изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:38 EET
Репродуктивността и зачатието в хороскопа    
Любопитно
Човешкото размножаване е процес на създаване на нов живот, при който генетичният материал се предава от поколение на поколение и осигурява продължението на човешкия вид. Всяка жена на този свят мечтае за деца. Това е нейната естествена функция – да ражда.


Размножаването става чрез оплождане, което представлява сливане на двете полови клетки – яйцеклетка, произведена от жената и сперматозоид, произведен от мъжа. Новосъздадената клетка съдържа в ядрото си всички предпоставки да се развива и превърне в човешко същество. В зрелия яйчник се намират фоликули в различен стадий на узряване. На всеки 28 дни един от тези фоликули достига пълна зрелост и освобождава една яйцеклетка, способна за оплождане. След оплождането следва деленето на яйцеклетката и придвижването на яйцето по тръбите към матката в продължение на 3 дни. Броят на клетките непрекъснато нараства, докато се създаде ембрион и след време се появява бебето. Времето за оплождане на една зряла яйцеклетка е не повече от 24 часа.

След настъпване на овулацията, се счита че първите 3-5 часа са най-сигурни за оплождането.
Ако не се улучи моментът, яйцеклетката загива и бременност не настъпва. Овулацията е процесът на пукане на фоликул в яйчника на жената, в резултат на което се освобождава годната за оплождане яйцеклетка. Процесът настъпва 14 дни преди края на месечния цикъл или средно от 24 до 36 часа след повишаване на Лутеинизиращия хормон. Продължителността на овулацията трае 1-2 дни, а освободената яйцеклетка може да живее само от 12 до 24 часа.

Признаците за настъпване на овулация са напрежение в областта на гърдите, болки в яйчниците, увеличение на влагалищния секрет.

Методи за определяне дните на овулация:

1. „Календарен метод“ – най-простият начин за определяне дните на овулация. При цикъл 28 дни овулацията ще настъпи на 14-я ден. Ако е по-продължителен, например 30 дни, тя ще настъпи на 16-я. Начинът за определяне на овулацията е приложим само, ако цикълът е редовен.

2. „Температурен метод“ – наблюдава се повишаване на базалната температура с 0,2 до 1,0 C. За целта е нужно да се измерва температурата всяка сутрин преди ставане от леглото. През втората половина на цикъла се наблюдава по-висока температура от тази през първата половина. Базалната температура се покачва от 12 до 24 часа след пукане на фоликула и е над 37 C. Методът не винаги е точен, защото за повишаване на температурните стойности влияят и фактори като инфекции, преумора, прием на алкохол и др.

След серия от опити, чешкият лекар Е. Йонас в края на 50-те години стига до извода, че заедно с менструалния (овулационен) цикъл съществува втори – индивидуален цикъл, обуславящ предразположеността към зачеване при жената. Цикълът започва с фазовия Лунар (повторението на Лунната фаза по време на раждането). Всяко повторение на този момент означава, че за жената настъпва благоприятен период за зачеване (фертилен период). Определянето на тази фаза става на базата на изготвения хороскоп според датата, часа и мястото на раждане на жената. Повторението на рождената Лунна фаза влияе положително и върху мъжката оплодителна способност, което е изключително ценно в случаите, когато зачатието не може да стане по причина на мъжа. По данни от изследвания на учени от Илинойския университет оплождането също зависи от фазите на Луната. Според тях по-често се зачева по време на Пълнолуние или 12 дни преди него, т. е. около 2 дни след Новолуние.

Срещала съм и съм имала контакти с много жени, използвали различни методи на зачеване и въпреки всичко не се получава. Попадала съм на какви ли не мнения и неразбиране на астрологията, за липсата на вяра в нея и отричането й като наука. От хилядолетия е доказано влиянието на планетите и особено на Луната върху човека, живите организми и процесите на Земята. Отхвърлянето с лека ръка на това влияние, при положение че има толкова научни доказателства, за мен е меко казано невежество. С астрология през вековете са се занимавали Хипократ, Клавдий Птоломей, Галилео Галилей, Николай Коперник, Исак Нютон, Йоханес Кеплер, Роджър Бейкън и много други учени.

Медицинската астрология може да бъде изключително полезна както за бъдещите родители, така и за лекарите. Човешкото тяло е един своеобразен микрокосмос, отразяващ Вселената, представен още в трудовете на Питагор и Аристотел. Рожденият хороскоп на всеки отделен човек представя фиксираната му енергийна структура. Достигайки рецепторите на астралното тяло енергията на планетите въздейства на физическия организъм. Земята, Слънцето, Луната, звездите и останалите планети формират според разположението, силата и интензивността си резултантно магнитно взаимодействие. Това магнитно взаимодействие влияе върху електромагнитното поле на човека и на практика води до определянето на предразположенията към заболявания в организма. Основните принципи на медицинската астрология са да предупреди за възможна поява на заболяване в определени периоди, като не противоречи на традиционната медицина. Нейната цел не е поставяне на диагноза, а подпомагане на лекаря в работата му. Всеки лекар трябва да бъде запознат с нея, за да може да използва всичките й възможности за откриване на силните и слаби органи у човека, което би му помогнало в работата. Най-важното е да се наблегне върху профилактиката срещу възможна поява на заболяване на уязвимия орган, както и да намери корена за възникването на заболяването при наличието на такова.

И така... да си дойдем на думата за зачатието. Много е изписано по темата. По някога дори чета в женските форуми и съм изумена от неразбирането и незнанието на жените за влиянието на Космоса и особено на Луната върху зачеването. Луната е основен сигнификатор на майчинството в женския хороскоп. За фазите й също много е написано, затова няма да ги описвам отново.

В Астрологията съществуват т. нар. прогностични методи, които дават информация на астролога за възможните планетни влияния и житейски събития през конкретни периоди. Моя позната след 3 неуспешни опита за оплождане чрез инвитро процедури, реши да се обърне и към астрологията за помощ. Умишлено поисках от нея датите на извършването на тези процедури и изумлението ми беше голямо, установявайки че точно в тези посочени периоди тя не е имала и най-малкия шанс това да се случи. А всъщност, аз точно това очаквах да видя. Не може соларната (годишната) карта и прогресивната Луна да не показват и най-малка възможност за забременяване, а да очакваме такова. В такъв случай и оплождането се оказва безуспешно.

В рождения хороскоп 5 дом е този, който представя децата. Планетите и аспектите показват възможността за лесно или по-трудно зачеване и износване, както и възможността това да се случи по-късно в живота на жената по естествен път или чрез специални медицински методи. Ако планетите – управители на 5 дом и Асцендента – физическото тяло са в достойнство и правят благоприятни аспекти, то жената няма да има проблеми със зачеването и износването на плода. Мунданен управител на 5 дом е Слънцето, което е и основен източник на енергия. Луната в женския хороскоп с нейните фази е най-важна за възпроизводството. Тя управлява знака Рак – маточната кухина, млечните жлези и износването на плода. Нейните аспекти, както и аспектите на Юпитер (планетата на разширението и изобилието), Слънцето, Венера и Асцендента дават информация за плодовитостта на жената. Най-плодовити са водните знаци – Рак, Скорпион и Риби. Воден знак на Асцендента и на върха на 5 дом са индикатор за плодовитост. Неблагоприятните аспекти към Слънцето, Луната и Асцендента могат да намалят шанса за зачеване или да го забавят във времето. По отношение на плодовитите и безплодни знаци също много е написано и затова няма да навлизам в подробни обяснения. Целта на тази статия е да обясня на голямата аудитория жени, желаещи да бъдат майки, колко много биха си помогнали, узнавайки за своя рожден потенциал по отношение на бременността и децата, както и най-подходящите периоди за зачеване. В противен случай някои жени могат да правят многократни неуспешни и безумно скъпи процедури по оплождане, освен ако са толкова богати, че да си позволят заплащането на хиляди левове за всяка процедура по зачеване. За психологичната страна на въпроса и разочарованието от неуспешните опити, оставящи тежък отпечатък върху психиката на жената да не говорим.

Тъй като всички знаем, че за направата на бебе са нужни двама, то в хороскопа на евентуалния татко може да се види доколко неговите сперматозоиди са „плодовити“. Марс в хороскопа се свързва със сексуалната енергия и издръжливостта, а връзката на Плутон с възпроизводството чрез енергетичния център в яйчниците на жените и семенните жлези при мъжете е доказана нееднократно. Марс и Плутон в хороскопа на мъжа дават много информация за потентността и плодовитостта му.

Факторите, оказващи голямо влияние върху плодовитостта при мъжете и жените са ежедневния стрес, тютюнопушенето, прекомерната употреба на алкохол, наркотични вещества, както и начинът на хранене. При жените важно условие е и редовният месечен цикъл. Ако при жената има наличие на хормонален дисбаланс, то месечният й цикъл ще бъде нарушен, а от там и процеса на овулация. Когато жената е в добро психическо и физическо здраве астрологичният цикъл на плодовитостта и цикълът на овулация са в синхрон. Цялата тази информация е закодирана в рождения хороскоп и медицинският астролог е човекът, който може да даде безценни съвети и да подпомогне както бъдещите родители, така и лекарите в тяхната работа в целия този процес от зачеването до раждането на детето (стига лекарят да преодолее желанието да бъде единствена алтернатива или последна инстанция). Децата ни правят щастливи и осмислят целия ни живот, затова най-важен е резултатът – детето. http://az-jenata.bg

 


Сходни връзки

Репродуктивността и зачатието в хороскопа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди