изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:08 EEST
Най-добрите мъжки часовници    
Любопитно Audemars Piguet Jules Audemars Chronomete. Интересен дизайн и невероятна точност са отличителните белези на Jules Audemars Chronometer на Audemars Piguet. Моделът е третият, откакто компанията пусна първообраза му през 2006 г., но пък успешно го допълва. Традиционният дизайн на обикновения механичен часовник е силно разчупен, а чрез новата конфигурация е постигната по-голяма енергийна ефективност.

За час часовникът прави 43 200 удара (6 Hz), като дневното отклонение е едва 2 секунди – дори и хронометрите, сертифицирани от COSC, не са постигали такива резултати. Дизайнът на часовника пък е вдъхновен от часовниците на старите морски вълци, а старите елементи са съчетани с модерни решения и материали.

DeWitt Academia Minute Repeater Tourbillon GMT Antipode. Последното предложение на DeWitt е мечта за всеки колекционер заради уникалния дизайн и перфектния механизъм. Освен това, моделът е произведен лимитирана серия, при това – защото производителят на механизма вече не работи. Е, преди това тяхната нова технология получи световно признание. Самака кутия и каишката пък са почти толкова сложни като направа колкото и механизма.

Christophe Claret DualTow. Най-интересното в този модел е неговата история. Това за пореден път доказва, че Christophe Claret не е просто обикновена марка.Компанията вече е изградила репутацията си на една от най-добрите в модерната часовникарска индустрия. В последните 20 години те правеха механизми за други брандове, но успяха да пренесат целия си опит върху уникалния DualTow – турбийон хронограф, с който отбелязаха двете десетилетия усърдна работа. От производителя залагат на ярък син акцент – числата на циферблата, както и каишката. Останалите детайли от часовника са също уникални като изработка и му придават неповторим вид.

А. Lange & Söhne Zeitwerk. От години A. Lange & Söhne се опитва да наложи един германски стил в часовникарската индустрия. Техните часовници излъчват мъжество и са изключително прецизни в отчитането на времето. При това – механично, а не с традиционните рисувани числа. Циферблатът е изчистен, но това е просто камуфлаж, зад който се крие изключителен механизъм, отброяващ часове, минути и секунди.

Greubel Forsey Double Tourbillon Technique. Часовникарите Робърт Гройбел и Стивън Форси вероятно не са имали намерение да засенчват по-ранните си модели, но пък го направиха с този часовник. При това – без да представят някаква технологическа иновация. Но пък качествата на часовника, както и външният му вид говорят сами за себе си. Създателите на модела решиха да „осветят” някои от детайлите от механизма, които са и доста необичайни.

The Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Grande Sonnerie. Jaeger-LeCoultre съвсем наскоро представи най-изисканият музикален часовник. А хубавото е, че моделът върви в комплект. Към него „в пакет” се предлагат моделите Gyrotourbillon и Reverso a Triptyque, а за трите цената е приблизително 2.5 милиона долара.

Ulysse Nardin Moonstruck. От всички аспекти на часовникарската индустрия астрономическата проекция върху циферблата – движението на слънцето, планетите и звездите – е най-трудна за възприемане от клиентите. Това, обаче, не пречи на Лудвиг Охслин да експериментира с астрономията. Той често си сътрудничи с Ulysse Nardin и последното им астрономическо творение е Ulysse Nardin Moonstruck. Той е своеобразен наследник на Трилогията на времето – трите часовника от 80-те години на миналия век. Моделът е в два варианта – от розово злато или платина. Движението на земята спрямо слънцето, както и на луната спрямо земяра, е ръчно изобразено върху седефения циферблат.

Harry Winston Opus 9. Откакто пусна на пазара Opus 1 през 2001 г. Harry Winston прикова вниманието на колекционерите – нещо, което много бижутерски къщи се опитват да направят от доста по-дълго време. Opus1 положи основата на цяла серия Opus-и, като последният проект на компанията – Opus 9 – е модерно творение в сребърно и черно с нестандартен квадратен циферблат. Вместо традиционното кръгово представяне на числата, те са „строени” в две колони. Часовникът е дело на двама майстори – Ерик Гируд и Жан-Марк Видерехт, единият талантлив дизайнер, другият – експерт по прецизните механизми. Останалото – то няма нужда от коментар.
http://b2bnews.bg

 


Сходни връзки

Най-добрите мъжки часовници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди