изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:12 EEST
Руски физиолог представи у нас методиката "Сбогом диабет"    
ЗдравеДиабетът маже да се лекува, твърди Борис Жергилин, дошъл у нас за участие в националната конференция "Лекари и пациенти- обединени срещу диабета", организирана в Бургас в навечерието на световния ден за борба с коварната болест- 14 ноември. Опитът на руския физиолог е комбинация от дългогодиша работа като ръководител на национален център за бързо възстановяване на спортни надежди, сред които олимпийци, и заболяване на майката и сина на Жергилин от диабет. За избавянето им от болестта той ползвал собствена методика, наречена по-късно "Сбогом диабет".

За представянето й у нас физиологът бе придружен от директора на център със същото име, създаден в Кипър. Владимир Никулин е бивш национал по хокей в ЦСКА и бивш...диабетик.

Методът не е нов, още през 70-те години на миналия век в Москва Борис Жерлигин установява, че технологии от космическо- спортно лечение повлияват благоприятно много заболявания и установява ефекта върху диабетиците. Според него при над 90 % от диабетиците, втори тип, ефектът се появява още след 72-часово лечение, а за две седмици могат да оздравеят.

Резултатите се постигат с укрепване на капилярната система, чието разбиване от високата кръвна захар причинява тежките увреждания при диабетиците. Ползва се апаратура, за която Жергилин прави уговорката, че е била засекретена допреди години, но в много европейски държави е сертифицирана. Това са апарати, които в комбинация с индивидуална спортна програма и медикаменти възстановяват произвеждащите инсулин клетки. В основата е развитието на митохондричната система- стимулиране на развитието на митохондрите в клетката, отговорни за усвояване на захарта, звучи, поднесено по най-елементарен начин обяснението на руския специалист.

За диабета от първи тип известният физиолог заявява, че не се ангажира с лечение заради строгата индивидуалност на всеки случай и не достатъчно обучени специалисти. Има риск, ако пациентът не се наблюдава денонощно. Въпреки това Жергилин е убеден, че поне 70 % от болните в Русия се лекуват с инсулин съвсем неоправдано. Хиляди пъти по-евтино е още в училищна възраст децата да бъдат наблюдавани и с правилно хранене и спортни занимания да избегнат болестта, е мнението на физиолога.

Създаването на спортни центрове е вариантът, който Жергилин препоръчва и за който възнамерява да търси подкрепа у нас. Освен за спорт центърът ще се ползва за обучение на болни и специалисти. Ефектите от аеробното движение са доказани отдавна. При 50 % мускулна маса в организма, ако се допусне дегенерацията й от висока кръвна захар, идват проблемите, които медицината не решава. Според Жергилин за незаменимите спорт и движение е писал още Хипократ.

Силата на знанието е неограничена, убеден е физиологът, чиято кариера не е вървяла гладко заради твърдения, че много истини се крият в интерес на големите производители на лекарства. Спортните упражнения никой не може да забрани, споделя руският физиолог. Ако се правят постоянно и под контрол на опитен специалист, те подобряват въглеводородния обмен и чрез развитие на митохондричната система правят чудеса при диабета, онкологични заболявания, тежки сърдечни и психически увреждания.

Всеки човек да има достъп до информация за ефектите от правилното хранене и движение и пораженията, нанасяни от лекарствата, е първата стъпка в методиката "Сбогом диабет". За сега приложението й у нас изглежда отдалечено във времето- двуседмично индивидуално лечение струва около 5000 евро. Проучват се възможности за откриване на спортен и обучителен център у нас, в който Жергилин ще подготви безплатно последователи. С идеята се е ангажирала юристката от Бургас Павлина Вълканова. Заради детето си, болно от диабет, тя вече е преместила няколко планини в търсене на малката стъпка за начало на мечтаното излекуване. Тя организира идването на Борис Жергилин в България с очакване да се привлече обществен интерес към необходимостта от профилактика на обявения за нелечим диабет.  http://news.varna24.bg

 


Сходни връзки

Руски физиолог представи у нас методиката "Сбогом диабет" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди