изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:49 EEST
Ваньо Танов също се разделя с поста си    
Новини Разместването на пластовете в митниците продължава. Рокадите, след които напуснаха трима Биг Босове от агенцията, съвсем не са окончателни и следващият, който ще се раздели с поста си, е самият Танов.

Въпреки че Ваньо Танов няма общо с незаконните практики в митниците, се очаква той също да бъде освободен, научи Bnews. Това най-вероятно ще се случи, след като Танов се върне от командировка.

По време на срещата при министър председателя Бойко Борисов преди няколко дни алкохолните босове от трите големи винпрома - \"Карнобат\", \"Пещера\" и \"Търговище\", са били остро разкритикувани от премиера. Представителят на „Карнобат\" е поел най-много от гнева на Борисов. В кабинета на Борисов били и двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов, както и шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов, показателно обаче отсъствал директорът на митниците Ваньо Танов.

В крайна сметка обаче винпромите си признали, че са били натискани неправомерно от висши митнически служители с цел търговия на влияние. Срещата между тях и премиера е била по инициатива на Бойко Борисов. Той ги свикал, след като получил доклада на службите ГДБОП.

Само няколко дни след тази среща от митниците си тръгнаха зам-директорът на Агенция \"Митници\" Красимир Николов и шефът на Инспектората на митниците Спас Шопов.

Митническа чистка - паднаха Шперплата и Фашиста

Три странни рокади обявиха в петък от митниците - постовете си напускат зам-.директорът на агенцията Красимир Николов, шефът на Инспектората на митниците Спас Шопов и директорът на \"Митническо разузнаване и разследване\" Веселин Георгиев. Доклад на ГДБОП в дъното на скандала?Висши шефове с прякори от митниците си тръгват от агенцията, съобщиха от Агенция \"Митници\".

Със заповед на министъра на финансите Симеон Дянков, по взаимно съгласие се освобождава зам-директорът на Агенция \"Митници\" Красимир Николов от 30 август, съобщи пресцентърът на агенцията.

Заради структурна промяна е отстранен и шефът на Инспектората на митниците Спас Шопов. Във връзка с промени в Устройствения правилник на МФ и на агенция \"Митници\", инспекторатът на агенцията преминава към МФ, а досегашният му началник Шопов, известен и като Фашиста, е освободен от заеманата длъжност.

Последната рокада е с освобождаването на директора на \"Митническо разузнаване и разследване\" Веселин Георгиев. От 1 септември той се връща на работа в Митници -Русе като зам.-началник.

Георгиев бе поканен в екипа на Ваньо Танов преди година да подпомогне възстановяването на структурата \"Митническо разследване и разузнаване\", както и да изгради Център за проследяване на акцизните стоки. Веселин Георгиев изрази желание да се върне при семейството си в Русе, обясни пресцентърът на митниците.

Отстраняването на зам.-шефа на агенцията Красимир Николов, известен като Шперплата, Ваньо Танов обясни съвсем тривиално.

През август миналата година поканих господин Николов да остане в агенцията, тъй като ни предстояха тежки реформи и ни бе нужна неговата експертна помощ. За това време със съвместни усилия свършихме много - успяхме да проведем реформата и до голяма степен да извършим необходимите законодателни промени. Решението на господин Николов да премине на друга работа е плод на желанието му за по-добра лична реализация, коментира Танов.

Според публикация на в. \"24 часа\" обаче, Николов е бил \"помолен\" да напусне по взаимно съгласие, за да не бъде уволнен. Причината била в доклада на антимафиотите от ГДБОП, касаещ корупционни практики в агенцията.

В доклада е визиран конкретно Николов, известен в митниците като Шперплата. Документът на ГДБОП е представен в понеделник на премиера Бойко Борисов и вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков преди срещата на тримата с водещите фирми в производството на алкохол у нас. Именно проблемите с алкохолните компании са основната причина Шперплата да си тръгне от митниците, твърдят осведомени.

Той е обвинен, че е подвел шефа на митниците Ваньо Танов да поиска тотален контрол над производителите. Според осведомени Красимир Николов е бил нарочен от ДАНС за смяна още по времето на Петко Сертов.

Любопитното е, че при представянето на доклада пред алкохолните босове присъстваха Цветанов и Дянков, но шефът на митниците Ваньо Танов не беше поканен на срещата.

Още преди няколко месеца в интервю за Bnews Емил Димитров-Ревизоро заяви, че трима души - Шперплата, Фашиста и Шушумигата, ще провалят Ваньо Танов. „Има трима души, които го съветват много зле и които ще го провалят - Шперплата, Фашиста и Шушумигата”, предупреди Ревизоро в интервю пред BNews. Тримата били хората, които направили реформата в агенцията. Ревизоро обаче очаква сега между тях да възникне конфликт.

 http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Ваньо Танов също се разделя с поста си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди