изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:40 EET
Социолози: Властта започва да се износва    
Политика Премиерът Бойко Борисов повиши одобрението към себе си през последните месеци – с 3 пункта до 57%. Рейтингът на вътрешният министър Цветан Цветанов остава висок – подкрепа за него са дали 53% от хората, това каза пред Би Ти Ви социологът Кольо Колев от агенция \"Медиана\". Изследването е направено в края на юли.

Основният извод на Колев е, че това са в общи линии нормалните процеси на износване на властта. Всяка власт, приета с много надежди, бива атакувана от реалността, допълни социологът. Рейтингът на Цветанов се дължи на заиграването с болезнената тема престъпност, битката с т.нар. мутри, но това започва да се изтърква, полека лека хората започват да се дистанцират, започва да им идва малко много, смята Колев. \"Борисов качва проценти поради външнополитическа причина. Неговото правителство получи добро рамо отвън, това до голяма степен повиши доверието и към него и към цялото управление. Тупат го по рамото, казват ти си наше момче, имате воля\", заяви Колев. Президентът Георги Първанов е качил със 7% доверието към него за един месец.

Първанов се яви говорител относно промените в трудовото законодателство, историята с отпуските, историята с покачването на пенсионната възраст. Президентът се явява защитник на много хора, които се чувстват ощетени от тези неща, допълни Колев.

ГЕРБ е изгубил около 1/3 от избирателите си за една година управление. Всички тези хора малко или много са разочаровани. Около 15% се отдръпват от управляващата партия.

\"Но нямаме една доминираща партия, която да каже: ако  не щете, ще направим предсрочни избори\", каза още Колев.

На въпрос ако има правителствени промени, докога е добре за едно правителство да устиска и да не прави такива промени, Колев коментира, че за съжаление се страхува, че настоящото управление не мисли толкова за управлението на самата власт, колкото за изборите следващата година.

\"Подозирам, че няма да правят управленски промени най-малкото до това време. Това е доста опасно, защото се заместват реалните действия с предизборни ходове\", допълни още Кольо Колев. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Социолози: Властта започва да се износва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди