изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:01 EET
Защо мъжете предпочитат блондинки    
Любопитно Да, а в едноименния филм от 1953 г. Мерилин Монро изпява песента „Диамантите са най-добрите приятели на едно момиче“ и убедително превръща това изречение в лайтмотив на хиляди блондинки, брюнетки и червенокоси по света. А филмът налага официално в обществото известната от незапомнени времена истина – мъжете предпочитат блондинки. И за да се акцентира, че става въпрос за истински мъжкари, изречението е „джентълмените предпочитат блондинки“. Иначе казано, ако не сте естествено светлокоса или с изрусена коса, шансовете ви за успех сред силния пол не намаляват, но, наблюдавайте, моля, реакцията на мъж, съзрял блондинка в радиус от десетина метра.

 Просто те имат някакъв вроден инстинкт, явно заложен от древни времена, който ги кара да се втурват към съществото със светла коса (някои се втурват в буквалния смисъл), като не обръщат внимание дори и на чертите на лицето. За фигурата може да се поспори. Мога да дам красноречив пример. Скоро трябваше да си оправям едни документи и, за да не скучая, мой приятел дойде с мен. Та, чакаме, и започнахме да говорим за това, какво се случва с всеки от нас. Споделих, че винаги досега съм харесвала тъмни мъже, с черна коса, а доскоро излизах с рус, който харесвах много, и, че тази смяна на предпочитанията изненада самата мен. „Не се заблуждавай – каза той – чувството е измамно. Тъмните хора са винаги по- дълбоки и имат повече магнетизъм. То е като да сравниш Мерцедес и Ролс-Ройс.“. „В смисъл?“ – попитах, недоумявайки. „Ми в смисъл, че няма място за сравнение“. Аз продължих да правя мислено съпоставка на Мерцедес и Ролс-Ройс, когато в чакалнята се появи високо и хубаво русо момиче. Приятелят ми се втурна да й отвори вратата, мърморейки неясно, че навън е студено, и й предложи единствения свободен стол, докато момичето, леко озадачено, му благодареше, а аз се хилех адски тъпо. Това реши спора ни. А той, трябва да подчертая, има типично мъжки черти в характера. Тази случка лично за мен опроверга милион писания за това, че чернокосите били фатални и любимки на мъжете, червенокосите – много страстни по природа и с неотразимо излъчване, че мъжете се плашели от дългокоси и руси красавици. Мили дами, истината може и да боли, но тя е следната – мъжете са харесвали, харесват и може би ще продължават да харесват блондинки. В повечето случаи и да ги предпочитат. Дори не държат дотолкова дали цветът е естествен (докато не започнат да си личат корените, разбира се ). Останалото са оправдания на нечии комплекси и залъгване. По добре да приемем истината, нали? Вие сте чернокоса или кестенява, и сте щастливо обвързана? Чудесно, мъжът ви най-вероятно ви обожава, просто винаги, когато е в близост до руса дама, ще се държи леко неадекватно. Това не трябва да ви притеснява. Все пак и ние винаги се заглеждаме по чернокоси (поне аз, де!). Просто го приемете като факт и спрете да четете тъпи вицове за блондинки. Героините там всъщност биха могли и да са брюнетки.

Всъщност, има твърдения, че първите истински блондинки са се появили през ледниковия период. И това донякъде обяснява вродения афинитет на мъжете към тях. Интересно е, че още в Древна Гърция жените са се изрусявали. С прическа като на Афродита – богинята на любовта и красотата, единствената руса сред всички обитаващи Олимп богини. В онези далечни времена косите се изсветлявали със смес от вкиснато магарешко мляко, ситно натрошен ориз и брашно и дълго седене под палещото слънце на Елада. Доста хард средства! Римлянките пък носели перуки, направени от светлите коси на германците и келтите, победени от техните мъже! А венецианките, така изменили състава на използваните бои, че постигнали огромен брой нюанси на русото – от пепеляво до цвят на зряла пшеница. Известният „тицианов цвят“, по името на известния художник, става особено популярен през Ренесанса. През 60-е години на деветнадесети век науката намира наистина вълшебен еликсир, позволяващ на всяка жена, дори и на най-горещата брюнетка, бързо и евтино да се превърне в блондинка – става дума за кислородната вода. Тя и до днес присъства в състава на боите за коса. И... направо ми идва да възкликна „И Бог създаде жената“ – през двадесети век блондинките се превръщат в истински социален феномен. Първо обаче се ражда терминът „секс-бомба“, когато Джийн Харлоу (платиненоруса ) играе в едноименния филм „Bombshell“. Иконата Мерилин нагледно показва какво харесват джентълмените. После върви доказвай, че блондинките не са секс-бомби. От друг филм пък е клишето, че мъжете си падат по блондинки, но предпочитат да сключват брак с брюнетки – това е „Джентълмените се женят за брюнетки“. Изобщо развитието на киноиндустрията рязко покачва популярността на блондинките и се налага стереотипът, че те са по-сексапилни, винаги и при всички положения привличат вниманието, ако щете, дори и по-невинни – това пък е устойчиво клише от приказките – почти винаги добрата героиня е красива и... русичка. А постепенно русата коса става и синоним на успех. – може би именно заради способността да привлича внимание. Не на последно място – куклата Барби, най-популярната кукла, е блондинка.

Много аргументи в полза на русото население и.. се раждат вицовете за блондинки. Те са до такава степен осмивани, че отношението към тях започва да наподобява дискриминация. Отделен е въпросът, че много млади русокоси момичета се оплакват, че при постъпването си на работа се отнасят към тях с пренебрежение относно умствения им багаж, въпреки уменията им. Да, да, това действително се случва. Оттам и изразът „блондинка по душа “ или съветът „Умната, ако не – русата! “ и подобни остроумия.

Всъщност на самите блондинки не им пука особено. Те знаят, че са харесвани от мъжете почти винаги. А между другото, според данни на Световната здравна организация, естествените русокоски са на изчезване, понеже генът им бил рецесивен и слаб. Пълни глупости, според мен – при много двойки, в които единият е блондин, почти в 90% от случаите детето е, ако не русо, то със светлокестенява до червеникаворуса коса. Лично наблюдение. Така, че, те едва ли ще изчезнат напълно... А аз мисля, че отново ще се изруся – е, не платинено, но поне тъмнорусо...

http://www.az-jenata.bg

Ето и някои от новите блондинки по кориците на "Playboy"

Edelweiss Calendario 2011 010 Edelweiss calendar 2011  Ashley Hobbs 12Ashley Hobbs  

Shera Bechard 04 Shera Bechard  Amy Leigh Andrews 82 Amy Leigh Andrews

 

ОЩЕ ОТ НАЙ-ЧАРОВНИТЕ БЛОНДИНКИ ВИЖТЕ ТУК

 


 

 


Сходни връзки

Защо мъжете предпочитат блондинки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди