изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:48 EET
* АВТОГРАФ С ОПАШКА: ДЕКОРАТИВНИТЕ ЗАЙЧЕТА - СРЕД ЛЮБИМИТЕ ПОДАРЪЦИ ЗА ДЕЦАТА    
Коледа2011-а е Година на заека - според Китайския календар.


За това какви са любимите навици на скокливите животни, какво обичат да похапват и наистина ли са толкова страхливи - разговаряме с Христина Росенова - дъщеря на собственика на зоомагазин \\"Ара\\" Росен Русев.
Декоративните зайци не изискват никакви специални грижи -  поиш ги, храниш ги и това е, споделя Христина. Тя разказва, че зайчетата са сред любимците на децата - купуват ги основно за подаръци по различни поводи. Сега - по Коледа и Нова година, интересът към тях е засилен. Преди дни в магазина са пристигнали четири заека на по 35 дни - от породите ангорски и гривести. Те са много харесвани от децата, защото козината им става много дълга, обичат да ги вчесват, да ги подстригват. Христина разказва, че когато пораснат, теглото им достига до килограм и половина. Въобще не са претенциозни спрямо храната - предпочитат специализирана, но похапват и зеле, моркови, ябълки, круши, сено. Дава им се и креда - за да си точат зъбите, иначе получават обратна захапка.
В началото зайчетата са много страхливи, споделя чаровната продавачка в \\"Ара\\". В последствие обаче свикват със стопаните си, които дори ги пускат да се разхождат из домовете им. \\"Трябва да са обаче под наблюдение, все пак са гризачи, не трябва да им се има много вяра\\" - предупреждава Христина. И споделя, че понякога децата наричат зайчетата още в магазина - най-често с името Бъни. НДТ
 


Сходни връзки

* АВТОГРАФ С ОПАШКА: ДЕКОРАТИВНИТЕ ЗАЙЧЕТА - СРЕД ЛЮБИМИТЕ ПОДАРЪЦИ ЗА ДЕЦАТА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
* АВТОГРАФ С ОПАШКА: ДЕКОРАТИВНИТЕ ЗАЙЧЕТА - СРЕД ЛЮБИМИТЕ ПОДАРЪЦИ ЗА ДЕЦАТА
Автор: Anonymous да 2010-12-25 @ 11:25 EET

Миналата година Дядо Коледа ни подари бяло ангорче с червени очички /албинос/! Цяло съкровище! Много е послушен, ходи из цялата къща, но си има и любими места, на които се храни, спи! Почти не обича да стои в клетката! Вече не гризка кабели / това го прави, докато беше на 2-3 месеца/. За израстналите зъби го водим на заешки стоматолог!

   Обичаме си зайчето!!!

* АВТОГРАФ С ОПАШКА: ДЕКОРАТИВНИТЕ ЗАЙЧЕТА - СРЕД ЛЮБИМИТЕ ПОДАРЪЦИ ЗА ДЕЦАТА
Автор: Admin да 2010-12-25 @ 11:57 EET
В началото на 2011 г. елата в редакцията на НДТ, за да разкажете за любимеца си и донесете снимки с него, за да ги пуснем в сайта и вестника.
* АВТОГРАФ С ОПАШКА: ДЕКОРАТИВНИТЕ ЗАЙЧЕТА - СРЕД ЛЮБИМИТЕ ПОДАРЪЦИ ЗА ДЕЦАТА
Автор: Anonymous да 2010-12-26 @ 11:04 EET

Много благодаря за вниманието! Ще ви изпратя снимки !

Весели празници!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди