изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:21 EEST
Как да разбера дали съм бременна    
Здраве Повечето жени силно се вълнуват, когато месечният им цикъл закъснее, а в главата им се загнездва въпросът "бременна ли съм". За някои това е изпълнена мечта, за други е страх и нежелание. Най-лесно ще разсеете съмненията си с тест за бременност от аптеката.

За употребата на тестовете за бременност ще се ориентирате по упътването в кутийката на всяка марка. При една чертичка – вие не сте бременна, при две чертички – бременна сте. Чертичката трябва да бъде ясна, но може да не е много ярка – това зависи от нивото на ХГЧ – хормонът на бременността (човешки гонадотропитин) в урината. Ако менструацията ви закъснява, а тестът в първия или втория ден показва отрицателен резултат, трябва да го повторите, по-добре с друга марка. За уточнение на състоянието ви трябва да дадете кръв, тъй като този хормон освен в урината, го има и в кръвта. През първата седмица от бременността нивото на ХГЧ е 5-50 ед/л, през втората неделя – 50/500 ед./л, през четвъртата седмица 500-10 000 ед./л, а през втория месец достига 35 000-20 000 ед./л. Максималното ниво на хормона се наблюдава през втория-третия месец, а след това постепенно намалява. Тестовете не се влияят от алкохол, умора, стрес, кърмене и прием на лекарствени препарати, в това число и противозачатъчни хапчета. При евентуална бременност организмът на жената реагира с повишена ректална температура – над 37 градуса, слаба болезненост на гърдите и други признаци. Появата на менструация не изключва, обаче, цветна бременност, затова е добре при съмнение още първия месец да посетите гинеколог.

Материалът е на: http://www.az-jenata.bg

 


Сходни връзки

Как да разбера дали съм бременна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди