изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:43 EEST
Ученичка обра каса, плати басейн на тайфата    
Ред и сигурностОсмокласничка от новопазарското село Правенци обра касата на кметството в селото си, а с парите заведе цялата си компания на басейн в Шумен. Според запознати момичето често нахлувало в кметския кабинет, когато управникът го нямало и дори си чатело от кметския компютър в социалната мрежа Facebook и сайта за запознанства Impulse.

 
От ОД на МВР-Шумен уточниха, че материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура-Нови пазар. Хлапачката се катерила като алпинист до втория етаж на кабинета на Юсейн Ахмед и засядала пред служебната му техника, обясни самият кмет.

Сръчната крадла използвала за отскок струпани под прозореца тухли, а после се е промъквала като котка през прозорец, чийто панти били разхлабени, диви се на преодоляната височина кметът.

По клавиатурата и монитора в кабинета на Ахмед имало нейни следи, установили криминалистите. Докато сърфирала в нета обаче 14-годишната Есра Рамаданова видяла, че сейфът на кметството е отключен и така се стигнало до кражбата на 212 лева от там. Сумата била събрана от такси за издаване на удостоверения и пълномощни.

Есра признала сама за обира пред полицаите, както и че парите са изхарчени за „градско море”. С плячката момичето е „почерпило” с еднодневен плаж приятелите си. Компания на девойката се забавлявала на един от басейните в Шумен, а пътните и цитронадата до шезлонгите пак били платени от Есра. За „тежест”, хлапаците си купили и цигари от селския магазин.

Сега обаче кметът се чуди, как ще възстанови служебните пари, тъй като крадлата била от много бедно семейство. Полицаите стигнали до дома на момичето, след като станало ясно, че освен парите, от кметството липсват и помощи от БЧК. Хора от селото обаче казали, че малко по-рано са видели момичето с няколко пакета спагети и макарони под мишница.

Кметът и униформените отишли в къщата на момичето, а то доброволно предало измъкнатата италианска паста. После пък си признало и за откраднатите пари, като за доказателство показало и празния плик от кметската каса. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ученичка обра каса, плати басейн на тайфата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди