изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:49 EEST
Здравен хороскоп – 13-19 септември 2010    
Хороскоп На 13 септември Луната е в знака Скорпион до 15,52 часа – растяща, като в часовете от 14,53 до 15,52 часа е „без курс“. Когато Луната е „без курс“ тя не прави мажорни аспекти с останалите планети и предразполага към хаотичност, невнимание и съответно към грешки и инциденти. Растящата Луна не е благоприятна за извършването на операции, тъй като предразполага към възпаления и кръвотечения, както и към следоперативни усложнения. Разбира се, това са общи тенденции и най-точно би могло да се предвиди според рождения хороскоп на всеки човек.

До 12,52 часа на 13 септември не се препоръчват операции на дебелото и правото черво, сфинктера, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката или отстраняване на миома, пиърсинг на гръдните зърна. Първата половина от деня е подходяща за лечение и профилактика на изброените органи. Не са желателни случайните полови контакти, поради възможността от бактериални инфекции и заболявания, предавани по полов път, от нежелана или извънматочна бременност.

Малко преди да напусне знака Скорпион Луната прави неблагоприятен аспект с Нептун.

Родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей да бъдат внимателни за странични медикаментозни реакции и алергии. Възможни са инфекции и възпаления както на горните дихателни пътища, така и на пикочо-половата система, ендокринни смущения и отоци по крайниците, емоционални неразположения и прояви на страхове. Приемът на силни лекарствени средства, опиати и алкохол са нежелателни.

На 13 септември в 12,53 часа Луната преминава в знака Стрелец, където ще бъде до 23,30 часа на 15 септември. След 12,52 часа на 13, на 14 и 15 септември не се препоръчват интервенции на черния дроб, кръвоносната система, жлъчния мехур и жлъчните пътища. Не е желателно да се извършват кръвопреливания и кръвопускания през тези дни, поради по-бавното съсирване на кръвта при Луна в знака Стрелец. Дните са подходящи за лечение и профилактика, свързани с посочените органи и системи.

14 септември е неблагоприятен ден предимно за родените през първата и втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Аспектите предразполагат към раздразнителност, нелогично мислене и неправилна преценка на ситуациите, чревни колики или непроходимост на червата, отравяния, двигателни нарушения, болки в ставите. Шофирайте внимателно и проверете автомобила си за изправност преди път.

На 15 септември Луната навлиза във фаза Първа четвърт в 08,49 часа. Денят е неблагоприятен предимно за родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. При промяната на Лунната фаза се променя динамиката на водната обмяна, което се отразява върху функциите на органите и системите в организма. Избягвайте мазните и тлъсти храни, не прекалявайте с кафето и алкохола. Как точно ще се отрази промяната на Лунната фаза при всеки от вас, зависи от разположението на планетите в хороскопа ви. Но най-общо казано, временно ще се отрази при болните от сърдечносъдови, ендокринни и неврологични заболявания измежду представителите на изброените знаци. В мунданен план са възможни инциденти с влакове, взривове, нараняване от огнестрелно оръжие.

На 15 септември, в часовете между 21,52 и 23,29, Луната е „без курс“, което изисква повишено внимание от всички и най-вече при родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Бъдете на сигурно и безопасно място. Не пътувайте през тези часове на нощта. Луната „без курс“ и в квадрат с Уран предразполага към транспортни произшествия и внезапни инциденти, а в здравословен аспект – към внезапни промени на здравословното състояние.

На 15 септември в 23,30 часа Луната преминава в знака Козирог, където ще бъде до 10,34 часа на 18 септември.

На 16 и 17 септември не се препоръчват операции на костите и ставите, гръбначно-мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби. Дните са благоприятни за лечебно-профилактични процедури свързани с костите, ставите, гръбнака, изчистването на зъбен камък, стабилизиращи и регенериращи масажи, за премахване на продължителни блокажи по тялото.

16 септември е неблагоприятен ден предимно за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а 17 септември – за родените през втората и третата декада. Аспектите предразполагат мунданно към травми и взривове, а в здравословен аспект – към главоболие, травми на краката, нарушения в съня, хипертонични кризи, ставни болки, зъбобол, депресия, обща отпадналост при болните и възрастни представители.

На 18 септември, в часовете между 08,13 и 10,34, Луната е „без курс“, а в 10,35 часа преминава в знака Водолей, където ще остане до 23,14 часа на 20 септември. В часовете, когато Луната ще бъде „без курс“ родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог да бъдат по-предпазливи за грешки и инциденти по невнимание.

18 и 19 септември са почивни дни и не са оперативни, но в дните, когато Луната е в знака Водолей не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените или сухожилията, с изключение на животоспасяващите. Дните са подходящи за лечение и профилактика, свързани с подобряване на кръвообращението.

18 септември е неблагоприятен ден предимно за родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а 19 септември – за родените през втората и трета декада на същите знаци. Възможни са респираторни заболявания, възпаления на яйчниците, септични състояния, временни съдови и невровегетативни нарушения, проблеми със слуха или зрението. Работата с електроуреди, режещи инструменти и ремонти на техника отложете за друг ден. Шофирайте отпочинали и трезви, особено на 18 септември, не превишавайте скоростта на пътя.

Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

http://az-jenata.bg

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп – 13-19 септември 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди