изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:35 EET
Мъжете си падат по жени тип "пясъчен часовник"    
Любопитно Тайната на сексуалността е заключена в една цифра. Учените намериха поредната формула, с която да пресметнат женската красота. Оказва се, че тя може да бъде изчислена на базата на съотношението между обиколката на бедрата и талията. Коефициентът е точно 0,7.


Прието е красотата да се възприема като нещо възвишено, почти загадъчно, дар от Бога. Въпреки това учените са категорични, че и тази естетска категория може да бъде вкарана в рамка, да бъде премерена и подчинена на логиката на цифрите. Едно ново изследване за тайната на красотата се фокусира върху съвършената женска фигура. Оказва се, че нейното разковниче се крие в съотношението между размера на талията и бедрата. Зад въпросния труд, цитиран от британския вестник Дейли мейл\", застава авторитетният новозеландски антрополог - доктор Барнаби Диксън от университета в Уелингтън.

На група респонденти от мъжки пол били показани фотографии на различни жени, на които размерите на гърдите, талията и бедрата били променяни с помощта на цифрова технология. Участниците в експеримента трябвало да оценят степента на привлекателност на тяхната красота.

Реакциите им били улавяни по движението на очите посредством камери с инфрачервени лъчи. Въпреки че вниманието на мъжете било първоначално насочено към бюста, долната половина на тялото се оказала решаващият фактор за хубост. Трябва да отбележим, че най-висока оценка била дадена на тези дами, при които съотношението между обиколката на талията и бедрата е с коефициент 0,7. Това означава, че талията съставлява 70 на сто от обиколката на бедрата.

В качеството на доказателство за правотата на подобна теория антропологът Барнаби Диксън посочва, че най-красивите жени на планетата са притежателки именно на такива пропорции. Сред тях са Мерилин Монро, моделите Джесика Алба и Алесандра Амбросио. В тази фигура влиза и Кейт Мос, въпреки че фигурата й съвсем не е пищна.

Данните от изследването също така показали, че мъжете от различни страни си остават най-изкушени от женската фигура тип „пясъчен часовник”. Оказало се, че жителите на Великобритания, Камерун, Германия и Китай са абсолютно съгласни с констатациите на представителите на силния пол в Нова Зеландия.

Тайната на красотата на женското тяло се крие във факта, че подобни пропорции се асоциират в мъжкия мозък с отлично здраве и високи репродуктивни способности. „Коефициентът 0,7 изпраща в съзнанието на мъжа сигнали, че притежателката на идеална фигура е способна да го дари със здраво потомство”, споделя доктор Диксън.

Съвършеното тяло според новозеландката е свързано с наличието на определено количество мазнини, които се концентрират в специфичните зони. Наличието им в областта на бедрата е предпоставка и ресурс за износване на бъдещия плод. Заключенията на Диксън се потвърждават и от резултатите на германски учени от университета в Регенсбург. Те също констатирали, че фигурата тип „пясъчен часовник” е предпочитана пред атлетичния тип или дългокраките едрогърди мацки ала кукла Барби.

Остава да разберем и по какъв тип мъже си падат жените. По мускулести мачовци, които не спират да тренират във фитнес залите? Оказва се, че това съвсем не е така. Дамите предпочитат по-скоро слаби и лишени от бруталност и агресия мъже. Според Диксън в съзнанието на Евите физическите качества на силния пол се свързват с качества като нежност и грижовност, предпоставки, които биха им дали шанс да имат до себе си разумен и добър спътник в живота. http://hotnews.bg/

Мерилин Монро

Джесика Алба

Алесандра Амбросио

Кейт Мос

 


Сходни връзки

Мъжете си падат по жени тип "пясъчен часовник" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Мъжете си падат по жени тип "пясъчен часовник"
Автор: Anonymous да 2010-09-06 @ 17:01 EEST

Ами нормално. Такива тела излъчват усещане за физическо здраве, а тънката талия не закрива целият хоризонт на мъжа. Така или иначе не е изненада, че  дългите крака са на по-заден план. Самият Наполеон Бонапарт е казал по повод краката на Жозефина: \"Краката на жената не са важни, тъй като в сюблимния момент те винаги остават встрани от центъра на събитията...\" ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди