изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:31 EET
Уволниха зам.-министър на културата    
Новини

Заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев е бил освободен от длъжност. Информацията беше потвърдена от правителствената пресслужба, предаде БНР. Според неофициални източници сутрин е имало среща между кинодейците и премиера Бойко Борисов. От пресцентъра на министерство на културата заявиха, че не знаят такова нещо, предаде БГНЕС.



В ресорите на Димитър Дерелиев в началото бяха киното и театъра. По-късно за ресорен зам.- министър на за театъра беше назначен Митко Тодоров, директор на Театъра на армията.

Неотдавна инодейците настояха за незабавните оставки на министъра на културата Вежди Рашидов и заместника му Дерелиев. Според тях министърът на културата съучаства с бездействието си в прокарването на изменения в Закона за филмовата индустрия, които освобождават държавата от задължението да финансира български филми. Режисьори и актьори заявиха, че вреди на филмовия процес поради некомпетентност.

В същото време избухна скандала около филма на българската режисьорка, която живее в Италия, Мишел Бонев. Според режисьорката Иглика Трифонова прокуратурата трябва да се самосезира за финансирането на филма \"Сбогом, мамо\" от изпълнителния директор на Националния филмов център Александър Донев. Той е отпуснал еднолично субсидия от 330 000 лева, въпреки че филмът не е бил одобрен от две комисии. До момента той дори не е показван в България.

Борисов вече заяви, че няма причина Рашидов да си отива от поста. Премиерът дори пое вината за пътуването на 40-членна делегация, начело с министъра, за представянето на филма на кинофестивала във Венеция, като обясни, че вече ще внимава какви командировъчни подписва. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Уволниха зам.-министър на културата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди