изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:48 EEST
МЕЧО И ГРУПАТА МУ ОТ 9 ПРЕСТЪПНИЦИ СА ЗАДЪРЖАНИ В БОН ЗА ТРАФИК НА ПРОСТИТУТКИ    
Ред и сигурност

Организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора от България за Германия и Франция, бе разбита при международна операция. В Бон са задържани деветима българи. Постановена им е мярка „задържане” в следствен арест. Сред тях е и организаторът на групата Мечо /М. Р. на 26 години от Добрич/



Работата по разплитане на случая започнала след получен в ГД „Гранична полиция” сигнал за трафик на хора с цел сексуална експлоатация от България за Германия и Франция. В резултат на интензивното полицейско сътрудничество между българските гранични полицаи и немските и френските полицейски служби била установена организирана престъпна група, която транспортирала български момичета до европейските държави. Там жертвите били принуждавани да проституират. Организатор на трафика бил криминално проявеният български гражданин М.Р. /26 г./, известен с прякора Мечо. Заедно с другите участници в групата и техни помагачи момичетата били подбирани, транспортирани до съответната държава и настанявани там. На място жертвите били склонявани да проституират, като  придобитите парични средства били прибирани от Мечо. При направените проверки на територията на Германия – в района на Бон-Борнхайм и Веселинг-Кьолн, били установени 11 жертви на трафик.
До реализиране на операцията се стигнало след наблюдение на престъпните действия на членовете на групата, както и периодични проверки на проституиращите жертви на трафика. При полицейската акция, проведена в района на германския град Бон, са задържани деветима – М.Р. /26 г./-Мечо, Д.Д. /32 г./, С.Д. /39 г./, С.С. /21 г./, Б.Р. /18 г./, Д.Р. /21 г./, както и три непълнолетни момчета на 15, 16 и 17 години. Наложена им е постоянна мярка „задържане” в следствен арест. За други трима мъже – Д.А. /44 г./, С.А. /37 г./ и С.Р. /20 г./, които към момента на провеждане на операцията не били на територията на Германия, са издадени три Европейски заповеди за задържане. Малко по-късно тримата са задържани в България.
Разследването на територията на Германия по случая продължава.
Във връзка с проведеното съвместно разследване първи главен комисар Райнер Бел от Полицейския президиум на Бон изпрати в ГД „Гранична полиция” благодарствено писмо за доброто взаимодействие и сътрудничество между двете служби. Резултата от следственото дело той определя като изключителен.

В ГЕРМАНИЯ РАЗБИХА ДОБРИЧКА ГРУПА ЗА ТРАФИК НА ПРОСТИТУТКИ В БОН И КЬОЛН

12 ДУШИ ЗА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ТРАФИК НА БЕЛИ РОБИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ГЕРМАНИЯ

Разбиха добричка група за трафик на българки в Германия

 


Сходни връзки

МЕЧО И ГРУПАТА МУ ОТ 9 ПРЕСТЪПНИЦИ СА ЗАДЪРЖАНИ В БОН ЗА ТРАФИК НА ПРОСТИТУТКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди