изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:16 EEST
Здравейте, аз съм Максимален Оргазъм    
ЛюбопитноЩе умрем една Августовска Неделя. Това не е заклинание, а преводът, който се получава от поставените едно до друго имена на италианска двойка, които се казват съответно Мори Ремо и Доменика д'Агосто. Ако обичате, една пица “Маргарита” за госпожа Пица Маргарита!

Сигурно така се провиква към майстора келнерът, взел току-що поръчката на редовната си клиентка с фамилия и име Пица Маргарита. Ако отворите телефонните указатели на италианските градове обаче, си давате сметка, че с развинтена фантазия се отличават безброй много родители на Апенините, дамгосали децата си с чудновати съчетания от име и фамилия.

Кой знае колко студена пот облива всеки път, когато се представя пред непознати, г-н Щастлив Нотъпак (Феличе Мастронцо). Подобни тръпки на неудобство изпитват със сигурност и госпожите Бяла Бюлетина (Скеда Бианка), Дива Гора (Фореста Селваджа) и Бяла Къщичка (Казета Бианка). Дали почива гратис на луксозното Изумрудено крайбрежие на остров Сардиния госпожа Коста Смералда?

Според изследванията децата със странни имена са стресирани от малки заради морето от подигравки, които се сипят от връстниците им. Именно за да избегне подобни рискове за едно италианско дете, съдът в Генуа забрани на родители да кръстят детето си Петък (Венерди). На италиански Венерди се нарича и Петкан от романа "Робинзон Крузо". Подобно на него и въпросното дете според съдиите ще бъде отъждествявано със слуга и човек в подчинено положение.

Явно обаче никой съд в миналото не се е погрижил за бъдещата съдба и душевно състояние на онези италианци, които в паспорта си днес носят име и фамилия като МиренСептември (Пачифико Сетембре), Великден Всъбота (Паскуа ди Сабато), Бяла Коледа (Бианко Натале).

Че Коледата е любим празник на много родители, става ясно и от други словосъчетания, дарени на децата им за цял живот - като това на г-н Добредошла Коледа (Бенвенуто Натале), Преднавечерие Коледа (Антивиджилия Натале), Декемврийска Коледа (Натале Дичембрино).

А какво да каже италианката Неделя Всъбота (Доменика ди Сабато)? Едва ли са весели и неделите на онази жителка на Апенините, която се казва Весела Неделя (Доменика Алегра). Какви ли пък са съботите на господин Меланхолична Събота (Сабато Малинконико)?

Можем само да гадаем какви точно са душевните състояния на онези техни сънародници с порнографски имена. Представете си как се здрависвате с господата, които ви се представят като Максимален Оргазъм (Масимо Оргазмо) и Максимален Секс (Масимо Сесо). Почти сигурно е, че развихрят до крайност сексуалната фантазия у събеседниците си и госпожите с комбинация от фамилия и име като Розови Гръдни зърна (Капецоли Роза), Розово Дупенце (Кулето Роза), Истинска Ку... (Вера Троя) и Хубава Пу... (Фигона Бела).

Много от италианските родители са се постарали да покажат изобретателност и творчество, изписвайки една дума или словосъчетание във фамилията и името на детето си - Перла Паче (За Мира), Кочи Нела (Кали Нка), Пано Лино (Памп Ерс), Мая Лино (Свин Че), Крети Нино (Глуп Аче), Гуидо ди Радо (Шофирам Рядко), Сарай Феличе (ЩебъдешЩастлив).

Отделна глава в книгата на глупостта заслужават и родителите на най-великите италиански "герои". Ако Джузепе Гар***ди беше жив, той можеше да събере под знамето си стотици италианци, наричащи се днес точно като него. За това, че преклонението пред историческите личности е страст за мнозина, говори и фактът колко много Данте Алигиери, Марко Поло, Джузепе Мацини, Микеланджело Буонароти, Карло Маньо (Карл Велики), Джулио Чезаре (Юлий Цезар) са яхнали най-новите си "Ферари" или мотори "Веспа" на светофара до вас.

Хора с подобни имена можете да срещнете навсякъде, даже не е необходимо да ги търсите в указателя. В него обаче можете да се заровите, ако искате да намерите номера на Крал Умберто Първи (Ре Умберто Примо).

Ако не сте настроени на историческа вълна, можете да позвъните на г-н Петер Пан или на г-н Щастливо Джудже (Нано Феличе) и да обсъдите последните клюки около г-жа Розова Панделка (Фиоко Роза) и г-жа Бяло Брашно (Фарина Бианка).


Българин, Руснак, Грък, Турчин, Албанец, Германец и Французин седят на една опашка.

Това не е началото на виц, а преводът на много често срещаните фамилни имена в Италия Булгаро, Русо, Греко, Турко, Албанезе, Тедеско, Франчезе. Ако на Европа й бяха необходими десетилетия, за да се обедини, на Апенините обединението на народите е факт от столетия насам.

И въпреки че секс, история, религия, дни на седмицата и какво ли не още се преплитат на воля сред имената на италианците, едно име остава открай време табу за тях - Христо или Кристо на италиански. Не споменавай напразно името на Господа, е обяснението за този феномен. За всичко останало граници няма.

Свиня е обида, прасе - не
Коза епитет ли е или обида? А куче комплимент ли е? Подобни „животински" дискусии се водят днес в много италиански съдилища, въпреки че преливат от наказателни и административни дела.


В Неапол съдът смята, че наричането на един съсед от друг прасе не е обида за репутацията му. Магистратите от Кампобасо обаче са убедени, че местна жителка, наречена свиня, трябва да бъде достойно обезщетена.


Подобно е и тълкуванието на куче и кучка. Ако мъж бъде наречен куче, той трябва да се гордее, а не да се срамува. Но ако жена бъде наречена кучка, това е обида, за която трябва наказание, разсъждава съдът в Палермо. Няма нищо обидно, ако в Италия наречете някоя жена коза - така се обръща често към събеседничките си, с които спори, известният критик на изкуството Виторио Сгарби. Според Касационния съд „коза не е понятие, уронващо честта".
Опитайте обаче да наречете някоя жена хиена - веднага ще ви лепнат присъда и глоба от 2000 евро, както направи съдът във Вале д'Аоста. http://www.24chasa.bg

Идеалната жена припада след оргазъм

За мъжете 3 часа оргазъм и нито минута повече!

Задава се секс епидемия, пазете се!

Сексрекордите, които учудиха света

Как изглеждаме по време на секс?

За какво лъжем най-често в секса?

70% от мъжете смятат, че задоволяват своите половинки, 75% от жените мислят точно обратното

Кога да правим секс – сутрин, по обяд, вечер, нощем?

 

 


Сходни връзки

Здравейте, аз съм Максимален Оргазъм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди