изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:50 EEST
Разследват българска следа в изчезване на политик    
По светаПолицията в Германия разследва българска следа в изчезването на политик от "Партията на зелените" в област Оберхафел, провинция Бранденбург, предаде БНР.  Преди да потъне в неизвестност, 33-годишният Кристиан Гьотес, касиер на партията, изтегля на части от служебната каса 40 хиляди евро. Само преди дни партийният касиер изпраща имейл, с който изненадващо обявява, че напуска поста. Като причина той посочва, че е бил полдожен на прекален стрес покрай следването му.

Заради неговото оттегляне в началото на седмицата зелените свикват извънредно събрание, на което той не се явява. И от тогава никой повече не чува за него. Телефонът му е изключен, а родителите му са го обявили за издирване. При направената набързо ревизия е установено, че само в рамките на последните три дни Кристиан Гьотес е изтеглил от партийната сметка общо 40 хиляди евро в брой. Партията на зелените вече е блокирала сметките си, а полицията разследва случая.

Още през миналата година той е бил заподозрян за преводи на големи суми в сметки в чужбина. Но не е било установено дали парите са собствени или партийни. Засега прокуратурата не потвърждава, но и не отрича тези пари да са превеждани в България.

Според приятел на касиера, в последно време той се е държал много странно.
Мъжът потвърждава българската следа в лицето на приятелката на Гьотес, която била проститутка и той искал да я откупи с тези пари. Според други информации жената е наркозависима. От партията на зелените са категорични, че изчезването му има връзка само с личния му живот.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Разследват българска следа в изчезване на политик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди