изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:38 EEST
Младен, насилван да прави фелацио, не може да спи сам    
Новини11-годишният хлапак от Свищов, с когото блудстваха двама седмокласници, май сам предложил френска любов. Тази версия по шокиращия скандал се коментира усилено през последните дни край Дунав. “Наистина постъпиха данни, че първия път е било доброволно. Проверявахме и тази версия, но не се събраха достатъчно факти. Нали разбирате, че двете деца са били сами в жилището. Те говорят с огромно притеснение пред родителите си и все още не осъзнават, че са извършили престъпление. Категорично обаче след това е имало принуда. Самият извършител (Асен - б.а.) призна, че е заплашил момчето с побой.”

Това каза пред “24 часа” инспекторът от детска педагогическа стая Лора Георгиева. Направено е предложение пред комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Свищов възпитателното дело да се води и срещу двамата седмокласници.

В средата на октомври се разчу, че 13-годишни момчета са принудили детето 3 пъти да им прави орална любов.

Асен, Никола и жертвата им Младен били приятели и играели заедно в махалата. И тримата са в училище “Филип Сакелариевич”.

На 8 октомври Младен отишъл да потърси Асен в блока му до училището. Баткото поканил по-малкото момче да обядват у тях. След като се нахранили, той си свалил панталоните и го накарал да му прави орална любов.

“На следващия ден Асен отново го привикал. Накарал го да му купи закуска и да отиде у тях. Казал му да “лапа”. Заплашил, че в противен случай ще го пребие. Даже му плеснал шамар по врата”, разказа майката на Младен. За да не яде бой, петокласникът изпълнил нареждането, но му станало лошо и насилникът го пуснал.

На третия ден Асен и съученикът му Никола срещнали малкия с друго дете. Пак със заплахи батковците ги накарали да отидат с тях в запустял двор. Там хлапакът първо правил орална любов на Асен, а след това и на Никола. Другото дете трябвало да гледа да не дойде някой.

Освен това с хронометъра на джиесема си засичалоза колко минути жертвата ще оправи двамата мераклии. След това те се похвалили в училище.

“Синът ти прави свирки на Асен и Никола”, чула майката на малкия Младен от познат осмокласник. 34-годишната жена била в школото, за да предупреди, че детето й лежи в болница с бронхопневмония. Катя П. веднага сигнализирала в полицията. Уведомила и ръководството на училището.

Пред инспектори от детската педагогическа стая в Свищов Младен проронил от болничното легло: “Вярно е”.

Двамата непълнолетни били отведени за разпит.

Асен признал, но Никола дълго лъгал и се прикривал. Твърдял, че само е гледал.

Докато давали показания, Асен се оправдал, че той не е насилвал и не е отправял заплахи към жертвата си. Според него малкият сам предложил да му прави френска любов.

“Говорих с децата. Имам усещането, че това е ставало доброволно. Той е казал, че има такива наклонности и им е предлагал. Още повече че са приятели. Живеят наблизо. Едното дете (Никола - б.а.) дойде съвсем наскоро от училище “Николай Катранов”. В нашето е от около месец. Няма наказания, но е преместен, защото е склонен да не спазва нареждания. И двамата не са се проявявали с нещо до момента”, заяви директорът на “Филип Сакелариевич” Сергей Плетньов.

Той призна, че такъв деликатен случай не е имал през цялата си над 20-годишна практика.

“Всичко е ставало извън територията на училището в извънучебно време. По-скоро това са лични отношения. Не ги одобрявам. Ама в наши дни се организират гей паради по софийските улици. За мен това е някакъв опит да опознаят себе си по не най-удачния начин”, казва директорът.

В същото време жертвата дълго време не влиза в клас. Младен прекарваше времето си затворен у дома, едва във вторник тръгна на училище.

“Станал е нервен и мълчалив. Иска да спи при мен, а си има стая. Не желае да излиза сам”, казва Катя. Жената е разведена, безработна и се грижи сама за трима синове. Най-голямото й момче е в VIII клас. Младен има брат близнак. По времето наиздевателствата обаче Павел бил в детската белодробна болница в Трявна. Според майката сега и той търпи подигравки в клас заради случилото се.

“Мислят, че като нямат баща, могат да ги тъпчат, но аз няма да го позволя”, гневи се Катя. В края на миналата седмица тя отишла в училището да търси сметка на насилниците.

“Копелета, ще ви убия”, крещяла жената на изплашените тийнейджъри. После тръгнала да вземе изписания Младен от болницата. Полицейска патрулка я настигнала по пътя. Отишли в участъка заедно с момчето. Съставили й акт за хулиганство, а свищовският съд определил 100 лв. глоба.

“За 5 часа меосъдиха, а на тях ще им се размине. Няма откъде да взема тази сума, няма да платя глобата”, реди със задавен глас безработната многодетна майка. Да не прави опити за саморазправа, е предупреден от униформени и баткото на близнаците Радо.

“Живеем в кошмар, не знам кога ще свърши. Синът ми се страхува. Постоянно го заплашват, че ще го пребият. Сгрешил е, подлъгал се е, но съжалява. Само той е на топа на устата”, каза пък майката на единия от насилниците Рени.

Срещу сина й Асен вече е образувано възпитателно дело. Такова обаче засега няма срещу Никола. В града шушукат, че той ще излезе сух от скандала, защото е дете на бизнесмен.

“С момчетата работят от Агенцията по закрила на детето и от детска педагогическа стая. За мен е важно да се проследи по-нататък тяхното развитие, ако има отклонения. Трябва индивидуална работа с психолог специалист. Сега е най-лесно да ги заклеймим. Майката на малкия търси точно това - някакъв линч. Но не си дава сметка, че най-големият пасив в случая остава за нейното дете”, каза помощник-директорката на училището Дияна Генкова.

Педагозите смятат, че вината за случилото се е основно в семействата. Казват, че по-добре би било Катя да измести насилвания близнак в друго училище.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Младен, насилван да прави фелацио, не може да спи сам | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди