изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:34 EEST
Скандал: Лекарка записа разстреляния диджей Дани като самоубиец    
Новини Патоанатомът д-р Димитрина Динкова, която работи в кюстендилската морга, извършвйки аутопсията на диджея Йордан Соколов-Дани от Дупница, който бе разстрелян от упор в “Клуб 13” от приятеля си Кирил Зашев-Кире, е описала в протокола куршума, влязъл от дясната страна в тялото му и излязъл от лявата. По-надолу в квадратчето за причина за смъртта д-р Динкова обаче отбелязала, че Йордан Соколов се е самоубил.

Това разказаха потресени младежи, които вчера изпратиха вчера в последния му земен път 27-годишния диджей от Дупница. Повечето бяха млади хора, облечени в черни тениски. Приятели на Дани казаха, че открили в съобщението за смърт, че е задраскано квадратчето “самоубийство”. 

Почернените родители на Йордан Соколов - София и Боби Соколов, от мъка не прочели целия текст на съобщението за смъртта на сина си, но приятелите на Дани видели документа. Веднага бил потърсен адвокат, който да намери виновника, тъй като по този начин се изопачават фактите.

Зам. шефът на РПУ - Дупница Борислав Динев в официално изявление каза, че разстрелът на диджея е убийство по непредпазливост и не е ясно защо в документа на патоанатома се твърди, че е самоубийство. Юристи коментираха, че ако родителите протестират срещу неверните данни, попълнени в документа, издадени от д-р Динкова, най-вероятно ще се иска есхумация на тялото на Йордан Соколов.

Д-р Димитрина Динкова бе открита от репортер на “Струма” да коментира гафа със “самоубийството” на Йордан Соколов-Дани. Д-р Динкова каза: Същия ден трябваше да направя аутопсия на 5 трупа на хора, починали при различни нещастни случаи. Станала е техническа грешка, задраскала съм неправилното квадратче, това съобщете и на родителите.

Наблюдаващият прокурор по делото Димитър Начев по повод грешката на д-р Димитрина Динкова заяви: Не знам дали д-р Динкова е назначена да извърши аутопсията като съдебен лекар. Ако е била назначена и е написала невярно заключение, носи наказателна отговорност по НК, но това трябва да се провери. Има назначена медицинска експертиза и ако в нея пише “самоубийство”, тогава може да се носи наказателна отговорност за невярно заключение.

Зам. началникът на Районното полицейско управление в Дупница Борислав Динев, запитан дали определението самоубийство от д-р Динкова ще повлияе на разследването, отговори: Най-вероятно се касае за техническа грешка. Разследването следва законовите процедури и няма да повлияе. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Скандал: Лекарка записа разстреляния диджей Дани като самоубиец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди