изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:44 EEST
НАД 10 000 РУМЪНЦИ КАРАТ НАШИ КОЛИ    
ИкономикаПроблемът все още не е решен, той е общ за всички райони, които граничат с Румъния, коментира зам.-кметът Иван Колев. Все още не е решен проблемът с автомобилите, които се карат в Румъния, но са с номера от Добрич. Те вече са над 10 000, каза вчера зам.-кметът Иван Колев. Той обясни, че проблемът е общ за всички общини, които граничат с Румъния, и за решаването му са нужни законодателни мерки. 



Както НДТ вече нееднократно е писал, двойното увеличение на данъка в Румъния, бавната процедура, ограниченията за възраст на колите, хиляди румънци карат коли с BG регистрация. Българските собственици декларират пред властите, че са продали автомобила като представят договор за покупко-продажба с новия румънски собственик. Румънците пък декларират пред тамошните власти, че колата е на българин и те я карат с пълномощно. Регистрирането на автомобил в северната ни съседка става за 20 дни срещу 3 000 евро, докато в България е няколко пъти по-евтино. Много българи доставят автомобили от чужбина и ги преотстъпват на румънци, защото в Румъния не допуска коли, по-стари от 5 години. Добрички граждани - вносители са регистрирали на свое име по 300 - 400 превозни средства, обясниха запознати. Чрез схемата румънците избягват да плащат скъпа екотакса в страната си, но не се и плаща данък у нас.
С цел избягване на проблема бе договорено между община и ДАИ да се изисква задължително да е платен данък при минаване на технически преглед. Но, и това не е дало резултат. Проблемът може да се реши само със законодателни промени, коментира зам.-кметът Иван Колев.
 


Сходни връзки

НАД 10 000 РУМЪНЦИ КАРАТ НАШИ КОЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди