изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:22 EET
Емил Кошлуков: Вили Сечкова преби Венета!    
Интервюта
Райкова прави интервюта с Митьо Пищова, а Сечкова - със звезди.


Eмил Кошлуков е роден на 26 октомври 1965 г. в Пазарджик. През 1985 г. като войник е осъден на 6 г. затвор за опит да предизвика бунт в казармата. През 1989 г. е приет за студент в СУ \"Св. Кл. Охридски\" - английска филология. На 14 ноември 1989 г. по негова инициатива се създава първото Независимо студентско дружество.

Завършва политология в Университета в Санта Барбара, Калифорния, САЩ. През 2001 г. се присъединява към НДСВ и става депутат в 39-ото НС. През лятото на 2004 г. е сред учредителите на партия “Новото време” и става неин председател. След загубата на парламентарните избори подава оставка от шефския пост.

От лятото на 2009 г. Емил Кошлуков върти продуцентската компания „No frame”, където е съдружник с Вили Сечкова. Те правят “Уикенд с Емил Кошлуков”, което от април ще бъде в събота и ще се казва “Факторът Кошлуков”, “5400”, “Споделено с Камелия”, “Какво ви забърка Лео” - по ТВ7, “ В джаза в събота вечер” по bTV, “Големият кеш” по Про.БГ...
Неженен, с едно дете. Дъщеря му Алис живее с майка си Наталия в Маями.


- Емиле, вярно ли е, че в ТВ7 се разгорял регионален конфликт между Пловдив и Пазарджик? С две думи: Бареков те гонел, защото имаш по-висок рейтинг от неговия?
- С Бареков се познаваме от хиляда години. Гостувал ми е в Маями. Карал е Нова година с мен при жена ми и дъщеря ми. Посрещал съм го и съм го развеждал... Разбира се, че няма такова нещо. Дори когато ми трябва репортер или гост за предаването, се чуваме по телефона и той всеки път казва: “Другарю, можем да ви уредим Плевнелиев /например/ за гост!”

Ние си говорим на “другарю” с него. Това е стара смешка - още когато беше в bTV. Тогава започнахме да си говорим така, за да дразним комунистите... Де факто

аз съм подчинен на Бареков.

- И няма никаква драма, че Люба Кулезич ще прави предаване в неделя?
- Няма никаква драма. Тя влиза в едно време, което е разработено вече от мен. Голямата ми радост е, че продължавам само в събота, за да мога поне в събота вечер да се наспивам. От понеделник до петък съм в офиса, а в събота и неделя ставах в 7 часа, за да отида на ефир. Наложи ми се да работя постоянно, което не ми се беше случвало от години. Както каза една моя приятелка:

“Нещо се прецака и ти почна работа!”

Люба Кулезич си има своите фенове, добра е. Дочувам, че вземала Ласкин, Албена Вулева...

- Открехни завесата все пак - какво ще се случва с теб от началото на април в ТВ7?
- Моето предаване ще се казва “Факторът Кошлуков”. Заедно с мен ще води Диана Алексиева. В предаването ще имаме и жива връзка. То ще бъде позитивно. Писна ми първа новина навсякъде да е: “Циганин изял баба си!”, “Дете наръгало дядо си!”. Не мога да разбера защо водещите казват “добър ден”, като след това започват да ни убеждават точно в обратното. Дразни ме съскането на водещите и опитите им да направят скандал. Човек като е в събота вкъщи и прави палачинки на децата си, не ще да слуша как Айше е изхвърлила седмото си дете в тоалетната.

- Ще има ли “пирон” в програмата?
- Хитът на предаването е това, което направихме с Жоро Марков - бившия конституционен съдия и оратор от сините митинги. Страхотен документален филм. Разделихме го на малки епизодчета по 5-10 минутки. Нарекохме го “Неразказани истории.” В тях Жоро ще разказва с документи за най-важните истории през изминалите 20 години. Той е свръхпрецизен - помни всичко, записва си всичко. В първия цикъл истории - “Завръщането на Царя”, Георги Марков разказва неща, които никой не знае в България. Например: През 2001 г. Царя се върна, но се оказва, че още от 1992 г. той опипва почвата и малко хора знаят как това е ставало. Малко хора знаят стъпките, които Царя е правил много бавно, много спокойно, за да стигне до триумфа си. Жоро Марков разказва това със снимки, със срещи в Лондон, Виена, Мадрид, с документи, с безумни истории. Някои от тях са много смешни. Георги Марков е много артистичен и ги разказва, играе ги. Как Царя казва:

“Да, бе, джанъм!”, “Ох, къде е завалията?”

И стигаме до това как се замисля връщането му, писмото от 101 интелектуалци, написано на машината на Асен Ошанов, на което е писал текстовете за песните на Лили Иванова, защо са 101... Как Царя казва: “Мале, да не стане някоя беля, джанъм, че братовчедът виж как го върнаха!?”. Симеон се е опасявал да не го изгонят като румънския крал Михай на летището. Жоро има уникални писма, снимки на тези срещи. Никой не знае за посрещането на Царя като държавен глава в Будапеща през 1992 г. с охрана от службата за сигурност на Унгария.

Жоро разказва още за прословутия си разговор през 1999-2000 г. с премиера Иван Костов, когато той беше конституционен съдия. Костов го вика в сладкарницата на “Шератон” и му казва:

“Трябва да правим Царя президент!”

Марков разказва и за още разговори по този въпрос по тайния телефон на властта - “петолъчката”. Става въпрос за прословутата битка в Конституционния съд, в която Петър Стоянов успява да изпързаля Костов... Тогава КС направи тълкуването, че който не е живял през последните 5 години в България, не може да се кандидатира за президент. Вследствие на това, че Конституционният съд отряза Царя, той основа НДСВ и стана премиер. Петър Стоянов мислеше, че ще си запази поста - не го направи, Костов също не запази властта и двамата заминаха! От голяма хитрина! Имаше един момент, в който Софиянски щеше да стане премиер, когато Царя взе властта, но нека го разкажем в предаването... Това е опит за политическа документалистика, не е имало досега такова нещо.

- Ти как реши да скъсаш с политиката и да станеш тв продуцент?
- Замислих се: “Защо аз да правя предаване, а някой продуцент да прибира парите?! Направих фирмата. Поканих Вили Сечкова, защото съм й кръстник и защото тя водеше “Градски легенди” по ТВ2, а също така и го продуцираше и се справяше брилянтно. Приятели сме от сума години. Излизали сме хиляди пъти заедно. Като разбрах, че не е кръстена, й се скарах. Викам: “Кръщавай се, иначе няма да говоря с тебе!”. Доста съм строг в тази област. Тогава тя пък ме покани за кръстник.

- Има ли нещо общо съпругът на Вили Сечкова - Александър Сталийски младши, който е сред близките приятели на премиера Бойко Борисов, с вашата продуцентска компания?

- Съпругът на Вили Сечкова няма нищо общо с продуцентската къща.

Познавам Сашо. Той е много готин. Но в нашия бизнес няма какво да каже. Понякога ни бъзика с Вили: “Какво правите там, нищо не правите!” На Вили: “Каква е пък сега тази рокля?!”. Дава акъл като зрител. В дела, с който Вили участва във фирмата, може и той да е помагал, не знам, не ме и вълнува. Аз имам най-голям дял в компанията.

- Преди време Вили Сечкова покани в “В джаза...” по bTV вицепремиера Цветанов да разказва за семейството си. Мнозина си помислиха, че това е именно, защото са от един приятелски кръг?
- Жената на вицепремиер роди трето дете и ние го хванахме да разкаже за семейството си! Абсолютно същото ще важи и за Първанов, и за всеки един, ако го хванем в подобен момент. Това са т.нар. рейтингови гости. Със същия успех Цветанов можеше да отиде и при Венета, но тя е малко по-скандална, рови по-махленски... Прави интервюта с Митьо Пищова, а ние правим със звездни хора. Затова той избира да дойде при нас.
Сега подготвяме “удар” с човек, който ще те втрещи, като го видиш в предаването. Такова не е правено!

- Прави впечатление, че каните за коментари в “В джаза...” журналисти от т. нар. жълта преса. Другите ви колеги телевизионери се изтрепват да преписват и черпят теми от тези вестници, но използват ефира само да ги плюят...
- Тиражите на т. нар. жълти вестници са огромни. Всякакви опити на другата преса да каже: “Тези са никакви, жълти”, са абсолютно лицемерни! Тези вестници са най-четени. Те правят сериозни интервюта с политици и 90 но сто от политиците дават охотно интервюта за там. Драмата на всекидневниците, които загубиха битката, си е тяхна. Те хем пожълтяха, хем се правеха на сериозни.

И хората спряха да им вярват.

- А как върви двубоят между Вили Сечкова и “Горещо” на Венета Райкова, което върви “на гърба й” по Нова тв?
- Бием я категорично, въпреки че Венета Райкова работи вече 7 години.

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА
http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Емил Кошлуков: Вили Сечкова преби Венета! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди