изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:05 EET
Вдовицата на Бай Миле защити Сретен Йосич    
Новини

Силвия Панагонова твърди: \"Двамата бяха много близки приятели, не може той да е поръчал мъжа ми!\" Силвия Панагонова, вдовицата на Бай Миле, се обяви в защита на Сретен Йосич и отрече той да е поръчвал убийството на съпруга й. Сръбските медии излязоха с информация, че вероятно тя ще бъде призована да свидетелства в полза на Сретен Йосич.




Информацията за това, че един от най-големите наркобосове на Балканите стои зад убийството на Милчо Бонев – Бай Миле, се появи, след като пред съда в Белград свидетелства Томислав Мариянович. По думите му именно Сретен Йосич е поръчал разстрела и е поверил организацията на кума си Слободан Дурович – Кардинал.

Малко след изявленията на Мариянович Силвия Панагонова даде изявление за сръбските медии, в които твърди:

“По никакъв начин не съм си и помисляла, че Сретен Йосич може да е поръчал убийството на мъжа ми. По-скоро той ще отмъсти за смъртта на Милчо. Двамата бяха много близки, семействата ни са близки, а аз и Сретен сме като брат и сестра”, твърди Силвия Панагонова, цитирана от сръбския вестник “Ало”. Изданието споменава и друг, анонимен източник, според който Милчо Бонев се ползвал с голямо влияние в Сърбия, делегирано му именно от Сретен Йосич. В местните наркосреди Милчо Бонев бил известен още с прякорите
Миле Бакуз и Миле Малерозния

“Преди да бъде убит, Милчо Бонев е договарял с хора от Земунския клан да поеме част от наркотериториите в Белград. Миле Бакуз имаше много силно влияние в Сърбия и едва ли Сретен Йосич стои точно зад ликвидирането му”, пише още “Ало”, цитирайки неназован източник от обкръжението на Бай Миле.

Заради твърденията на Мариянович, че Кардинала стои зад покушението, стана ясно, че сръбските власти са изискали документи по делото за убийството на Бай Миле. В замяна на това те са обещали да предоставят информация по новите разкрития.

По думите на Мариянович Слободан Джурович-Кардинал е извикал Робърт Матанич и му е поверил организацията и изпълнението на покушението. Матанич е и сред обвиняемите за взривяването на хърватския журналист и собственик на списание “Национал” Иво Пуканич.

“Бях свидетел на разговор в Загреб, при който Джурович се обади на Матанич и му каза, че лично Сретен Йосич е поръчал да се ликвидира Бай Миле. Каза му, че той трябва да организира всичко и ако изпълни навреме поръчката, ще получи и пари отгоре. Каза му: “Дадени са 500 000 евро за поръчката”, твърди Томислав Мариянович. Според него убийството било поръчано заради неуспешния опит през 2004 г. да осуети екстрадирането на Сретен Йосич от София. След ликвидирането на Бай Миле именно Джурович бил човекът, наследил престъпния бизнес на Милчо Бонев от

търговията с наркотици и оръжие

пише още в показанията си защитеният свидетел Мариянович. По думите му групата, която е извършила убийството на Пуканич в Загреб, се е събрала отново през 2008-а след завръщането от България на хърватина Робърт Матанич.

У нас той бе известен като ръководител на т. нар. “хърватска банда за мокри поръчки”. Освен ликвидирането на Милчо Бонев й се приписват и други покушения, сред които “Попското убийство” в кафене “Арт деко”, разстрела на Митко Малкия и дори ликвидирането на Антон Милтенов-Клюна.

Роберт Матанич бе задържан наравно с останалите, но впоследствие бе екстрадиран за Сърбия. В ареста остана единствено Иван Може, който бе обвинен за убийството на Шаки в Княжево. Впоследствие Може бе пуснат от ареста, но изчезна безследно още на същия ден и оттогава се води в неизвестност. Полицията повдигна обвинение за отвличане срещу Йоско от Костинброд, с когото Иван Може бе забелязан за последен път. Поради липса на доказателства Може бе

освободен и оневинен

Семействата на Бай Миле и Сретен Йосич действително поддържат близки отношения. Това твърди пред “ШОУ” и Николай Йосич, с когото репортер на вестника успя да установи контакт. В момента най-големият от четиримата сина на сръбския наркобос завършва висшето си образование в Атина, където следва бизнес администрации.

“Това са пълни глупости, които се пишат за баща ми, и трябва да се престане с това. Никога не би поръчал убийство на свой приятел. Много хора му вредят и не искам да коментирам повече. Нелепо е да обвиняват баща ми за убийства на хора в България. Не ви съветвам и вас да го правите”, коментира Николай Йосич. Баща му Сретен Йосич също отрича да е поръчвал на кума си да организира ликвидирането на Милчо Бонев. “Твърденията на Томислав Мариянович са смешни и той трябва да бъде подложен на детектор на лъжата. Използват го, за да скалъпват обвинения срещу мен, които не почиват на факти, а само на неговите твърдения”, твърди Сретен Йосич.

Връзките на Сретен Йосич с бившата групировка СИК датират от години. Именно Бай Миле е топлата връзка със сръбските наркобанди в разцвета на мутрите. Твърди се дори, че той е човекът, който подпомага укриването на Сретен Йосич в България. Бай Миле е изключително близък и с Цеца Величкович. След разстрела на съпруга й Желко Ражнятович-Аркан, той подава ръка на вдовицата. С помощта на Цеца Величкович Бай Миле извършва и няколко футболни трансфера.

Близък до семейството на сръбския наркобос Сретен Йосич е и друг сикаджия – Младен Михалев-Маджо. След като сръбските власти иззеха луксозната семейна вила на Йосич в квартал “Дедине”, Маджо приюти Вера, съпругата на сърбина. Според сръбските медии тя често отскача до имението на Младен Михалев в Швейцария.

Децата на Сретен Йосич и Бай Миле също са приятели. Преди време дори се заговори, че Николай Йосич е имал роман с Йоанна – дъщерята на Милчо Бонев.

Обвинението

До този момент няма официално потвърждение, че българските съдебни власти вече са получили от сръбската прокуратура документите за организацията на убийството на Бай Миле.

Това се твърди единствено от медиите в Белград: “Българските власти смятат, че Сретен Йосич, по-известен като Йоца Амстердам, стои зад убийството на наркотрафиканта Милчо Бонев-Бай Миле, който бе убит в края на юли 2004 година в София в ресторант-градина “Славия”. При атентата бяха убити и петима от охранителите на Бай Миле”, пише сръбският “Курир”.

В края на ноември миналата година, чрез видео-връзка от хърватската столица Загреб, Томислав Марянович обвини Слободан Джурович, че в края на 2004 година, след ареста на Сретен Йосич в София и екстрадирането му в Холандия, той е поръчал убийството на Бай Миле. След убийството той изцяло е поел контрола над неговия бизнес. Томислав Марянович даваше показания в делото за убийството на хърватския журналисти собственик на вестник \"Национал\" Иво Пуканич.

\"В българския подземен свят тогава се шушукаше, че от затворническата си килия Йосич е поръчал ликвидирането на командира на българските спецслужби, защото той не е предотвратил екстрадирането му в Холандия, за което негов приятел е платил 3 млн. долара. Йосич смятал, че е попаднал в капан. Поради тази причина е бил изстрелян и един куршум в диамантения му часовник, което означавало, че времето му е изтекло и че е искал да получи нещо, което не му принадлежи\", твърди и сръбският вестник \"Ало\".

Мария НИКОЛАЕВА

http://www.blitz.bg

 ОЩЕ ЗА БАЙ МИЛЕ    ОЩЕ ЗА СРЕТЕН ЙОСИЧ

 


Сходни връзки

Вдовицата на Бай Миле защити Сретен Йосич | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вдовицата на Бай Миле защити Сретен Йосич
Автор: Anonymous да 2011-02-06 @ 08:02 EET
И къкво от това , занимавате ни със БАНДИТИ чиито ръце са опръскани с кръв - възхвалява ме ли ги като пишем за тях?????  Пишете за беднотията която се шири !!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди