изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:02 EET
БСП поиска лично от министър Мирослав Найденов оставката на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева    
Политика

БСП поиска лично от министър Мирослав Найденов оставката на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева. Днес секретарят на ИБ на НС на БСП Деница Златева и членът на ИБ на НС на БСП и председател на МО в БСП Явор Гечев се срещнаха със земеделския министър, след като миналата седмица Явор Гечев изпрати писмо, в което социалистите настояват за оставката на Илиева.  



 

По време на срещата бяха представени подробно аргументите, с които се иска оставката на Калина Илиева. Беше изтъкната липсата й на  компетентност  и образование да управлява ДФ „Земеделие”. Социалистите се съмняват в способността й да гарантира ефективното използване на европейските средства по Програмата за развитие на селските райони в размер на над 15 млрд. лева.

Явор Гечев и Деница Златева изразиха основателните си притеснения относно предявените съдебни искове към ДФ „Земеделие” от бенефициенти по програма САПАРД, които до момента възлизат на близо 80 млн. лева. По- тревожен е фактът, че в условия на финансова криза, бюджетен дефицит и драстично орязване на средствата за социални политики и  здравеопазване, тези пари следва да се изплатят от държавния бюджет.

По време на последвалата работна среща с ръководството на фонда, то не успя да убеди представителите на БСП, че критиките към него са неаргументирани. На конкретен въпрос към Калина Илиева, дали притежава необходимото образование - степен „Магистър”, което се изисква за заемане на поста на Изпълнителен директор  на фонда, тя обеща да изпрати официално копие на дипломата й за завършена магистърска степен до централата на БСП.

 

31.08. 2010г.                                Ръководител на Пресцентъра

Гр. София                                                                 Жанет Пашалиева

 


Сходни връзки

БСП поиска лично от министър Мирослав Найденов оставката на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди