изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:29 EEST
Глобиха жена след инцидент с кортежа на премиера    
НовиниCтудентката Яна Петрова е глобена от КАТ за инцидента с колата на НСО от кортежа на премиера Бойко Борисов край Плевен. На Петрова й е съставен акт след лекия пътен инцидент с джипа, в който се движели гардовете на премиера Бойко Борисов, съобщава в. "24 часа". В акта е записано, че студентката “не е осигурила достатъчно място на пътното платно за безпрепятствено преминаване на МПС със специален режим на движение - звуков и светлинен сигнал”. Описани са и щетите за двете коли. Одраскана лява врата и огледало за обратно виждане на автомобила на Петрова и одраскване на десния заден калник на правителствения джип.

Леката катастрофа стана на 21 януари т.г. при пътуване на премиера Борисов до Плевен. Първоначално обаче бе съобщено, че колите на НСО са изпреварвали неправилно, заради което автомобилът на жената е изхвърчал от пътя.
Тогава Яна Петрова разказа, че кортеж от автомобили на НСО я е изпреварил около 10 километра преди Плевен. Заради завой и насрещно движение зад нея останали два автомобила Ауди и джип, които тя разпознала като част от кортежа, тъй като били с включена сигнализация.

"В момента, в който джипа ме изпреварваше, приближи максимално до мен, ожули ми врата - лявата на колата, огледалото се сви и се прибра навътре, показа се една ръка от прозореца, която удари с юмрук по тавана. Всичко стана за броени секунди, даже не можех да осъзная какво се случва", заяви Петрова.

Вчера момичето отказа коментар за наложената й санкция от КАТ. Тя обаче признала пред медии, че възприела кортежа като една кола със специален режим и тръгнала да се връща в платното за движение.

“Едва за 5% от произшествията на пътя с участието на наши автомобили отговорността е понесъл шофьорът от службата ни”, заяви шефът на НСО ген. Димитър Димитров.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Глобиха жена след инцидент с кортежа на премиера | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Глобиха жена след инцидент с кортежа на премиера
Автор: Anonymous да 2011-01-28 @ 13:31 EET
Нещастници гадни!Сега студентката виновна че не е осигурила път.Мама ви мръсна ГЕРБова.Не се начекнахте.Къде трябваше да отбие момичето?В канавката ли,та те спокойно да си минават? И какво като е кортежа на премиера.Да имаше този премиер малко доблест и да беше спрял шибания си кортеж и да се позаинтересува за момичето.Иначе може медийната звезда да дава интервю след интервю и да се прави на шут-ни лук ял,ни лук мирисал.СТРАХЛИВЦИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!
Глобиха жена след инцидент с кортежа на премиера
Автор: Anonymous да 2011-01-28 @ 13:58 EET
Щях да бада учудена ако НЕ бяха глобили стуедентката.Че кой друг освен нея ще е виновен нямя да е шофьора на джипа това е пределно ясно . ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ.
Глобиха жена след инцидент с кортежа на премиера
Автор: Anonymous да 2011-01-28 @ 15:39 EET

Сега... Първо  явно вече са уточнени нещата. :-)

Второ, Водачката явно не е преценила ситуацията и не е трябвало въобще да се бута в кортежа. Като е пуснала първите коли, трябвало е да отбие и да спре евентуално, за да пусне и другите. Това, че не е преценила правилно пътната обстановка (която се е изменила впоследствие) е изцяло неин проблем; а нарушението на правилника за движение по пътищата е ясно - на специалните автомобили се дава винаги път. Дали ще се спира или отбива шофьорът сам решава...

Трето, няма как конвой да се спре, защото това може да се окаже засада.  Не е работа на непрофесионалисти да оценяват оперативното поведение на професионални гардове. 

Четвърто, наистина за последните 2 години има поне 3 известни случая със коли от НСО. Единият е от 2009 край Варна, когато притрепаха някакъв моторист; вторият е случаят с конвоя на Президента от лятото на 2010; и третият е този. Грешки стават, населението малко трябва да вземе да се пази, а не да се натиска там където накривяването на броните ще е най-малкия проблем.

Пето, добре е, че все пак научаваме за такива случаи. Можеше да има служба по "замитане на следите". Колко му е една млада студентка да я изкараш луда и шушумига?!  Добре е все пак, че държавната машина не се движи от толкова агресивни хора, като тези, написали горните два коментара. Ама то и това време ще дойде, както сте я подкарали...


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди