изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:35 EEST
КРИЗА Е: По 4 милиона ще харчат партиите за избори    
Парламент

Новият изборен кодекс увеличава двойно парите, които партиите могат да харчат за избори. Прагът вече е по 4 милиона лева на партия. Именно финансирането на политическите формации породи най-много дебати на дискусия за Изборния кодекс, който предстои да бъде гласуван на второ четене.



„За нас е неприемливо вдигането на прага. Защото това е просто признание, че ние и сега сме правили такива разходи, но не можем да си ги оправдаем”, коментира Димчо Михалевски, Коалиция за България.

Сумата на даренията на ръка, които могат да бъдат давани на партиите, също породиха конфликт. Според сегашния текст те са до пет хиляди лева. В щатите тази сума е 100 долара, а във Великобритания 50 паунда. От неправителствените организации настояха сумата да бъде от една или две минимални заплати.

Най-оспорваните текстове са тези, които отменят прекия избор на районни кметове и на кметове в населени места под 500 души. Така на практика без право на избор ще останат повече от милион и 700 хиляди души и хиляда 555 населени места.

„За районните кметове, за малките села, за общинските съветници, това е грубо погазване на правата на избирателите, коментира Михаил Михайлов от Синята коалиция.

„Това не е вярно, защото те ще изберат кмета на столична община. Кметовете на райони нямат са кметове на адмнистративни звена, които нямат правомощия на община, каза Юлияна Колева от ГЕРБ.

Гостите на дискусията подкрепиха идеята да се забрани на медиите на държавна издръжка да продават време за политическа реклама, защото политическите партии също се финансират от държавата. http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

КРИЗА Е: По 4 милиона ще харчат партиите за избори | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КРИЗА Е: По 4 милиона ще харчат партиите за избори
Автор: Anonymous да 2010-11-23 @ 09:54 EET
Дайте им на горките дебеланковци \"депотати\" повече за изборите та никога да не ги връщат! АХ ИЗБИРАТЕЛНИ ГОГУТКИ.
КРИЗА Е: По 4 милиона ще харчат партиите за избори
Автор: Anonymous да 2010-11-23 @ 10:09 EET
Поредното безабразие което може да се случи само в България.Хората се чудят как да си купят най необходимото. А депутатите се чудят как да задоволят \"нуждите \" си които от ден на ден стават по дръзки.
КРИЗА Е: По 4 милиона ще харчат партиите за избори
Автор: Anonymous да 2010-11-23 @ 17:49 EET
Абе глупости бе! Нямало какво да ядат. През деня над 50% от колите се движат без светлини (както е по закон). Изводът какъв е? Хората глоба от 20 лева не ги плаши... :-Р
КРИЗА Е: По 4 милиона ще харчат партиите за избори
Автор: Anonymous да 2010-11-24 @ 08:38 EET
 Защо слагаш всики под общт знаменател.Те тези които карат без светлини карат и без колани и пили и т.н. и по цял ден са по баровете.Пък защо не погледнеш кой кара колите-МУРГАВЕЛКОВЦИ РАЗНИ и тук таме да не продължавам
КРИЗА Е: По 4 милиона ще харчат партиите за избори
Автор: Anonymous да 2010-11-24 @ 10:24 EET

Извинявай, че съм те обидил. Но вчера за пет минути по оживена улица, от 43 автомобила, 27 бяха без светлини. Улицата е \"Васил Левски\", близо до Църквата. Не може народът чак толкова да се е разсеял.  Това е дребна тарикатщина. И се наблюдава масово по улиците, не само сред шофьорите.

Да, дребно прегрешение е, но когато видиш едно общество как се отнася към дребните неща, веднага си слагаш едно на ум за тези хора. Аз може да знам, че местните хора са добри и от бедност не пускат фаровете. Обаче ако искаме светът да ни уважава, първо сами трябва да се научим да се уважаваме. :-(


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди