изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:42 EET
5 нови секс инфекции    
Здраве Вълната от съвременни инфекции се разразява съвсем тихичко и това е една от темите, от които трябва силно да се вълнуваш горещо. Дали не е време да си поговориш с партньора си сериозно?

1. Венерическата болест на бъдещето
Някои щамове на Chlamydia Trachomatis причиняват по-тежка форма на хламидията, а именно венерическа лимфогранулома. Симптомите? Зачервявания по вагиналните устни или пениса и симптоми на грип.

Имаш ли я? В момента венерическата лимфогранулома се среща сравнително рядко, но ако не се пазиш по време на секс и не използваш секс играчките си сама, повишаваш риска да я пипнеш. За щастие, инфекцията се лекува лесно с антибиотик. Ако не си помогнеш на време обаче, може да причини стерилитет. Ако си сексуално активна и имаш тези симптоми, консултирай се с гинеколога си.

2. Обривът
Има само едно нещо, което е по-страшно от това да се заразиш с нещо между чаршафите и то е да се заразиш с нещо, което се вижда. Все едно да носиш със себе си неонова реклама с надпис: „Имам венерическа болест“. Затова внимавай за молуските. Те са дребнички перлено бели или розовеникави образувания, които са с широчина около 5 mm и се появяват по дупето, краката, гениталиите и лицето. Можеш да се заразиш с тях по-скоро чрез контакт с кожата, отколкото чрез секс.  

Имаш ли ги? Може би, ако... ъ-ъ-ъ, наскоро си правила секс с пенис на точки. Молуските всъщност са безвредни и се лекуват от само себе си. Освен това после обикновено развиваш имунитет към тях. Едва ли ще повлияят на фертилността ти, но ще сериозно ще се отразят на сексапила ти, така че отивай на лекар.

3. Двойничката на възпалението
Има инфекция, която прилича на възпаление. Бактериалната вагиноза настъпва, когато балансът на бактериите във влагалището се разклати и бактерията Gardnerella vaginalis поеме надмощие. Това, че имаш нови или много секс партньори, миеш се прекалено често или се предпазваш с контрацептивна спирала може би са причините да хванеш бактериална вагиноза. А, ако се заразиш веднъж и продължиш да правиш секс можеш да влошиш положението си. Много мацки мислят, че имат възпаление, когато всъщност са жертви на бактериална вагиноза. 

Имаш ли я? Ако отделяш необикновено бяло или сиво течение, което мирише откровено гадно, сърби те в зоната на вагината или ти пари докато пишкаш, вероятно имаш бактериална вагиноза. Това, че си инфектирана повишава риска да си донесеш и други проблеми като тазова възпалителна болест, хламидия и гонорея. За сметка на това се лекува сравнително лесно с медикаменти.

4. Болестта на секс играчките
Да пренебрегваш добрата хигиена, докато си доставяш удоволствие сама или с вибратора си, определено е ужасна идея. Последната плашеща венерическа болест е чревна инфекция, с която можеш да се сдобиеш чрез анално проникване или просто заиграване отзад. Амебиазата и гиардиазата са двете най-разпространени бактерии, които предизвикват инфекцията. Те навлизат в стомаха през устата и причиняват диария и коремни болки.   
Чревните инфекции обикновено се хващат, докато си на ваканция чрез храната или водата, които поглъщаш, но биха могли да се предадат и чрез анален секс.

Имаш ли я? Ако се чувстваш като натровена с храна, а не си яла нищо съмнително и напоследък си правила анален и орален секс, внимавай – особено, ако симптомите се появят няколко часа по-късно. Консултирай се с доктор за лечение на диарията или антибиотици, използвай презервативи и старателно мий играчките си.

5. Нашествието на извънземните
Венерическата болест, наречена трихомоназа, идва с пълно бойно снаряжение от паразити. Причинява възпаление на вулвата и зеленикаво, пенесто течение с аромат на риба. За съжаление се е превърнала в често разпространен проблем сред младите жени. Няма сериозни последствия за репродуктивните им способности, но причинява болки и раздразнение по време на секс.

Имаш ли я? Ако интимният ти аромат наподобява повече този на сушена рибка, отколкото на парфюм, вероятно отговорът е да. Инфекцията се предава лесно при секс без предпазни средства – и да, както ти, така и партньорът ти можете да я хванете също чрез орален секс. Но без паника – открива се лесно и се лекува само с антибиотици.

http://www.cosmopolitan.bg

Хламидията – най-често предаваната полова инфекция и причина за стерилитет

COSMOPOLITAN.BG: Неприлично предложение или нещо съвсем в реда на нещата? Всичко, което трябва да знаеш за аналния секс.

Най-разпространените здравни заблуди

Жените два пъти по-често се заразяват от СПИН

Презервативите са източник на зараза

Кога сексът е противопоказен?

Избирайте правилния размер презервативи

БЪДЕТЕ ВЛЮБЕНИ И РАЗУМНИ!

Няколко правила за интимната хигиена на жената

Стринг-бикините - рисковете на удобството

Някои бански са опасни за здравето на жената

 


Сходни връзки

5 нови секс инфекции | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди