изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:53 EET
КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ    
Ред и сигурностРегистрането на румънски автомобили в КАТ - Добрич, е двойно увеличено в последните дни, научи НДТ.

Схемата действа от година и половина, но заради бавната процедура и двойното увеличение на данъка в Румъния, напливът сега е огромен. Регистрирането на автомобил в северната ни съседка става за 20 дни срещу 3 000 евро, докато в България е няколко пъти по-евтино, в зависимост от годината на производство на автомобила - между 500 - 600 лв., с включени екотакса, регистирация, номера, гражданска отговорност. Регистрацията се прави от подставени българи, които се редят на опашките пред гишетата, след което дават генерално пълномощно на румънеца и той си кара колата там. Много българи доставят автомобили от чужбина и ги преотстъпват на румънци, защото в Румъния не допуска коли, по-стари от 5 години. Добрички граждани - вносители са регистрирали на свое име по 300 - 400 превозни средства, разказват дългогодишни служители в КАТ и добавят, че в Констанца често се виждат по улиците доста стари коли с български номера. При проверка румънецът показва пълномощно от българин. От своя страна, когато добруджанци бъдат поканени да заплатят данък на МПС-то, те пък представят нотариално заверени декларации, че са продали колите на румънците.  Така нито румънците плащат скъпата екотакса за каране на стари коли, нито пък тук се плаща данък.
Всички в момента използват дупка в закона, но в един момент ще имат проблеми, предупреждават от КАТ. Един автомобил трябва да мине задължително технически преглед, а щом е с добрички номера, то той трябва да се извърши тук. Така румънецът трябва да плати данък на автомобила в Добрич. Схемата действа безотказно, обяснява катаджия.  Румънците вкарват директно стари коли от Германия, Италия или Франция. Чрез подставено лице от Добричко колата е регистрирана в КАТ - Добрич, на български гражданин. След това е обратната процедура - или българинът продава на румънеца автомобила, или пък му дава генерално пълномощно. И при двата случая се минава през нотариус.
На въпрос има ли наплив на такива сделки, няколко нотариуси, споделиха, че според тях не се касае за двойно увеличение, но има повече регистрирани сделки. Нотариуси допускат, че или българите си изчистват старите автомобили, или пък на румънците им е по-изгодно тук да регистрират колата си. На ден в КАТ - Добрич, се регистрират между 40 - 50 автомобила. За всеки регистриран автомобил подставените лица получават по 50 - 60 лева на ръка, носи мълвата.
 


Сходни връзки

КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ | 11 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2010-12-12 @ 18:35 EET

Районът окло КАТ е ужасно претъпкан с румънски автомобили. Няма къде да си паркираме своите. То не останаха градинки в квартала. Навсякъде са спрени коли, джипове, микробуси, платформи и какво ли не. Румънците спят по колите си. И да не говорим каква мръсотия оставят след себе си - хартии от банички, бутилки от боза, бира и водка, торбички се веят из въздуха...

Дано скоро да се вземат мерки, че е невъзможно да се минава покрай КАТ.

КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2010-12-13 @ 08:49 EET

Защо на тази работа не се слага край? Защото има лесна печалба при това необложена и защото хората които трябва да сложат край на тази незаконна дейност поделят печалбата. И както става винаги у нас всички си траем. А след това се чудим, че някои станали милионери , а други не! Това е положението. Ние не обичаме правилата, в същото време се възхищаваме на германците. Крещящо беззаконие - у нас и у съседите.

КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2011-04-29 @ 21:10 EEST

ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ТОВА!ДНЕС МИ ОТНЕ 6 ЧАСА ДА РЕГИСТРИРАМ МПС!!!КАТ ЧАСТНЬ ФИРМА ЛИ Е?!Точно половина та от всички гишета в КАТ Добрич работят единствено и само за група от15-тина лекомисленни и нагли младежи,които регистрират коли на румънски граждани?!!!!Всеки от тях регистрира минумум по десет автомобила на ден!Държат се като у дома си в КАТ,фамилиарничат със служителите/и униформени/!!!!Подразни ме различното отношение на служителите-любезно и учтиво към румънските лакей и пренебрежително и отегчено към другите граждани!!!!ЯВНО СХЕМАТА РАБОТИ!!!!НЯМА ЛИ КАМЕРИ????!!!????НЯМА ЛИ КОНТРОЛ???!!!

КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2011-04-30 @ 07:24 EEST
И аз изпитах "удоволствието" да се почуствам емигрант в собствената си държава, когато регистрирах автомобил миналата година. Предупредиха ме предварително, че ще измислят нещо да ме върнат, за да оправят по лесно далаверата с румънците и ...точно така стана. Веднага отидох при висше стоящ началник и на момента "проблема" изчезна??? И като печелят толкова много пари поне да назначат 2 чистачки да поддържат раайона, да сложат химически тоалетни...
КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2011-08-30 @ 19:49 EEST

ne moga da razbera zasto vseki psuva i negoduva kogato v av vreme na ikonomi4eska kriza grajdani ot druga darjava re6avat da registrirat avtomobilite si u nas. za sam jivql i registriral koli v Germaniq i Franciq i tam malko ili mnogo mi blagodariha 4e ostavqm moite pari kato 4ujdenets v tqhnata darjava.strahuvam se 4e prostotiqta i zavista na balgarina nqma da dovedat do nikade tazi darjava.sto se kasae za KAT  Dobrich problema ne e v grajdanite nezavisimo koi sa te ,problema e v 4ast ot slujitelite. Dami i gospoda, komunizmat ve4e si otide. na nai vajnite zvena v kat Dobrich sa ostanali na dlajnost slujiteli koito rabotqt kato v komunizma i ne im puka 4e grajdanite 4akat na opa6ki s 4asove.Nai interesnoto sabitie zaradi koeto si pozvolih da pi6a e 4e na4alnicite na KAT Dobrich imat naglosta vmesto da osigurqt personal za rabota v letnite meseci zapo4vat da se karat s 4akastite 4e nedovolstat. Az pitam dami i gospoda otkoga kat Dobrich e 4asna firma i ot koga gospodin Julian Minev e sobstvenik. Daje i da e taka ne bi li trqbvalo da zastitava pravata na klientite si i da pri6porva marzelivite si slujiteli. Mislq 4e zaplatite v MVR gi plastame nie poruganite i 4aka6ti blagosloviq. 

КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2011-08-30 @ 19:59 EEST
tozi koito e pisal tova ne vijda po dale4e ot nosa si.I ti umniko prost ako si hodil v Germaniq i si zapoznat s tqhnata politika nqma da govori6 taka. Vseki germanec uvajava vseki 4ujd cent koito e vlqzal vav tqhnata strana i ikonomika. NE SE IZLAGAITE S OLIGOFRENSKI KOMENTARI .
КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2011-08-30 @ 20:05 EEST
bravo.uvajavaite horata koito predpo4itat da izhar4at tehnite pari v na6ata darjava. Ne otkazvaite na Balgariq parite koito idvat ot 4ujbina. Tova bi bilo nai idiotskoto koeto mojem da napravim sami za sebe si.
КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2011-08-30 @ 20:26 EEST

SAMO DA IZKAJA BLAGODARNOST NA GOSPODIN DIMITAR DIMITROV I NA GOSPOJA JENI SLAVOVA ZA TQHNATA BEZKRAINA OTZIV4IVOST I PROFESIONALIZAM.DANO BOG DA GI POJIVI. VSI4KI DRUGI IMAT MNOGO DA U4AT OT TQH NA PROFESIONALIZAM I 4OVE4NOST. DANO PARVIAT IM U4ENIK BADE JULIAN MINEV

 

КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2011-08-30 @ 20:44 EEST

БРАВО БЕ НАИ СЕТНЕ НЯКОИ УМЕН ДА СЕ ИЗКАЖЕ

КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2011-08-31 @ 21:54 EEST
1.Бъдете Българи и пишете на кирилица.
2.Докато има говеда - ще има и касапи
Сами си отговорете кой говедо, кой касапин.Докато ревете из форумите само ще е така.


КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ
Автор: Anonymous да 2011-08-31 @ 23:06 EEST
Ами ти отворко с какво си по различен от другите?В Добрич така е било и така ще си отиде.Всички катаджии са един дол дренки.Една метла е нужна там от най горе до най-долу,но както е известна поговорката -Кервана си върви -кучетата си лаят.Няма да видим промяна в следващите 20 години.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди