изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:25 EET
Наоми Кембъл свидетелства за ”кървавия диамант    
Любопитно Супермоделът Наоми Кембъл пристигна в Международния трибунал за военни престъпления в Хага, за да свидетелства по съдебен процес около т. нар. “кървав диамант“, който е получила от бившия президент на Либерия Чарлз Тейлър.

Кембъл е пристигнала около 10 минути преди да застане като свидетел пред съда, според изказване, направено пред журналистите в прескабинета на съда, пишат от БГНЕС. Прокурорите на Специалния съд за Сиера Лионе призоваха 40-годишната манекенка да свидетелства, в опит да се опровергаят твърденията на бившия президент, че никога не е притежавал нешлифовани диаманти.

Според прокуратурата, 62-годишният Тейлър е изпратил мъже, които са доставили т. нар.“кървав диамант“ до стаята на манекенката, след като двамата се срещнали на вечеря, организирана от тогавашния президент на ЮАР Нелсън Мандела през 1997 г.

Процесът срещу Чарлз Тейлър започна в Хага през юни 2007 г. по 11 обвинения за военни престъпления и престъпления срещу човечеството. Те бяха отправени заради предполагаемата му роля в гражданската война в периода 1991-2001 г. в Сиера Леоне, която отне живота на 120 000 души. Срещу Тейлър бяха повдигнати обвинения, че е получил нелегално диаманти в замяна на въоръжаване на бунтовнциите, които са убивали, изнасилвали и осакатявали граждани на Сиера Леоне, като са отрязвали крайниците им и са изписвали инициали върху техните тела. dir.bg

 


Сходни връзки

Наоми Кембъл свидетелства за ”кървавия диамант | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди