изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:12 EEST
Политически скандал в Италия с българска следа    
По света  В Италия поискаха оставката на министъра на културата Сандро Бонди заради наградата за филма \"Сбогом, мамо\" на българската режисьорка Мишел Бонев. Мотивът е, че върху него е упражнен натиск от премиера Силвио Берлускони да даде такъв приз, съобщи bTV. Наградата Action for women на Съвета на Европа бе връчена през септември на официална церемония на 67-ото издание на кинофестивала във Венеция.



Мишел Бонев (Драгомира Бонева) е скандална фигура в Италия. В публичното пространство има дори слухове, че поддържа близки отношения с директора на италианската държавна телевизия.

На връчването на въпросната награда, за която се твърди, че е \"изфабрикувана\", присъстваше и българска делегация, начело с министъра на културата Вежди Рашидов.

Опозицията в Италия обвинява правителството в Рим, че е поело разноските на въпросната делегация, но италианският културен министър категорично отрече. В същото време обаче италиански медии твърдят, че от българското културно министерство им обяснили, че разходите на делегацията от 40 000 евро са били \"за сметка на приемащата страна\", тоест - на Италия.

Разследване на в. \"168 часа\" разкрива, че самолетът на българската делегация е нает от частна италианска компания. Мишел Бонев е платила вечерята на делегацията, но няма данни да е плащала и самото пътуване.

Пред bTV Вежди Рашидов заяви, че е бил поканен от организаторите на филмовия фестивал и че българските данъкоплатци не са платили нищо за пътуването. Той беше категоричен, че темата не се отнася до него, а към този, който в крайна сметка е платил за мероприятието.

\"Когато ме канят на гости, аз не питам домакина дали има касова бележка за това, което ми е предложил. Нито съм бил в журито, нито съм раздавал награди. Не ме интересува личния живот на хората\", категоричен бе министърът на културата. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Политически скандал в Италия с българска следа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди