изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:39 EEST
Ердоган дал знак кой да наследи Доган    
НовиниОбезпокоително и тревожно е, че ръководството на ДПС е компрометирано и изчерпано, смята министърът на културата Вежди Рашидов в интервю за в. \"Труд\". В момента единственото, което тази политическа върхушка носи, са отрицателни дивиденти както към българските граждани от турския етнос, така и към цялата държава, мотивира се той. По думите му, за създаването на ДПС като партия през годините имат принос конкретни хора, но част от тях днес не са на политическата сцена.


Човекът, който е извършил тежката работа по изграждането на тези структури, човекът, който реално е лежал в затвора преди промените, а не е бил на работа по проект на Държавна сигурност в затвора, е Касим Дал - един от реалните, уравновесени и балансирани хора в ДПС, казва министърът. Това според него била и причината за срещата му с премиера на Турция Реджеп Ердоган.

Турският премиер не се срещна с лидера на ДПС при неотдавнашното си посещение в България. От ДПС обясниха, че се е получило \"техническо\" разминаване.

\"Ако години наред обществото получаваше политически знаци от ученика на Макиавели - Ахмед Доган, то днес той самият получи най-сериозния политически знак от Ердоган. Че е време да си ходи. За да се даде път на друго - по-чисто и, дай Боже, по-мъдро поколение\", напътства Рашидов и смело предлага Касим Дал да поеме това ДПС, което е създал.

От началото на годината Касим Дал вече не е заместник на Доган, но в това някои политически анализатори видяха знак, че му е дадено време да си почине, за да се подготви за по-сериозната работа като лидер на партията.
Още тогава анализаторът на ДПС проф. Людмил Георгиев лансира Касим дал като следващ лидер на движението.

В оправдателаната присъда на ВАС за хонорара на Ахмед Доган, Вежди Рашидов  вижда ясен знак, че \"сега в България не бива да говорим за злоупотреба със служебно положение\".
\"Да се надяваме, че утре никой няма да се засяга, ако един министър като мен поиска милиони за консултации по какъвто и да е обект, касаещ духовната сфера, пък може и за нещо друго.  Това значи, че всеки от нас може да е консултант за каквото си поиска. На добър час на узаконената корупция! Браво на тази държава!\", казва министърът пред вестника.

Материалът е на: http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Ердоган дал знак кой да наследи Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди