изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:43 EEST
Уикилийкс разкри шпионски игри от високо ниво    
По света Франция развива още по-активен индустриален шпионаж в европейските държави нейни съюзнички, отколкото дори Китай и Русия. Германия пък се опитва да разработи ново поколение шпионски сателити. Това пише норвежкият в. "Афтенпостен", който се позовава на дипломатически телеграми, получени от Уикилийкс, предаде Франс прес, цитирана от БТА. "Френският шпионаж е разпрострян толкова широко, че щетите от него за германската икономика като цяло са по-значителни от щетите, нанасяни от Китай или Русия", се казва в телеграма без дата от посолството на САЩ в Берлин. "Афтенпостен", който получил по неизвестен начин през декември 250 хиляди дипломатически документа от Уикилийкс, цитира на норвежки език думи, казани според донесение на посолството от шефа на германска групировка.

"Франция е империята на Злото, що се отнася до кражбите на технологии, и Германия знае това", заявил през октомври 2009 г. Бери Смутни, генерален директор на "OHB Technologie", малък производител на сателити в Германия. Германската компания стана известна през януари 2010 г., когато спечели в състезание с дъщерна фирма на гиганта EADS  договор за производство на сателити за програмата "Галилео", бъдещия европейски GPS, припомня агенцията.

В понеделник "Афтенпостен" вече писа за френско-германската конкуренция в производството на шпионски сателити. Според документи, получени от Уикилийкс, Германия търсела начин да развие с помощта на САЩ собствена програма за сателити за оптично наблюдение независимо от възраженията на Франция, която оглавява европейските усилия в тази насока със своите спътници "Хелиос", добавя АФП.

Германия възнамерявала да създаде нов сателит, който да може да наблюдава всяко кътче от Земята по няколко пъти на ден, включително да "гледа" под земята. Това е неизвестният досега проект HiROS, пише "Дневник", като се позова на агенциите.
Грами от американското посолство в Берлин разкриват как германските власти в тясно сътрудничество със САЩ са подели "агресивна" борба за изграждането на ново поколение шпионски сателити. http://dnes.dir.bg

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ОТ УИКИЛИЙКС

 


Сходни връзки

Уикилийкс разкри шпионски игри от високо ниво | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди