изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:44 EEST
САЛАТИ С АВОКАДО СРЕЩУ ПРОЛЕТНА УМОРА    
Кулинарни САЛАТИ С АВОКАДО СРЕЩУ ПРОЛЕТНА УМОРА

САЛАТА ОТ АВОКАДО

Продукти: 1 голямо авокадо, 1 средна глава кромид лук, 2 домата, 4 листа от маруля, 2 с. л. зехтин, сол.

Добре узрялото авокадо се обелва, пасира се и се смесва със ситно нарязаните домати и лука. Салатата се посолява, подправя се със зехтин и се сервира охладена върху листа от маруля.

ГУАКАМОЛЕ

Продукти: 1 авокадо, 1 с. л. чили сос, сок от половин лимон, 1 с. л. ябълков оцет, 1 домат, щипка сух босилек, четвърт глава лук, 1 ч. л. маково семе, 1 скилидка чесън, шипка сух джинджифил.

Авокадото се обелва, разрязва се, смесва се с останалите съставки и всичко се смила в миксер. Получената паста се охлажда за около един час в хладилник и се поднася с царевични тортили, чипс или тънки препечени филийки.

САЛАТА СЪС СКАРИДИ

Продукти: 1 по-голямо авокадо, 24 скариди, половин пакетче рулца от раци, 1 прясна маруля, сок от 1 лимон, сол на вкус.

За соса: 200 грама пълномаслено кисело мляко, 1 чаена лъжичка дижонска горчица, 1 връзка пресен магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Най-напред рулцата от раци се нарязват на кръгчета, авокадото се обелва и се нарязва също на кубчета. Объркват се в порцеланова купа добре и се поливат с лимонов сок. Дъното на прозрачни чаши със столче се покрива с едно листо от маруля и върху тях се подреждат скаридите, рулцата от раци и авокадото. Киселото мляко се смесва с горчицата, добавят се солта, черният пипер и нарязаният на ситно магданоз. Накрая се залива със соса и салатата е готова за сервиране.

САЛАТА С ПИПЕРКИ

Продукти: 2 броя авокадо, 3-4 печени червени чушки (може и от консерва), 2 домата, 1 стрък целина, половин глава кромид лук, сок от половин лимон, 1 с. л. зехтин, сол.

Авокадото се обелва, отстранява се костилката и се нарязва на кубчета. Добавят се почистените и нарязани на ситно печени чушки, домати, целина и кромид лук. Салатата се подправя със сол, лимонов сок и зехтин и се сервира веднага, за да не потъмнее авокадото.

САЛАТА СЪС ЗЕЛЕНИ ЧУШКИ

Продукти: 8 зелени чушки, 200 г риба тон (от консерва), 2 броя авокадо, 3 листа от маруля, 30 мл зехтин, 10 мл ябълков оцет, сол.

За дресинга: 50 мл ябълков оцет, 100 мл зехтин, 1 глава червен лук, 1 с. л. стрит сух босилек, черен пипер.

Авокадото се обелва, изчиства се и се нарязва на парченца. Добавят се ситно нарязаните листа от маруля, парченцата риба тон, сол, оцет, зехтин и смлян черен пипер.

С тази плънка се пълнят изчистените от семето и разрязани по дължина чушки. Поставят се в дълбок съд и се заливат с дресинг от оцет, зехтин, ситно нарязан червен лук, босилек и смлян червен пипер и се оставят няколко часа на хладно.

САЛАТА С ГРЕЙПФРУТ

Продукти: 1 добре узряло авокадо, 1 розов грейпфрут, 100 мл прясно изцеден сок от грейпфрут, 50 мл балсамиков оцет, 50 мл зехтин, едро смлян розов пипер, сол.

Авокадото се обелва и се нарязва на дълги тънки резени. Обеленият грейпфрут се почиства от ципата и се нарязва. Резените от авокадото и парчетата грейпфрут се нареждат в салатиера. В купа се разбива сокът от грейпфрут с оцета, добавя се зехтинът и се поръсва със смлян розов пипер. С този винегрет се заливат авокадото и грейпфрутът и се сервира веднага.

http://health.actualno.com

 


Сходни връзки

САЛАТИ С АВОКАДО СРЕЩУ ПРОЛЕТНА УМОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди