изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:09 EEST
* АВТОГРАФ С ОПАШКА: КОТАРАКЪТ ПЕРСЕЙ НЕ ПАЛУВА, ОБИЧА ДА ИГРАЕ С ТОПЧЕТА ЗА ТЕНИС    
ЛюбопитноКотаракът Персей бе един от най-атрактивните участници в провелата се наскоро киноложка изложба в СОУ "П. Р. Славейков" в Добрич.


Той бе представен от Лина Неделчева - ученичка в 4 г клас. Пухкавият красавец привличаше възторжените погледи на децата и предизвикваше усмивки на лицата им.
Персей Бакс Бакс се появява в семейството на Лина за 9-тия й рожден ден. Той е подарък от баба й дядо й Лиляна и Ангел, които го купуват по обява от Варна. Котаракът е с документ за родословно дърво, издаден от Балканската фелинологическа на любителите на котките. Роден е на 20 март 2009 година и е от персийска порода, цвят блу поинт. В документа за родословието са записани имената на баща му Бакс Бакс Бадфорд и на майка му Анира Глория Кристофер Джои, както и на техните родители. Сега Персей живее в дома на бабата и дядото на Лина, но четвъртокласничката най-много се занимава с него. Тя не пропуска свободна минута да прескочи до тях и да се порадва на домашния си любимец. "Много е послушен, не прави никакви бели", споделя момичето. Дядо й Ангел разказва, че живеят на 6-тия етаж, а Персей усеща, че Лина идва още докато е на втория. И застава да я чака на вратата. "Котаракът много обича да се гушка във внучката ми", обяснява той. Домашният любимец прекарва почти цялото си време в сън, постоянно дреме. Освен това въобще не е претенциозен - единствената храна, която яде, е тази за котки. В началото семейството опитали и с други храни, но абсолютно нищо не хапвал. Освен това Персей е и страхливец - бяга по столове и канапета, но когато излезе на терасата никога не се качва на перваза. Ангел Дяков го сравнява с предния им сиамски котарак. Приживе той два пъти падал от 6-ия етаж и оцелявал.
Всяка сутрин ни буди между 6.50 и 6.55, като часовник е, разказват дядо и внуче за навиците на Персей. "В редките случаи, когато не слуша, аз и Лина не вземат отношение - разказва Ангел Дяков. - Жена ми му се кара и той веднага спира". Красивият котарак е и много игрив - особено сутрин и вечер. А най-любимата му игра е да гони топчета за тенис. "Слава Богу комшиите още не са надали вой, но и това може да стане", споделя дядото на Лина.
А от скоро четвъртокласничката има още един домашен любимец - зайче. То се появява в дома на родителите й преди около месец и все още няма име. Лина много обича животните, посочва дядо й Ангел. НДТ 
 


Сходни връзки

* АВТОГРАФ С ОПАШКА: КОТАРАКЪТ ПЕРСЕЙ НЕ ПАЛУВА, ОБИЧА ДА ИГРАЕ С ТОПЧЕТА ЗА ТЕНИС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди