изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:52 EEST
ФАЛШИВО АЛИБИ НА ПОХИТИТЕЛИ ПРАЩА МАЙКА И СНАХА НА СЪД    
Ред и сигурност51-годишната Марийка Славова и 25-годишната Яница Стайкова ще бъдат съдени за лъжесвидетелстване. Ако бъдат признати за виновни ще отидат да търкат нара зад решетките до 5 години. На 22 ноември 2008 година двете дали лъжливи показания по дело №502/08 в Окръжен съд Добрич, в което посочили, че на 7 януари 2006 година подсъдимите Дончо Славов и Тимур Куртсаид са били на семейна сбирка в дома в определен час.

В хода на делото техните думи били опровергани с доказателства. Марийка Славова, която е  майка на застреляния през юни 2009 г. - Дончо (34), и Яница Стайкова - жената, с която той живеел на съпружески начала, са искали да осигурят алиби на обвиняемите.

Припомняме Ви, че на въпросния ден 7 януари 2006 бе отвлечен 26-годишният Иван Иванов - син на бизнесмена Йордан Йорданов, познат с прякора Данчо Поничката. Доказано бе, че е отвлечен от т. нар. "банда на Тимур" - Тимур Куртсаид, Дончо Славов, Петър Петров и Христо Христов - син на известната врачка от с. Сливенци. След 19 ч. във фаталния ден Иван Иванов и приятелката му пристигнали с автомобил до семейното му жилище. Той излязъл, за да изключи СОТ-а на къщата, а девойката останала в колата. В този момент зад тях спрял "Нисан-Съни", собственост на Петър Петров. От него слезли Тимур, Дончо и Христо, всички облечени с тъмни дрехи, ръкавици и с качулки на главите. Те хванали потърпевшия и го напъхали в колата, взели мобилния телефон на момичето и я уверили, че до час ще върнат приятеля й жив и здрав.

След отвличането 26-годишният бил държан в две села, а на 21 януари 2006 г. Тимур го отвел и по негови признания го предал на непознати лица. Съдбата на младежа след това е неизвестна. На следващия ден след отвличането - 8 януари, похитителите уведомили с SMS баща му, че трябва да плати 550 хил. EUR в срок от 10 дни, иначе откупът ще бъде удвоен. Те обаче не се явили на организираната от тях среща за предаване на парите.

След установяване на извършителите на престъплението по искане на българските власти Дончо Славов бил върнат от Германия през октомври 2007 г. Стоял закопчан в ареста в Добрич до март 2008 г., когато мярката му била изменена в по-лека.

В края на февруари м. г. трима от похитителите на Иван Иванов бяха осъдени от Добричкия окръжен съд. Те получиха ефективни присъди - Тимур Куртсаид - 6 години и 11 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим, Дончо Славов - 6 години и 5 месеца при строг затворнически режим, а Петър Петров - 4 години и 6 месеца при общ затворнически режим. На осъдените бяха наложени мярки "Задържане под стража", които по-късно бяха изменени в "домашен арест" и "подписка".

Дончо Славов бе вторият елиминиран похитител на Иван Иванов.  Първият от тях - Христо Христов, е в неизвестност от декември 2006 г. НДТ

 


Сходни връзки

ФАЛШИВО АЛИБИ НА ПОХИТИТЕЛИ ПРАЩА МАЙКА И СНАХА НА СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди