изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:39 EET
Заклаха бивш шеф от „Кремиковци” с кухненски нож    
НовиниБивш началник от „Кремиковци” и настоящ търговец на метали е бил зверски убит в дома му. Тялото на Николай Григоров, известен като Кольо Македонеца, е било намерено в апартамента му в столичния квартал „Ботунец 2”. Мъжът е открит вчера около 10 часа сутринта. Първоначалният оглед показал, че бизнесменът най-вероятно е убит с кухненски нож, като по тялото му личали над 10 удара, нанесени с острието.

Според разследващите трагедията се е разиграла в събота около 19 часа вечерта. Малко преди това съпругата на Григоров излязла от апартамента и отишла при сина им, който живеел в столичния кв. „Изгрев”. Жената често помагала с домакинската работа, защото синът й отскоро имал малко дете.

Вероятно убиецът е бил наясно, че Григоров е останал сам и е използвал момента. Версията на криминалистите от сектор „Убийства” е, че

жертвата и извършителят са се познавали

отлично, тъй като Македонеца е отворил вратата и е пуснал престъпника в дома си.

„Сигурно го е изненадал, тъй като няма никакви следи от борба. Всичко в апартамента беше непокътнато”, коментира участник в разследването. Версията за грабеж също се изключва, защото в една от стаите е имало шепа златни накити, които стояли непокътнати.

Цяла нощ тялото на Григоров останало да лежи на пода, обляно в кръв. Едва на сутринта работници от фирмата му се притеснили, че шефът им го няма. Допълнително ги озадачил фактът, че складът за метали на Македонеца, в който работели, бил заключен. По принцип  бизнесменът всяка сутрин идвал пеша и го отварял, тъй като складовите помещения се намирали само на 2 минути пеша от дома му. Служителите от фирмата пробвали да открият началника си по телефона, но той не вдигал. Като отишли пред апартамента му, позвънили няколко пъти и след като никой не отворил, натиснали бравата. Оказало се, че

вратата не била заключена

и те били първите, които попаднали на ужасяващата гледка. Те веднага се обадили за линейка и в полицията, но лекарите само констатирали смъртта.

Засега се предполага, че убийството не е свързано с бизнеса на Македонеца. Когато трябва да бъде ликвидиран неудобен бизнесмен, се използват наемни убийци, които стрелят в главата. Ударите с нож по цялото тяло навеждат разследващите, че мотивът е изключително личен. Подобни престъпления често се извършват от ревност.

Проверка на полицаите показала, че Григоров е имал да взима от няколко души суми около 20-30 хиляди лева част от тях били дадени назаем, други били от продадени метали.

Вчера по интернет сайтовете се появи информация, че мъжът е бил свързан с разстреляния Константин Димитров-Самоковеца. Източници от службите обясниха обаче, че Николай Григоров най-вероятно е сбъркан с друг бизнесмен Николчо Колев, който също носи прякора Кольо Македонеца.
.
Имал автопарк за над 200 000 лв.
Фамилията на заклания бизнесмен е имала автопарк за над 200 000 лв. Това разказаха съседи на Григоров. Синът му карал чисто нов джип „Фолксваген Туарег”, докато дъщеря му се возела в беемвета.
 
С бизнеса с метали Македонеца се захванал след като напуснал Кремиковци, където бил началник на звеното за рязане на метални ленти. В досието му пише, че е регистриран в МВР за кражба от далечната 1991 година. http://www.monitor.bg/
 


Сходни връзки

Заклаха бивш шеф от „Кремиковци” с кухненски нож | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди