изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:07 EEST
ГИМНАСТИЧКИТЕ НА “МИК ГЕРГАНА 90” С МЕДАЛИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР    
Спорт5 медала спечелиха гимнастичките на \"Мик Гергана 90\" от международния турнир \"Импала къп\" в Стара Загора, съобщи президентът на клуба Йовка Няголова.

В шампионата са участвали над 200 състезателки от България, Англия, Сърбия, Украйна, Италия, Словения и др. страни. По нейни думи грациите са сътворили един чудесен спектакъл, които се превърнал в истински празник на красотата.

Тина Веселинова от ХГ \"Св. Св. Кирил и Методий\" спечели шампионската титла на обръч с много хъс и голямо желание да се докаже. Сребърен медал на обръч завоюва Магдалена Кирилова, която е ученичка в ОУ \"Стефан Караджа\". Ирена Атанасова достигна до бронзовия медал при девойките за съчетанието си на топка. Тя е възпитаничка на СОУ \"Св. Кл. Охридски\". Домакините връчиха отличия до осмото място. Това даде възможност медал за шестата си позиция за композицията си с топка да получи Ваня Димитрова от  ХГ \"Св. Св. Кирил и Методий\". При жените само едно място не достигна на Лорена Ивелинова да влезе в почетната осмица в многобоя, но на въже я наградиха с медал за шестата си позиция. Успешен дебют направи 8-годишната дъщеря на международния ни съдия по бокс Ивелин Иванов - Лияна Ивелинова. Само липсата на опит не й достигна да бъде сред медалистките.
Състезателките са възпитанички на Мариета Пенчева и Йовка Няголова, които през последните месеци положиха огромни усилия в спортната зала, за да подготвят малките чаровници за голямото състезание.
\"Лияна ни впечатли с изявите си. Тя бе отличена с грамота. Вярвам, че при следващото си състезание ще се нареди сред призьорките. Нашите гимнастички влязоха в полезрението на представителки от  федерацията, които смятат, че момичетата ни са много перспективни. Целта ни в това състезание бе добър старт за бъдещи успехи. Смятам, че я изпълнихме. Гимнастичките загатнаха за възможностите си и желанието да се развиват. Надявам се да получим подкрепа в нашия град, за да може този красив спорт да има развитие. През следващата година клубът ни ще бъде домакин на Зона север за девойки младша и старша възрасти и жени - категория \"А\" и Елит\", заяви Йовка Няголова
Следващата изява за гимнастичките на \"Мик Гергана 90\" ще бъде през ноември, когато е държавния шампион при ансамблите. 

 


Сходни връзки

ГИМНАСТИЧКИТЕ НА “МИК ГЕРГАНА 90” С МЕДАЛИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди