изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:00 EEST
ЦЕНОВА ВОЙНА ЗА СУРОВО КРАВЕ МЛЯКО    
НовиниOт два месеца преработвателите изпитват остра нужда от сурово краве мляко и водят ценова война, за да си го доставят, съобщи електронното издание „Регал”.

 Което пък засилва допълнително натиска в и без това конкурентния сектор. Наддаването идва малко изненадващо на фона на спадащите изкупни цени на суровината в последните години. Средната цена на суровото мляко през 2009 г. например е била с близо 20% надолу от постигнатата през 2008 г. Ниските равнища се задържат и през пролетта на 2010 г. "От април до август търсенето на продукти от моята фирма се вдигна с около 30%. Което пък води до търсене на повече суровина", дава пример Георги Хаджийски. "Доскоро масовата практика бе млякото да се замества с растителни мазнини. С въвеждането на стандартите обаче конкурентите ни при изкупуването на суровото мляко се увеличиха. Сега на практика се "бием" на две места – и при суровината, и при крайния продукт", потвърждава Владимир Бочев, търговски директор на "Фама Сердика" - Добрич.
 


Сходни връзки

ЦЕНОВА ВОЙНА ЗА СУРОВО КРАВЕ МЛЯКО | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЦЕНОВА ВОЙНА ЗА СУРОВО КРАВЕ МЛЯКО
Автор: Anonymous да 2010-09-29 @ 08:47 EEST

Преди няколко години, когато имаше много ЕРД по селата се подигравахте с труда на хората. Правихте уговорки по между си за по ниски цени, вече хората по селата като ги разпродадоха животните си, започнахте да вдигате цената на млякото. С всеки изминал ден ми става интересно вашата съдба. Навремето все се оправдавахте, че не ви излизало СБО, да видим сега с какво ще се оправдавате?

ЦЕНОВА ВОЙНА ЗА СУРОВО КРАВЕ МЛЯКО
Автор: Anonymous да 2010-09-29 @ 10:21 EEST
Трагедия е за нашите производители. Съсипаха ги. Изобщо не искам да ги мисля големите "маркови" преработватели - защото ние вече не консумираме истинско мляко.
ЦЕНОВА ВОЙНА ЗА СУРОВО КРАВЕ МЛЯКО
Автор: Anonymous да 2010-09-29 @ 14:50 EEST
То и за тока скоро време ще има ценова война. Както се ослушват дали  да строят нови мощности АЕЦ. Чакаме само да ТЕЦ-овете да закъсат нещо. Въобще разпасана работа. Едната коалиция крадлива, а другата - неграмотни мениджъри. За какво му е на такъв ялов народ мляко? Да си ядат там сурогатите и да чакат наготово парите сами да дойдат при тях.  :-(

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди