изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:28 EEST
БЪЛГАРСКИТЕ МЪЖЕ СА ПО-МАЛКО ЕГОИСТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ    
НовиниДанните от проучването на Discovery Channel бяха представени в курорта Албена

Проучване, направено от Discovery Channel, показва, че малък процент (16%) от българските мъже са тип \"Всичко само за мен\". Делът на тези мъже средно за Европа е 24%, сочи проучването. Изследването, наречено \"Справочник за младия мъж\", е направено през 2009 и 2010 г. сред 25 000 мъже на възраст между 25 и 39 години от 25 държави. То цели да открие какво е важно за мъжете в днешни дни, какви са интересите и тревогите им, какви са техните нагласи и какво влияе на поведението и решенията им, съобщава dnevnik.bg. Резултатите бяха представени на Фестивала на асоциацията на рекламните агенции (ФАРА) в Албена. Изследването идентифицира четири категории на младите мъже в Европа - \"Съвременни и управляващи\", \"Всичко само за мен\", \"Глави на семейството\" и \"Необвързани\".
В групата \"Всичко само за мен\" са едва 16% от българските мъже, а в европейски мащаб, към този тип спадат цели 24%. Те са склонни да сложат като приоритет себе си и техните нужди над всичко останало. Най-главното е, че не искат да са обвързани, да се женят и да имат деца. Друго важно нещо за тези млади мъже са приятелите им, както и взаимоотношенията им с нежния пол. И въпреки че нямат намерение да се обвързват дългосрочно с цел брак, този тип мъже се борят да бъдат равностойни във връзките си с жените до тях.
В категорията \"Съвременни и управляващи\" попадат 43% от младите български мъже, в сравнение с 42% от европейските. Тези мъже са семейно ориентирани и когато имат деца са отдадени бащи. Имат съвременни виждания за ролите на мъжа и жената и искат да са бащи, участващи активно в семейния живот и този на децата им. Обикновено имат най-различни ангажименти, но намират начин да се справят и да балансират всички тези неща.
Към \"Необвързаните\" спадат около една четвърт от българските мъже (26%) в сравнение с останалите изследвани европейци - 17%. Тази категория мъж не желае да има много отговорности в живота си. Той все още не иска да сключва брак и да има деца и не се замисля особено за кариерно развитие.
\"Глави на семейството\" са 15% от българите, средния процент за европейците е 17. Те са отдадени на семейния живот и имат традиционни виждания за ролите на мъжа и жената в семейството. По-склонни са да вярват, че жената по-добре може да отгледа дете, отколкото мъжа, и се чувстват отговорни за издръжката на семейството. Това ги напряга и предразполага да изпитват няколко вида стрес.
Резултатите от изследването сочат още, че 57% от българските мъже смятат, че могат да се справят толкова добре с отглеждането на деца, колкото и жените. Междувременно, 85% от българските мъже, за разлика от 75% от европейските, вярват, че удовлетвореността от работата и насладата от нея са толкова важни, колкото и заплатата.
Грижата за външния вид помагала на все повече български мъже да се справят със стреса, свързан с модерния начин на живот. 15% признават, че сега използват повече козметика в сравнение с преди няколко години. 63% от българските мъже са на мнение, че е важно да изглеждат добре и да се грижат за себе си, като процентът им е сравнително по-висок от този на европейците - 49%.
\"Discovery Species\" показва, че младите български мъже желаят на тях да бъде гледано като на мъже с широки познания и висока обща култура (89%), за разлика от останалите европейски представители на силния пол (74%), казвайки, че приоритет за тях е да бъдат информирани в най-различни области.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИТЕ МЪЖЕ СА ПО-МАЛКО ЕГОИСТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди