изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:51 EEST
Любов и секс. Любовна застраховка    
Любопитно

Защо мъжете изневеряват? Ами, защото са мъже. И, както се изказа откровено един познат: "Даже да си луд фен на изисканата френска кухня и да й се наслаждаваш всяка вечер вкъщи, има дни, в които се събуждаш и ти се ще да нагънеш един хамбургер – свинската, на крак!". Какво повече да кажем? Освен че никакви мъжки "Извинявай!" не се приемат!



Ако ще слагаш рогца, нека са дяволски, а не еленови!

Ясно е, че когато се случи, ние жените го взимаме адски навътре. И задължително търсим вината у себе си. А истината е, че даже да направиш челна стойка, уви, пак не е сигурно, че горчивата чаша 100% ще те подмине. Просто има определени ситуации, които подлагат на изпитание и най-здравите отношения. Неприятно, но факт: в нашата импровизирана анонимна анкета един на всеки 11 мъже си призна, че му се е случвало да кръшне. Дали не е бил твоят?

Все пак не тичай да бършеш праха от очилата си за нощно виждане и да залягаш в храстите пред офиса му. Защото предупредителните знаци са доста по-лесни за идентификация, отколкото предполагаш. И – да, първият е най-баналното шесто чувство, че нещо не е наред, което (за разлика от мъжете) никога не ни изневерява. 

След появата му, е добре да вземеш някои хитри предохранителни мерки. Преди да ти подскажем кои са те обаче, дай да се разберем за едно – не си мисли, че понеже на другия пол му е слаб ангелът, трябва да оправдаеш изневярата. В случай, че гаджето ти е на мнението, че такива неща нямаше да стават, ако жените не се държаха дръпнато и гадно, и си угаждаха на мъжете, да не си посмяла тихомълком да се съгласиш с него! Защото това е прастарият и в случая адски нагъл и циничен подход – „нападението е най-добрата защита". Такъв мъж заслужава само едно - ако си "потърси утеха заради теб", да му покажеш вратата. Да не дава Господ да ти се налага! 

А сега да се върнем на въпроса с превенцията. Не че тя е само твое задължение, но все пак знаеш, че в любовта обикновено жената е тази, която избира, а после подръчква дискретно избрания субект през отделните фази на връзката. Така че, го приеми като поредния умен стратегически ход от твоя страна. Научи кои са сигналите "Внимание! Възможно е той да се "разсее" (повтаряме – възможно, не сигурно)!”, и се презастраховай. Така че твоят човек да си остане точно там, пардон тук, в твоите обятия, където му е мястото.

Заплаха от кръшкане 1
Отегчението

Даже по време на тази фаза, която не подминава нито една двойка, мъжете и жените се държим различно. Ти изпадаш в униние и депресия, понеже искаш светът ти да продължава да се върти само около него, както преди, и той все така да ти е напълно достатъчен. Ако се загледаш встрани, се чувстваш супер гузна. Докато половинката ти разсъждава малко по-иначе – естествено, че няма да те зареже, защото държи на теб и ти си Жената за него. Но, ако му се предостави някой удобен случай и е сигурен, че ще се измъкне безнаказано... в крайна сметка, това е просто секс. Смяташ, че с вас двамата това няма да се случи? А знаеш ли, че има една теория за "синдрома на 7-те години", който представлява нещо като повторение на кризата на 18-те месеца? Става въпрос за закономерен срив в отношенията при стабилните двойки, на които вече им е дошло до гуша един от друг. И според специалистите това е най-нормално явление, което може да се случи и далеч преди 7-ата година. Следствие от прекалената аклиматизация в отношенията – или по-просто казано – супер скука, която се явява най-разпространената причина за изневерите. Колкото и невероятно да ти звучи, кръшкането в случая няма нищо общо с чувствата на половинката ти към теб. Даже да си най-голямото съкровище на тоя свят, рано или късно настъпва такъв момент на отегчение от прелестите ти. 

Предупредителни знаци
Виж как се държите, когато си говорите, как се излягате, докато гледате телевизия, и как спите. Съществата, които са отдадени един на друг, не могат да издържат дълъг период от време, без да се докосват. И това се случва напълно несъзнателно. Така че, ако преди сте се гушкали сладко-сладко, а сега всеки се е оттеглил в пашкула на своята част лично пространство, това е сигнал за растяща дистанция помежду ви. Хвърли едно око и на еротичния ви график – ако гласите сексполуден еди-кога си, понеже програмата ви е еднакво ненатоварена и е удобно и за двамата... ехо-о, вие да не си уреждате бизнес среща, извинете? Също така, в случай че часовете, които прекарвате заедно, са се превърнали в упражнение по синхронна тишина, нарушавана тук-таме от вяли кулинарни дискусии и анализи на трафика, температурите и последно течащите риалити шоута, значи определено сте във фазата на скуката.

Контрамерки
Знаеш ли кое е супер сладкото нещо, което споделят до един мъжете, хлътнали до уши в гаджетата си? Най-добре го формулира Красимир (25 г.): "Тя превръща в по-особен ритуал дори най-обикновени неща от сорта на готвенето. Не знам как го прави, но ми е адски забавно с нея. Имам чувството, че влага сърцето си във всяка дреболийка, с която се захваща. И винаги  ме изненадва с по нещо у себе си.". За да влезеш във въпросния прелъстителен режим, забрави временно за проблемите във връзката си. Даже и за самата си връзка. Съсредоточи се върху своя живот и си въведи куп дреболийки, които да те вдъхновяват и да те карат да се усмихваш и да се наслаждаваш на всеки миг: хобита, покупки, дейности... Ще видиш как самото ти излъчване ще се промени. Ето за този коктейл от чисто детински ентусиазъм и щастие говори Красимир – той е супер простичък, но е супер заразителен и забавен за околните. И ще ти върне интереса на любимото същество.

Заплаха от кръшкане 2
Новата му работа/длъжност

Нали знаеш какви глупости може да натвори човек, ако си позволи да си повярва повече, отколкото е здравословно? Е, една нова, значително по-престижна и високоплатена работа, може да надуе опасно егото на твоя човек и той да се самозабрави. И да реши, че една връзка просто не му е достатъчна. Още повече, ако новата длъжност е свързана с нов начин на живот - много пътувания, служебни коктейли и партита, семинари и т.н., или с нов колектив, пълен с нови (част от които – доста сексапилни) жени. Естествено, не всеки мъж ще се поддаде на изкушението, но все пак рискът е висок. Иронията в случая е фактът, че често хората постигат значителен напредък в кариерата си, тъкмо когато се намират в стабилна, сигурна връзка.

Предупредителни знаци
Мъжете обичат да се хвалят с работата си – кариерата е един от белезите, по които те изчисляват преуспялостта си. Така че, ако твоят човек говори неохотно за новите си колеги, с които нонстоп излиза на "по питие" за сплотяване на колективния дух, има вероятност сред тях да се намира личност, събудила интереса му. Но е възможно и отказът му да коментира темата „работа”, да е свързан с желанието му да превключи пълноценно на режим почивка, когато е извън офиса, понеже там напрежението и нервите му идват в повече. Ако обаче изведнъж започне да се държи доста по-мило, отколкото е свойствено за него (без да имаш рожден ден), бъди нащрек, защото това е сигнал, че е гузен за нещо.

Контрамерки
Макар че в момента, в който те налегнат съмнения, инстинктът ти е да се впиеш в него като гербова марка, да го ревнуваш бясно и да искаш нонстоп доказателства, че те обича, напук на това, се зареди с оптимизъм и положителни мисли. В твой интерес е. Опитай да го насърчиш да споделя какво се случва в работата му и кои са новите хора, навлезли в живота му под формата на колеги, бизнес партньори, началници и т.н. Даже предложи да излезете на по питие с тях някой път. Като приемеш спокойно новите попълнения, тоест жени, в обкръжението му, с които той де факто прекарва повече часове, отколкото с теб, ще ги изтласкаш от категорията "конкуренция – изкушение". И когато премине първоначалната фаза на интерес, която неизменно поражда всичко непознато, той самият ще ги приеме за поредните колеги и нищо повече.

Заплаха от кръшкане 3
Депресията, че е по-назад от теб

Какво толкова, ако твоята кариера се развива по-шеметно от неговата? Или още по-лошо – ако той остане безработен няколко месеца? Ами, ето какво – започват скандали. Защото на него му е криво и трябва да си го изкара на някого, а твоето търпение не е безгранично. Макар че ние жените винаги реагираме супер по-емоционално, истината е, че мъжете имат много по-голямо и по-крехко его. И ударът по него е равен на трагедия. Понеже тяхното самочувстие се измерва с постиженията им, всеки неблагоприятен момент в работата ги хвърля в отчаяние. А кое е едно от най-добрите средства за компенсаторно повишаване на настроението и самочувствието? Ами знаеш добре – сексът! И завоюването на нова бройка, която да ги попива с очи, пълни с възхищение и обожание, на тях им изглежда доста добро попадение... и своего рода отмъщение. Една възможност да се докажат. Лошото е, че в тоя кризисен момент не си дават сметка какво могат да изгубят.

Издаващи знаци
Когато са стигнали до дъното на самочувствието, за разлика от нас, мъжете не се затварят вкъщи с купичка течен шоколад. Тоест, не реагират пасивно. Тъкмо обратното – те се посвещават на нещата, които перфектно им се удават: обикалят заведенията, забавляват се, напиват се и вършат глупости. Тук влизат и изневерите, и верижното излизане "по мъжки", и глупавото в твоите очи фукане: "Най-сетне успях да превъртя Counter Strike, Бог съм!". Всичко това си има една-единствена цел – твоят човек има потребност да ти докаже, че може да се справя в тоя живот съвършено самостоятелно, независимо и перфектно.

Контрамерки
Не позволявай неговата депресия и самосъжаление да вгорчават и твоя живот от сутрин до вечер. Но му оказвай подкрепата си – за него точно сега е важно да се усети обичан, желан и потребен на някого. Това е момент, в който комуникацията е супер важна. Трябва да преговорите прастарата истина, че в една връзка има върхове и спадове - както в чувствата, така и в кариерата на двамата партньори. Припомни му даден момент от миналото, в който ти си била зле финансово и той се е грижел и за теб. Това ще му помогне да проумее, че промяната в положението не е вечна и че твоята нужда от него си е все същата. За да повдигнеш самочувствието му, му се примоли да те научи на нещо, в което знаеш, че е добър – да плуваш или да играеш боулинг например.

Заплаха от кръшкане 4
Грешният пример

Дали диагнозата "женкар" е въпрос на специфичен бъг в ДНК-то и се предава по наследство? Знаеш, че впечатленията от детството оставят трайна следа в психиката на всеки от нас и част от тях са си направо неизкореними. Така че, ако бащата на твоя човек е скачал от жена на жена, а майката нонстоп му е прощавала, най-вероятно той е приел за напълно нормална въпросната формула за семейство. И макар че си мечтае за връзка, пълна с любов и вярност, на подсъзнателно ниво искрено смята, че това е невъзможно в дълготраен аспект. 

Издаващи знаци
Мъжете от този сорт ще оправдават поведението си отново по формулата "нападението е най-добрата защита". Тоест, ще хвърлят вината върху теб. "Ако ти не ме тормозеше/отхвърляше/дразнеше нонстоп, нямаше да се стигне дотук!". Лошото е, че ти имаш чувства и ще му повярваш. И ще направиш какви ли не компромиси, само и само да му угодиш и да го задържиш. А не бива.

Контрамерки
Трябва да си тактична, но и категорична. И да му обясниш, че ти вярваш в моногамните отношения и държиш вашите да следват този модел. Не, в никакъв случай не го заплашваш и шантажираш, нито се опитваш да му диктуваш как да живее. Просто всеки си има свои правила и ценности, а твоите гласят, че ако любимият ти изневери, ще те изгуби.
В крайна сметка мъжете не са просто беззащитни агънца, подхвърлени на милостта на гените и нагона си. И ако са достатъчно глупави да рискуват онова, което притежават, значи трябва да си поемат последствията. И риска да останат без него. Кофти е да нараняваш някого, когато единственото му прегрешение е, че се е влюбил в теб.
 
Мъжката гледна точка

"За всичко са виновни хормоните: когато сме без гадже, явно излъчваме нещо като отчаяние, което жените надушват. Обаче когато се обзаведем с връзка, привличаме жени като онези надписи "Намаление!".
Петър (22 г.)

"Понякога изневярата помага на връзката. Един от моите приятели беше непоправим женкар, докато не се влюби до ушите и не стана света вода ненапита. Тя обаче го заряза и той беше убеден, че моногамията е виновна. Върна се в стария път и сега си му е ОК. Според него, не трябва да показваш на една жена, че ти пука особено."
Иво (26 г.)

"Е, вие ни изкарвате по-черни и от дявола! Повечето от нас не са серийни лъжци, а са си добри момчета. Обаче вие обичате лошите. Най-интересното е, че винаги надушвате кой не е стока. И пак му се хвърляте на врата с идеята, че ще го промените. Пълна глупост! Освен ако не се влюби, един такъв мъж никога няма оправяне. Приятелите му ще го прикриват и пак ще си я кара по старому."
Владо (28 г.)

"Всичките ми приятели със сериозни връзки, които са изневерили, твърдят, че не си струва. Един даже е женен и си хвана любовница. Би трябвало да е най-щастливият мъж на света, нали така?! Обаче само ни мрънкаше, че се чувства виновен. Беше за окайване, докато не скъса с любовницата. Изневярата не е за всеки."
Милчо (26 г.)

"Ние сме пределно наясно кое е правилно и кое е грешно. И предпочитаме да сме влюбени в жената, с която сме, отколкото да я лъжем. Вярно, че изневярата е сладка, обаче любовта е далеч по-готино усещане – когато не можеш да прекараш 24 часа, без да чуеш гласа й, или когато губиш концентрация, щом подушиш парфюма й."
Андрей (24 г.)

"Истината е, че ние също търсим Единствената - тази, която изглежда зашеметяващо в жартиери, но която ще намираме все така секси в памучна нощница, когато е на 90. Макар че и тогава бихме предпочели жартиерите, ако още сме с акъла си. Добре де, майтап. Просто търсим жената, която ще си струва усилията да се държим на положение и да не се поддаваме на изкушенията."
Павел  (30 г.)

Мнението на 2 звезди
за изневярата, които даже имаха връзка преди време.

Покаялият се дявол
Скарлет Йохансън

Тя беше заклета привърженичка на полигамията. Но с днешна дата твърди, че вече е добро, примерно и вярно момиче.

Падналият ангел
Джош Хартнет

Преди да го застигнат богатството, славата и Холивуд, той беше верен на дългогодишната си приятелка. След раздялата с нея обаче започна да сменя жени като носни кърпички.

Най-баналното шесто чувство, че нещо не е наред, за разлика от мъжете, никога не ти изневерява.

Макар че ние жените винаги реагираме супер по-емоционално, мъжете имат много по-голямо и по-крехко его. И ударът по него е равен на трагедия.
http://www.cosmopolitan.bg

Превърни го в своята машина за оргазми

Добър ли е в леглото?

4 секс-изненади, любими на мъжете

6 неща, които мъжете забелязват веднага

Секс митовете, които научава от порното

Най-горещите секс трикове

COSMOPOLITAN.BG: Неприлично предложение или нещо съвсем в реда на нещата? Всичко, което трябва да знаеш за аналния секс.

 


Сходни връзки

Любов и секс. Любовна застраховка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди