена.
Според изследователи на подземния свят

Цеци Красимирова притежава странната “дарба” да се забърква с мъже от ъндърграунда, нарочени за отстрел.


Тя е със Самоковеца в последната година от живота му, когато той понесе много и тежки удари – срутване на контрабандния монопол, големи загуби от търговията с наркотици, атентат, убийствата на командирите на ударните му бригади и накрая – собствения му разстрел. Тя е с него, когато с Георги Илиев правят опит да се обединят и за целта делят и размерват “баницата” с “врага” – Големия Маргин. Цеци е покрай двамата висаджии, преди да бъдат пратени в отвъдното, но и с техните противници – от конкурентната “СИК”.

В интимната биография на “черната пантера” фигурират освен имената на Илия Павлов и на бащата на дъщеричката й – виден сикаджия, и това на Румен Маринов – Нарциса. Именно Нарциса я запознава с Константин Димитров. Двамата обаче поддържали тайна връзка, за която Самоковеца научил и в пристъп на луда ревност наредил съперника му “да духне свещта”. Само че настъпил интересите на Георги Илиев, който много пъти е кумувал, но имал само един кум – Нарциса, и босът на “ВАИ холдинг” заповядал да “пресекат белтъка” на “картофопроизводителя”. Което и било изпълнено в холандската столица.

Но защо нароченият за килър на Димитров криминално проявен холандски гражданин Ервин Вреекер е трябвало да цели и неговата изкусителна спътница? Нали по жените, децата и гаджетата на подземните босове не се стреля – така поне е “записано” в мафиотския “кодекс на честта”. А Цеци отнася парче олово в главата и без малко да гушне букета. Това нашепва, че е познавала повече от добре явките и контрагентите на Самоковеца и вероятно му е помагала с чар и чужди езици, защото според запознати с тематиката той е ползвал само български.

Експертизите в чужбина също развенчаха мита, че манекенката е пострадала от рикошет. Истината е, че убиецът е насочил мерника си и в нея. Ако не беше така, холандската полиция нямаше да я варди като рохко яйце в болницата. А и у нас манекенката също бе охранявана зорко от родните ченгета.

В крайна сметка Цеци загуби лявото си око и остана саката “като циклоп”. Изкуственото й бе “монтирано” в елитна западноеропейска клиника. Въпреки всичко отблизо си личи, че става въпрос за дубликат, макар и изработен “на шест”, тъй като фаталният син блясък, подлудявал знакови фигури от ъндърграунда, не е могъл да бъде “откопиран”.

Баснословно струващата операция все още се пази в пълна секретност

и Красимирова не я огласи нито пред хора от паркетния елит, нито пред интервюиращите я периодично журналисти и репортери.

В кълбо от тайни е оплетена от глава до пети и “мегаталантливата” Дарина Павлова, вдовица на гръмнатия през март 2003 г. бос на “Мултигруп” Илия Павлов.

В градска легенда отдавна се е превърнало и самото запознанство на най-богатия българин с оборотната витизчийка от Казанлък. Приживе Павлов е обичал да разказва как е бил запленен от кръшните форми и чара на някакво момиче на “Раковски” и набил спирачки, за да я покани на кафе. От глътка на глътка... се стигнало до брак. Но преди това шефът на “MG” е трябвало да се разведе със законната си половинка Антоанета, щерка на генерала от ВКР Петър Чергиланов.

Дотук добре, само че легендата няма никакво покритие с реалността. Защото двамата са запознати на “сгледа” – специална среща, осигурена им от ДС-кадъра Живко Георгиев, приятел и на Илия, и на Дарина, нашумял скандално след години покрай аферата с подслушването, в която бе набъркано и името на тогавашния правосъден министър Антон Станков.

Най-пикантното е, че не Дарина е била “златотърсачката” в случая, или поне не до такава степен, колкото Зъбчето се оглеждал за нова “перспективна” булка, чрез която да се докопа до заветната Америка. И в лицето на израслата в охолство начинаеща актриса намира идеалната партия за брак по сметка, на която янките не биха могли да откажат виза, впоследствие и гражданство. А с тези “екстри” е било немислимо да се сдобие Антоанета – поради номенклатурно-ченгесарския си произход.

Американският дом на Павлови е закупен за “скромните” 1 млн. долара от собствениците – семейство Джеймс и Джийл Брантли. Плащането било “кеш”, което предизвикало небивало изумление у продавачите и брокерите. Къщата се намира в град Виена, щата Вирджиния /където е и централата на ЦРУ/.
Близки до фамилията издават, че палатът е на 35 минути път с кола от столицата Вашингтон. Къщата е на 3 етажа, има 12 дка двор.

В огромния хол блести езеро със златни рибки.

Паркингът е застлан с хиляди павета, закупени, ако се вярва на мълвата, от Столична община и пренесени в САЩ. В съседство пък е офисът на експрезидента Бил Клинтън. В разгара на бизнесмощта си Илия Павлов е закупил и още един имот отвъд Океана – ранчо от 280 дка, където “веселата вдовица” язди расови жребци.

Преди да стане “госпожа Мулти”, екстравагантната казанлъчанка изгрява във филма на Рангел Вълчанов “А сега накъде”. Всъщност това е нейната поява №1 на големия екран. В първите години на брака й с бившия борец сочните и все още младежки телесни дадености на Дарина й отварят вратите за участие и в още две-три ленти. Една от тях е “Басейнът” /да не се бърка с едноименния филм на Бинка Желязкова от края на 70-те/, където съпругата на най-заможния нашенец се гологъзи в горещи сцени с отявления гей Дим Дуков.

Говори се, че когато майка му Вера Драгостинова – Дукова, бивша лична стюардеса на Тато, видяла какви ги върши синът й със знойната жрица на Мелпомена, просто загубила съзнание. По думите на самия Дим той е трябвало да изнасили приятелката си Дарина. Напук на славата си на “мека китка”, настоящият хотелиер и епископ се справил блестящо със задачата. Дето се вика – “мента на лента”.

Творбата със страстния воден флирт между Дуков и Павлова излиза на бял свят през 1990-а и критиката веднага я определя като “един от най-смелите български филми”. А пък “изнасилвачът” и половинката на “господин Мулти” започват да се мислят едва ли не за нашенските Джо Далесандро и Джейн Бъркин, които съпругът на Джейн – Серж Генсбур, режисира през далечната 1976-а в разтърсващата и брутална еротична драма “Не те обичам, аз пък още по-малко”. Но в този период Дарина и Илия все още не са яхнали гребена на светската вълна.

Години по-късно, когато имената им неизменно оглавяват ВИП-хрониките, на екипа на спряното вече предаване по БНТ “Понеделник осем и половина” му хрумва да излъчи провокативния филм. Този път на г-жа Павлова й настръхнала косата, само като си представила как ще цъфне по “организъм” в праймтайма, при това – в секспози с доказания “топъл брат” Дим Дуков! Тя направо истерясала, но и на могъщия й брачен партньор също хич не му изнасяло “почтената” му съпруга, при това – изискана бизнес дама, да се вихри по евино облекло за радост на плебса. И му намерил колая – скандалната лента просто не видяла “малък екран”.

Как точно е стопирал излъчването – с пари или с много пари, историята мълчи. Твърди се обаче, че

босът на “Мулти” успял да сложи ръка на оригинала на филма.

А пък копието и досега се кътало в специален сейф във видеотеката на БНТ, вместо да раздели горката участ на останалите ленти от това време – набързо насметени в старата складова база на обществената медия в столичния кв. ”Захарна фабрика”, която още преди 14 години бе “случайно” опожарена.

На Дарина Павлова екранното “изнасилване” явно й се “усладило”, защото няколко години след “Басейна” тя кани Дим за свой ортак във фирма за артистичен мениджмънт. Целта на амбициозното начинание била да финансира кино и театрални проекти, както и да изработва имиджови и рекламни стратегии за елитни персони. Противно на очакванията, бизнесът не потръгнал и скандалният ексмонах Дамаскин и “госпожа Мулти” се разделили по живо, по здраво. Според друга версия обаче двамата се скарали жестоко и развалили достлука си, тъй като Дуков заделял крупни суми от общия бюджет във фонд “И аз съм човек”.

Юлиан ЧЕРНЕВ / http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Килърът на Самоковеца трябвало да убие и Цеци Красимирова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди