изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:54 EEST
Задържаха бивш зам.-министър заради откуп за кола    
Ред и сигурност Бившият заместник-министър на външните работи от квотата на ДПС в правителството на Сергей Станишев - Феим Чаушев, е бил задържан като посредник при получаване на откуп за краден автомобил. Това съобщи пред „Фокус” министър Цветан Цветанов. Откупът е бил поискан за джип БМВ Х6 с турска регистрация. Колата била открадната на 19 февруари от паркинг на столичен хотел. Автомобилът е бил без застраховка. Приблизителната му стойност е около 100 000 евро, уточни вицепремиерът.

Турски гражданин, собственик на автомобила, потърсил помощ от полицията. Според разказа му - той се свързал с Феим Чаушев, който му обещал, че ще опита да направи нещо, за да намерят колата. След няколко дни му заявил, че това може да стане, но ако се плати откуп на крадците 25 000 евро.

Така, във вторник около 20.00 часа в София, е задържан 37-годишният Ивайло Г. при получаване на откуп за крадения автомобил в размер на 23 000 евро. Потърпевшият заявил, че толкова е сумата, която е успял да събере.
Около час и половина по-късно за среща със задържания пристигнал бившият заместник-министър, който, според Ивайло Г., обявил, че идва „за да си оправят нещата”.

Чаушев е задържан на ул. „Персенк” в ж.к. „Лозенец” и е отведен в СДВР за разпит заедно с другия задържан.
При разплитането на случая са използвани СРС-та, уточни министър Цветанов.
В сряда сутринта старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР съобщи, че Чаушев е задържан за 24 часа и предстои повдигането на обвинението от прокуратурата.

\"Много неща съм видял, но никога не съм очаквал, че висш служител на държавната администрация и бивш заместник-министър в две министерства, ще бъде разкрит и задържан в схема за получаване на откуп за краден автомобил”, коментира той.

Феим Чаушев подаде оставка през март 2008 г., когато около него избухна скандал. Тогава беше разпространена информация, че той, под името Петър Чаушев, има участие в \"Дюни\" заедно със бизнесмена Людмил Стойков, разследван около аферата с пари от САПАРД, и в още две търговски дружества и не е декларирал това пред Сметната палата.
\"От 2002 г. не се занимавам с никакъв бизнес и нямам бизнес отношения с никого\", отрече тогава Чаушев и заяви, че срещу него се води клеветническа кампания, а името му е било сменено принудително по време на Възродителния процес. http://dnes.dir.bg/

Борисов маха нови посланици, прави кабинет до 27-и

Зам.-министърът от ДПС с много имена лъсна в аферата

Стара муцуна се върна в играта като зам.-министър

Агенти на ДПС проверяват Чаушев

Феим Чаушев: Откакто заемам държавни постове, аз не се занимавам с бизнес

Нищят Феим Чаушев за връзки с ”Дюни”

Първанов покани Кадафи на гости

Валя Червеняшка се отказа от адвокатите си по делото в Либия

Зам.-министър Феим Чаушев пътува за Триполи, според неофициална информация

Държавата провали делото, праща нередовни адвокати

 


Сходни връзки

Задържаха бивш зам.-министър заради откуп за кола | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди