изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:34 EET
И животните "го правят" сами    
ЛюбопитноИма много доказателства, че мастурбацията съвсем не е изключително човешко занимание. Ето какво правят част от животните. Срамежливите ежковци си падат по секс играчките, мъжките моржове обичат и оралната любов, която сами си дават. Има много доказателства, че мастурбацията съвсем не е изключително човешко занимание. Ето какво правят част от представителите на животинското царство, за да си доставят сами удоволствие, в списък на \"Лайв сайънс\":



1. Едва ли е изненада, че най-близките ни родственици в животинското царство - приматите, \"взимат нещата в свои ръце\".

Мастурбацията всъщност е сравнително широко разпространена сред тях, доказват редица изследвания.

Учените сега търсят еволюционни обяснения за тази палава интимна практика насаме.

2. На слоновете им се случва да се отъркват в скалите за удоволствие. За да съберат семенна течност от пленени и затворени слонове за изкуствено осеменяване обаче, на зоолозите се налага да надянат ръкавици и...да им помогнат.

Любопитното е, че пенисите на слоновете са извити S-образно и могат да достигнат до 1,5 м на дължина и 16 см на дебелина. ***ът на женската пък може да достигне 40 см на дължина.

3. Плахите таралежковци изглежда компенсират своя характер освен с бодлите си и с разюздана игра със секс играчки.

С наближаването на размножителния сезон, много женски обичат да отриват гениталиите си върху неща като храна, пръчки, тел и т.н., се твърди в изследване още от 1946 г. Според него женските си умирали да яхват и яздят пръчки из клетката.

4. Ново изследване на африкански земни катерици също търси обяснение за евентуалните адаптивни ползи от мастурбацията.

Всички наблюдавани в него катерици мастурбирали до еякулация, след което изпивали семенната си течност. Учените са наблюдавали общо 105 такива сесии.

Според анализ на резултатите това може да е форма на генитално почистване и поддържане, тъй като слюнката има антибактериални свойства, а актът може да намалява риска от предавани по полов път болести.

Еякулацията би могла да бъде и разновидност на \"уринирането след сексуален акт\" с цел цялостното прочистване на репродуктивния тракт, докато консумацията може да предотвратява загубата на течности, според учените.

5. Автостимулацията не е само приоритет на бозайниците. Цял куп видеоклипчета в YouTube, например, доказват нагледно колко палави могат да бъдат костенурките.

Мъжките често се отриват или притискат към стена, камък и др. и продължително изтласкват пениса си от обвивката му. Земноводните издават и издайнически писукания на удоволствие.

6. Мъжките моржове обичат не само ръчната, но и оралната стимулация. Известно е, че морските животни използват перките си и... собствените си усти, за да си доставят  удоволствие.

7. Повечето птици имат отвор, наречен клоака (изходно отвърстие у птици, риби и земноводни, общо за червата и пикочните органи), който се използва както за чифтосване, така и за отделителни нужди.

Мъжките птици мастурбират, извивайки опашките си под някакъв предмет - играчка, клон и дори човешка ръка, и търкайки клоаките си върху него. Женската пък повдига опашка на една страна и прави същото.

Мастурбацията може и да е полезна за птиците, но на притежателите на домашни птички, които прекаляват с тези забавления, се препоръчва да им отнемат любимия предмет.

8. Мастурбацията и при мъжките, и при женските коне е често срещано явление. Докато мъжките обичат да плъзгат атрибутите си под корема, женските си притискат към стълбове и др. подходящи за целта неща и дори отделят течност, подобно на мъжката.

Според различни изследвания при жребците тази практика не влошава качеството на семенната им течност и те са напълно способни да оплодят женска.

9. Както знаят много собственици накотки и кучета, много домашни животни си падат по тези неща.

Възкачването и характерните движения са типични за повечето кучета, които обичат да го правят, използвайки различни предмети, животни и дори хора. На тях и на котките им харесва и да ближат гениталиите си.

10. Е, при хората всичко е ясно.

http://m.vesti.bg

 


Сходни връзки

И животните "го правят" сами | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди