изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:03 EEST
Разрез на ухото превръща младежи в елфи    
Любопитно Млади американци дават по 600 долара, за да се подложат на операцията "заостряне на ушите като на приказен герой". Много хора си остават цял живот деца, вярващи в приказки и мечтаещи да въплътят поне част от тях в реалността. Както се оказва, пластичната хирургия може да им помогне в това. Например, като превърне обикновен човек в... елф.

Магическата метаморфоза се постига на практика без намесата на вълшебни сили - с леко движение на скалпела човешкото ухо бавно се превръща в островърхо ухо на елф. Операцията е лесна - на горния край на ухото се прави разрез, след това то се зашива така, че краят му да стане остър. И това е всичко - вълшебната трансформация е завършена. Тази мода заля цяла Европа и много други градове по целия свят. Най-много желаещи да се превърнат в приказни герои има в Германия. Говори се дори, че съществуват специални клубове за развлечения, където могат да попаднат само тези, които притежават такива уши. В Унгария съществува само един хирург, който практикува в клиниката за пластична хирургия Modern Plastic Surgery, занимаващ се с такава услуга. Той е специалистът, който прави на всички почитатели на Толкин и играта World of Warcraft ушни миди, точно като на техните любими персонажи от приказките. По неофициални данни, същият лекар е направил повече от 1000 такива операции
в Ню Йорк, където също практикува. Стойността на неговата услуга засега е неизвестна, но условията могат да се договорят и по телефона.
С тази процедура се занимава и художникът Стив Хейуърт в САЩ. Пълната промяна на ушите при него струва 600 долара и само след 20 минути клиентите вече си тръгват с чисто нова визия. Много от подложилите се на нея не спират дотук и продължават с манията си. Много от тях си имплантират рога, покриват се целите в татуировки и умират от желание да приличат на представител от животинското царство.
Операцията е болезнена и необратима - веднъж заострени, ушите никога повече не могат да се възстановят. Младите фенове на научната фантастика възприемат промяната като нещо забавно, което подхожда на характера им. "Има много хора, които си се представят в различна визия от реалната и искат да я покажат на света", казва Стив Хейуърт, който предлага услугата, но всъщност няма лиценз да предлага болкоуспокояващи на клиентите си.
"Щастлив съм да бъда артист, който може да достави на хората това, което искат", гордее се той. Все пак се ограничава като работи само с пълнолетни.
В интернет вече се появиха отзиви и въпроси от хора, които искат да получат "вълшебни" уши.
"Много искам да си направя уши на елф, но се притеснявам кога да направя това - прeз зимата нося непрекъснато шапка, която ще притиска крайчетата на ушите и сигурно ще боли...", колебае се един от феновете на новата мода. Болка има, разбира се, а и всеки професионалист ще предупреди, че подобна интервенция можа да се превърне в истинско изпитание за ухото, а и за целия организъм. Но модата на "вълшебните уши" не отслабва от тези пердупреждения.
Идеята за заострените уши за пръв път се появява при мистър Спок от филма "Стар Трек", още в първия сериал от 60-те години. Оттогава досега в ролята му се превъплъщават ред актьори. Скорошната мания се проявява по-скоро при феновете на "Властелина на пръстените", вдъхновени от елфската красота на Арвен, изиграна от Лив Тайлър ("Невероятния Хълк", "Армагедон"), или Леголас- Орландо Блум ("Карибски пирати", "Троя").


Чуват музиката по-добре

Подложилите се на процедурата са изключително доволни. Те твърдят, че са намерили истинския си вид, и дори че слушат по-добре музика. За това с музиката е съгласен и козметичен хирург от Ню Йорк, който твърди, че техниката наистина подобрява усещането от слушане на музика. Обяснява го с това, че заостреният връх както при животните помага на ухото да се фокусира по-добре към звука. Разбира се, има и недоволни - все пак процедурата е доста болезнена, един от подложилите се разказва как не е могъл да спи, внимавайки да не легне върху зарастващото си ухо. Сертифицираните хирурзи като цяло също не връщат желаещи, но се уверяват, че те разбират рисковете - деформация или инфекция, които могат да унищожат ухото за дни, както и невъзможността да се възстанови ухото в предишния му вид. http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Разрез на ухото превръща младежи в елфи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди