изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:05 EEST
Правете любов като древните римляни    
Любопитно
Kойто смята, че наръчниците за успешен секс са изобретение на новото време, се лъже. Още в Древния Рим поети са давали съвети буквално на кило по въпросите на успешния любовен живот. При това съвсем не са се ограничавали в рамките на поезията – сексуалните хватки, които проповядват, са далече от всякаква идилична романтика. Мръсни разговори, имитиране на оргазъм, пози за дебели и стари - книжките със съвети са изключително прагматични. До нас е достигнала цяла енциклопедия на любовните умения, сътворена от поета Овидий. В книжката “Любовно изкуство” той дава секссъвети за всякакви ситуации. Ето и най-любопитните от тях:


Към жената: “Ако коремът ти е на пластове от излишна плът, не се притеснявай. Просто се обърни с гръб към него, докато го яздиш и покажи гърба си!” Днес Овидий със сигурност би бил линчуван от феминистките заради съветите си само хубавките жени да показват лицата си по време на секс.

“Всяка жена трябва да върви по своя индивидуален път в леглото, съобразявайки се с качествата и недостатъците на тялото си. Не всяка поза стои добре. Ако тя има красиво лице, нека да лежи по гръб, ако гърбът й е за предпочитане, да се обърне!”, пише поетът.

Ниските жени да изберат позата “ездач”.

“Ако си по-скоро нисичка, тогава го язди през цялата нощ, защото ръстът ти се превръща в предимство. По-тежките не могат да си го позволят”, съветва Овидий.

Поетът е помислил и за мързеливите дами. “Ако си изморена, обърни се надясно, леко се подпри и го остави да действа. Това е хем красиво, хем пести силите.”

Поетът насърчава всички да не се срамуват да си говорят мръсотии в леглото. “Нашепвай сладко и не спирай да издаваш нежни звуци, възбудено говори и не мълчи насред акта.”

Поетът е изключително либерален и към темата за оргазма, като няма нищо против имитирането му: “И ти, на която природата е отказала да дари това любовно чувство, издавай измамни звуци, които да описват сладкия връх. Само внимавай да не се забележи измамата. Движи тялото и не забравяй страстния поглед. Че е дошъл гъделът, издават очите и честото дишане през устата.”

Поетът като истински сексуален терапевт обяснява и колко важна е играта преди акта, за да се стигне до върховна наслада. Най-лесно е да се подготви почвата с помощта на пръстите, смята той: “Сега е време пръстите опипом да изследват царството на удоволствията. Не бързай, моля, имаш време. Забавяй даже нарочно, това повишава удоволствието. Когато си открил къде жената обича да я гъделичкаш, танцувай с пръсти там и ще видиш как очите й блясват.

Така танцува слънцето по водната повърхност.”

Овидий съветва да се дава пространство на фантазията и затова препоръчва любов да се прави на тъмно. “Не пускай светлината от прозореца в стаята, така разчиташ на чувствеността на тялото.”

Поетът не е пестил и лайф-стайл съвети за красота, хигиена и прикриване на недостатъци. Ниските жени съветва: “Седи по-често, за да не помисли той, когато си права, че всъщност си седнала.”

Ако устата мирише, а зъбите са лоши, Овидий пише: “Която има мирис от устата, да се сдържа в приказките и да държи лицето си по-далеч от това на мъжа. Ако зъбите ти са черни, твърде големи или не стоят правилно, само ще си навредиш, ако много се смееш.” Жените, които пият твърде много алкохол, убиват любовното чувство, смята още римлянинът. “Грозно е да видиш как една жена лежи, опиянена от многото вино. Тя е готова на всякакъв вид ласки.”



Телесната хигиена и обезкосмяването са задължителни, постановява поетът.

“Ще пошепна в ушето на неопитната красавица – оставяй малко сладка миризма само под мишниците. Излишните косми отстрани!” Гримът трябва да е незабележим и да се нанася тайно: “В това е голямото изкуство – да прикриеш разкрасяването. Нима момъкът не би си тръгнал разочарован, ако на другата утрин види да капе гримът от лицето ти?

Гримирай се само когато си сама, спести ни гледката на трудоемкото разхубавяване.”

Дамите обаче трябва смело да показват кожа: “Ако си апетитна и бяла, не се срамувай да разголиш рамо и ръка. Страст ни обхваща, когато видим това и пожелаем да го целунем.”

Тези съвети са давани през първи век преди Христа. 19 века по-късно сексът се превръща в срамна дума, а съвети дават предимно благородните и дълбоко религиозни дами. Техните наръчници могат днес да се ползват като правила какво не бива да правим, ако искаме да имаме успешен сексуален живот.



Най-популярен е наръчникът за сексуалното поведение на добрата съпруга, издаден през 1894 г. от Рут Смитър, жена на британски проповедник. “Ако няма как да се избегне сексът, практикувайте го само в пълна тъмнина. И останете напълно облечена”, нарежда англичанката. “Носете дебели памучни нощници и карайте мъжа ви да не сваля пижамата. За секса открийте само малко местенце от тялото. Ако мъжът иска да ви целуне по устата, извърнете глава и подложете буза.

Ако пък целува ръка, свийте я на юмрук!

Ако се опита да ви целува на други места, скочете веднага от леглото и кажете, че трябва да отидете до тоалетна. Това ще изпари желанието му да докосва с устни забранените места.”

Госпожа Смитър е безмилостна и по отношение на флирта: “Ако се опитва да ви изкуши в непристойни разговори, парирайте го с невинни въпроси. Ако той им отговори, продължавайте с невинните теми, за да избегнете сексуален контакт.”


Съпрузите сигурно са ненавиждали британката заради съвети като тези: “За да спите с мъжа си възможно най-рядко, имитирайте болести, мигрена или умора. Скандали, каране и ругаене също са ефективни, ако ги провокирате около час преди времето за лягане... Една умна съпруга трябва да е в състояние в края на първата година от съпружеския си живот да е свела сексуалните контакти до веднъж седмично. На края на петата година не бива да ляга с мъжа си по-често от веднъж месечно.”

В леглото пък съпругата трябва “да лежи, без да се помръдва. Иначе съпругът може да помисли, че тя изпитва удоволствие и това да го настрои за още любовни игри.”



Според Рут Смитър основното правило на брака е: “Давай малко, рядко и най-вече с неудоволствие. Иначе добрият брак ще се превърне в сексуална оргия!” (24часа) http://www.24chasa.bg

Пътеводител на плътските наслади

 


Сходни връзки

Правете любов като древните римляни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди