изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:01 EEST
ОТБЕЛЯЗВАМЕ ТОДОРОВДЕН С КУШИИ    
Спорт  На 12 март (събота) ще бъде отбелязан най-вълнуващият празник в календара на Българска федерация по конен спорт, клубовете и базите по конен спорт, професионално ангажираните и любителите на спорта -  Тодоровден.

Разнообразни и атрактивни събития ще бъдат организирани по повод Тодоровден в цялата страна, за да се уважат народните поверия, свързани със здравето на конете. Приготвянето на обредни хлябове под формата на конче или подкова, както и организирането на кушии (надбягвания) за демонстриране на качествата и уменията на коня са част от народните ритуали за празника.
На Тодоровден в село Малка Смолница ще бъдат организирани конни състезания от клуб “Класика”. Началото на проявата ще бъде дадено в 11 часа. Участниците ще премерят сили на две височини - 100 и 120 см. Програмата включва препускания на 1600 и 1800 метра за работни каруцарски коне и демонстративно състезание на расови коне. Наградният фонд е осигурен от Община Добричка.
Община Генерал Тошево и спортен клуб за конна езда "Пегасос" организират турнир по конен спорт в памет на доц.д-р Тодор Тодоров. Турнирът ще се проведе на 12 март от 10.30 часа на паркура на тренировъчното игрище в добруджанското градче, съобщават от кметството. След края на турнира са организирани кушии с несъстезателни коне, състезания с магарешки колички - зад тренировъчното игрище и състезания с магарета на улица "Витоша".
Тодоровден е още един повод да се докоснем до емоцията, която носят конете и да си пожелаем много спортни успехи през настоящата година, която е решителна за придобиване на квоти за участие в Олимпиадата в Лондон през 2012 година.


 


Сходни връзки

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ТОДОРОВДЕН С КУШИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди