изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:50 EEST
Мъжете: Ако е с друга жена, може    
Любопитно

Установено било, че като цяло 50 % от мъжете по всяка вероятност биха продължили връзката с жена, която е имала забежка с друга жена



Половината мъже биха простили на приятелките си изневярата ако става въпрос за друга жена, според ново изследване.

Жените обаче е по-малко вероятно да простят и да забравят, ако приятелят им е бил с друг мъж, според изследване на Университета на Тексас в Остин.

Изследователите включили 718 колежани, които трябвало да си представят дългогодишна връзка и какви биха били реакциите им при няколко различни сценария за изневяра.

Установено било, че като цяло 50 % от мъжете по всяка вероятност биха продължили връзката с жена, която е имала забежка с друга жена, докато 22 % заявяват, че биха преглътнали болката от изневяра с друг представител на силния пол.

При жените резултатите обаче са точно обратните.

Ако приятелят е изневерил с друга жена, 28 % твърдят, че биха го задържали до себе си, но едва 21 % биха простили прегрешение с друг мъж.

Публикувано този месец в журнала Personality and Individual Differences ("Персоналност и индивидуални различия"), изследването заключава, че реакциите на участниците в него са базирани на основни инстинкти, свързани с ревността.

"Активира се устойчив механизъм на ревност при мъжете и при жените от различен тип ориентири – тези, които застрашават бащинството при мъжете и тези, които заплашват с изоставяне при жените", според Джейми Конфър, водещ автор на изследването и кандидат за доктор по еволюционна психология.

Изследователите питали участниците за техния реален опит с изневярата. Тогава отново мъжете се оказвали по-малко толерантни от жените.
http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Мъжете: Ако е с друга жена, може | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди